Hur ska bypassventilen vid värmeväxlaren fungera?

Forum Modellspecifika forum OG900 Hur ska bypassventilen vid värmeväxlaren fungera?

 • Detta ämne har 2 svar, 2 deltagare, och uppdaterades senast 2019-06-18 07:43 av .
Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #459912
  martin h
  Deltagare

  Hej!

  Försöker hjälpa en kompis med en 900 -92:a som har problem med värmen. När han släpper på gasen så verkar den varma kylvätskan ta vägen genom bypassventilen istället för till värmepaketet, och det blir kallt ganska snabbt.
  Det är denna ventil jag menar:

  https://saabklubben-reservdelar.se/900-79-94/varme-och-ventilation/varmekran/by-passventil/

  Någon som vet hur den är tänkt att fungera? Finns ju inte på tidigare årsmodeller.

  /Martin

  #460043
  saabgunnar
  Deltagare

  Hej På 900 og så ligger värmepaketet i serie medlylvattencirkulationen i motorn så man kan inte stänga av den cirkulationen Fram till -91 tror jag så hade man en komplicerad värmelkran som ströp flödet till värmepaketet och samtidigt öppnade en bypass Från -92 är kranen bara en kran och i parallell med den finns bypassventilen När kranen stängs uppstår ett tryck som då får den fjäderbelastade kulan att öppna och på så sätt vidmakthålla cirkulationen i motorn Med tiden lossnar kulan och ventilen är öppen och då blir det som du beskriver En har jag bytt kula i Nya var tidigare svåra att få tag i Köpte en på e-Buy Har klubben sådana nu? /Gunnar

  #460045
  martin h
  Deltagare

  Hej!

  Tack för svaret. Då är det nog läge att byta den i alla fall. Jag funderade på att bara ta bort den, då den inte fanns på tidigare modeller, men om det är en annan värmekran så förstår jag bättre hur det funkar.

  Tack!

  /Martin

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng