Hotrodder, veckans hjälte!!!!!!!!

Forum Övrigt Off Topic Hotrodder, veckans hjälte!!!!!!!!

 • Detta ämne har 16 svar, 11 deltagare, och uppdaterades senast 2008-09-14 13:04 av .
Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 17 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #18624
  j.leklem
  Deltagare

  En kort beskrivning.
  I lördags skede en trafikolycka här i Östersund, tre ungdomar krockar med ett Tyskt par som är på semester här, alla 5 tas till sjukhus och bilarna bogseras till varsin märkesverkstad, när det tyska paret ska hämta sinna ägodelar i sin bil visar det sig att någon här gjort inbrott i deras bil och tagit deras reskassa m.m. Det Tyska paret bor på Östersunds camping men blir vräkta då de inte har några pengar, då kontaktar Julle och hans fru Berit dem och erbjuder Tyskarna gratis logi och uppehälle i deras bostad, sånt gör att man blir stolt över att känna dig Julle, JÄVLIGT stolt.

  Ses i dag vid starten 18.00.

  Jonas

  #127192
  peter engqvist
  Deltagare

  många + poäng :applause:

  #127195
  jean
  Deltagare

  Lysande, så ska man behandla sina medmänniskor!

  #127196
  stefan w
  Deltagare

  Folk blir mer och mer fokuserade på sig själva och resonerar ofta ” jag bryr mig inte” eller ”huvudsaken JAG klarar mig” eller ”det där är inte mitt jobb”.

  Jag jobbar med återvinning och ser dagligen folk som inte bryr sig i sina skyldigheter men är väldigt insatta i sina rättigheter och upplyser gärna om dessa så jag vet vad jag pratar om.

  När man läser ovanstående så kommer tron på människan tillbaka igen.

  Bra gjort Julle! :applause:

  #127198
  martin valentin
  Deltagare

  högsta poäng!!

  #127199
  rodder76
  Deltagare

  Ibland så funderar man på åt vilket håll mänskligheten är på väg. Kalla kriget på individnivå känns ibland som en passande förklaring på det samhällsklimat man ibland stöter på.
  När man läser en historia som denna, som huvudrollsinnehavaren antagligen inte ens tycker är märkvärdig, så blir man rörd. Jag var till och med tvungen att ringa min tjej enkom för att läsa upp historien.

  Bragdguld till Julle! :worshippy:

  #127201
  phermansson
  Deltagare

  :applause: :applause: :applause:

  Mer sånt!

  #127222
  hotrodder
  Deltagare

  Ähum… :blush: TACK!! alla men vi gjorde bara det som jag tycker var den självklaraste sak i världen och med våran egen sverigeresa i färskt minne och tanke på alla underbart hjälpsamma människor vi träffade då. Så fanns det ingen tvekan att hjälpa dessa två turister som verkligen har hamnat i nöd.

  #127223
  stefan
  Deltagare

  det måste vara ena riktiga grinsorkar då som har campingen som vräker folk…….

  #127225
  hotrodder
  Deltagare

  Jag ville fylla på lite men fick telefon… Vill verkligen inte ta åt mej hela äran av historien. Vårt ordnade av bostad är bara en liten del av en hel kedja av händelser och det finns mycket tragik bakom även om det nu ser ut att lösa sej på bästa sätt.
  Saken är den att det tyska paret blev rammade av en Golf med tre unga killar i som enligt vittnen och polisrapport höll styvt 140 km/h över Frösöbron… alltså MITT INNE I STAN!! Det är dryga 30-meter bromspår innan kollisionen och ytterligare 10-20 meter bromspår innan Golfen rammade en tegelvägg som är intryckt närmare halvmetern. Bägge bilarna är bara skrot och ena pojken som ligger uppe i Umeå är det riktigt illa med. Finns inga vinnare i detta och jag hoppas det går bra för killen.
  Det tyska paret kom ut från sjukhuset efter några dagar för att som sagt finna sin demolerade bil länsad på värdesaker. Man kan ju ställa sej frågan, vem bär ansvaret för personliga ägodelar när ägaren/ passagerare åker med ambulans till sjukhus och bilen bärgas från platsen?
  Well, inga pengar, kraschad bil, flera hundra mil hem i ett främande land och en obetald stuga på Östersunds camping vem hjälper till en sådan gång? Komun, Sociala?? Många tycker och många har haft åsikter men ingen jävel annat än privatpersoner lyfter ett finger för att hjälpa och detta i en stad som vill profilera sej som turiststad, nära till fjäll, natur osv. Vi har massor av tyska turister här snudd på året om och deras pengar vill stat och komun ha men att låna ut en campingstuga några nätter till ett stransatt par? NÄE!! det finns inte på kartan. FY FAN! rent utsagt.
  Jag SKÄMS över vilka ambasadörer Östersunds stad, camping osv. är för vår turism här i Jämtland och inlägg och irriterade röster har hördes från flera håll. Men först när lokalradio och tidningar tar upp hur jävligt vi behandlar dessa turister då vaknar Östersunds camping upp och menar…-Men näe, så kan vi ju inte göra.. klart dom inte behöver betala hyran för stugan… Men då var det för sent era klantskallar, det var flera som erbjöd sej att betala fakturan och insamlingen av pengar som en Tysk/Svenska som bor i stan startat hade redan inbringat över 1500kr på några timmar.
  Men varför ringer dom inte hem till sina anhöriga? var en av alla idiotfrågor som myndigheterna ställde när frågan om hjälp ställdes. Saken är bara den att det finns inga, Paret är från forna Östtyskland, kommer bägge från varit barnhem och inga kända släktingar finns. Det är dubbeltragik i flera led och killen har bla. i sin ungdom suttit i straffläger och den som kan lite historia om Östtyskland förstår vad jag pratar om.
  Givetvis finns det försäkringar men deras Tyska försäkringsbolag betalar inte ut en krona förrän dom har papper och DOM på vem som bär skuld till olyckan. Den som varit i kontakt med svensk rättsväsende vet ju vilken tid det tar, dessutom är det personskador med i bilden och då är det ännu värre. -Åk hem och vänta på dombeslut sa det Tyska försäkringsbolaget, -för vilka pengar då? frågade vi, -Inte vårt bekymmer svarade försökringsbolaget…
  Förstå vad jobbit det måste ha känns för dessa stackare och gissa om dom var tacksamma när vi kramade om dom på torsdagskväll ute i Ås.
  Fredag när ytterligare en person ringt in och erbjudit att betala campingstugan hadde campingen fortfarande inte tagit sitt förnuft tillfånga så paret kom ut med sitt pick och pack till oss. Dryga 20minuter senare rullar en tyskregistrerad bil in på gården och nu tog historien en vändning som en sierska från västernorrland hade ringt om på morgonen och som vi avfärdat som ent nonsensprat. Ja folk har engagerat sej men i alla fall…
  Ur denna tyskreggade bil kliver en helt galet glad tysk herre som berättar han är i Jämtland för att jaga älg och björn, något han fö. sysslat med sedan 1964. Han berättar vidare dom suttit kvällen innan i jaktstugan uppe i Strömsund dryga tio mil från stan och pratat om denna olycka. På fredag morgon hade han fått dagstidningen serverad i sin hand och förstått vad som hänt, varifrån paret kommer osv.
  Karln slänger sej i bilen och stormar till Östersund eftersom han är landsmann OCH komunalråd/ länstyrelseansvarig, styrande tjänstemann eller vad det nu heter i Tyskland dessutom i samma komun som det tyska olyckdrabbade paret bor. På stående fot får dom låna hans bil så länge dom behöver för färd hem osv. och om man försiktigt säger, han är väl inte direkt helt barskrapad på slantar.
  Creden man kände i hjärtat när vi såg hur livsgnistan, glädjen mm. kom tillbaka i det tyska paret går inte att beskriva och kramen vi fick av dom var så fylld av värme så tårarna nästan trillade och till veckan när insamlingen är över reser dom hem.
  Edit; I går eftermiddag hade privatpersoner och förtag skänkt dryga 8200kr till det tyska paret.

  #127238
  martin valentin
  Deltagare

  det finns hopp för mänskligheten med såna som ni!

  #127241
  phermansson
  Deltagare

  Oj vilken historia! Sånt händer inte var dag…

  #127243
  cch
  Deltagare

  Urklipp från tidningen..

  Länstidningen i Östersund

  #127244
  mats a
  Deltagare

  Apropå detta: Lyssna gärna på Sveriges Radio om altruism (=dagens uppslagsord!) SR: Kropp & själ

  #127245
  rodder76
  Deltagare

  Ojojoj. Vilken historia det radades upp. Det är verkligen glädjande att höra om alla er som på ett eller annat sätt stöttat och sponsrat det tyska paret. Den tyska gentlemannen verkade vara en riktig ”sköning”. Det framgick inte hur ni Julle och Berit kom i kontakt med paret och kunde erbjuda dem tak över huvudet, och hur den historien lyder är kanske ointressant. Men ingen skugga ska falla över ert handlande. Bragdguld är det minsta ni är värda och jag tror det tyska paret uppskattar husrum mer i långa loppet än insamlingen, även om insamlingen är helt grym.

  Intressant att se bilden i Länstidningen. ”Vilken jävla smäll” – som dynamitharry hade sagt.

  Och till Mats A: Tack för ordkunskapen och det var ett intressant radioprogram.

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 17 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng