Hur skall det se ut vid spolarmunstycket

Forum Modellspecifika forum 95/96 TT Hur skall det se ut vid spolarmunstycket

 • Detta ämne är tomt.
Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #479354

  Hallå,
  Blir inte klok på hur det borde sitta hop vid spolarmunstycket på Bruno.
  Om man bara trär upp själva L et genom hålet och sedan sätter på bricka med o-ring och skruvar på toppen så sitter det ju inte fast! Borde det inte vara något annat som håller hop det underifrån.
  När jag tog en bild på en bil i Södra Sverige så ser det ut som om det finns en bricka mellan ”rostfria” brickan och toppen. Men när jag testade med detta sitter det ändå inte fast. Hålet är ju för stort.
  Tips, mer än att inte köra när det regnar 🙂
  Tor

  Bilagor:
  #479384
  Morten S.
  Moderator

  Bilde_2020-12-05_081527

  Dette er det eneste jeg finner i delekatalogen. Viser ikke oppbyggingen
  Del 13 er munstykket (delenummer 7158314) for kortfront
  Del 34 er munnstykke for langfront med samme delenummer

  Been a Saab owner since 1987.
  I have owned at least 30 Saabs, mainly older Saabs.
  Today I have:
  1960 93F
  1967 96 Monte Carlo 850
  1974 96 "rally car"
  1989 900i 5 dørs
  2007 9-3 SC

  Bilagor:
  #479392
  Bengt Karlsson
  Deltagare

  Hej. Det borde gå att lösa genom att lägga en liten bricka på hyllan på L et innan du för upp L et genom hålet. Jag hinner inte nu innan årsmötet, men om ingen annan hinner före så kan jag se hur det ser ut på min bil senare i eftermiddag. Mvh Bengt

  #479393
  Bengt Karlsson
  Deltagare

  Jag tittade lite mer noga på ditt fotografi.Passar inte hålet i brickan på fotografiet så att brickan vilar mot hyllan på L et och när du sedan skruvar fast så låser brickan mot plåten ?

  #479412

  Hallå.
  Jättetack för svar här, Morten och Bengt
  Jag har en kortnos och det är L-formade munstycken (13). Bilden som jag la på en bil från södra sverige är iofs en långnos, men principen är ju samma.
  Det kommer absolut att gå om man lägger en tunn bricka mellan hyllan och del 13. Dock så visas ju inte detta i reservdelskatalogen, eller om man tittar i verstadshandboken. Tittade på några bilar under sommaren, och det verkar som om alla har en fiberbricka mellan de rostfria brickan och själva munstycket.
  Jättetacksam om ni kan lägga in bilder på hur ni löst det.

  Förresten, är det någon som bytt resår i en dörrficka någon gång. Lite tungt att få in hela dörrsidan i en symaskin…. Min vänstra ficka är lite ledsen..
  Tor

  #479467
  Bengt Karlsson
  Deltagare

  Hej. Jag har nu kollat hur det ser ut på min bil. Om det inte är något fel på din ”rostfria” bricka så ska den gängade delen av L-et gå igenom hålet i rostfria brickan, men den grövre delen av L-et ska inte gå igenom hålet i brickan. Brickan vilar alltså på hyllan på L-et vid pennan på bilden. Sedan låser du fast rostfria brickan med toppen/sprutmunstycket mot plåten över luftintaget. Gummiringen ska vara mellan rostfria brickan och brunlackade plåten över luftintaget. Funkar det inte så är det nog bara att lägga emellan en tunn bricka. Mvh Bengt

  20201205_135412

  • Det här svaret redigerades för 14 timmar, 18 minuter sedan av .
  Bilagor:
  #479484

  Hej Bengt.
  Tack för bilden. Då har jag alltså rätt antal grejjer.
  Jag tyckte att det verkade lustigt att spolarmunstycket inte skulle spännas fast i hyllan! Men då är det så att man klämmer mellan L-et och hyllan, inte med ansatsen som din penna visar mot.
  Helt enkelt så att jag inte skruvat SAAB tillräckligt länge (och dessa satt inte fast när jag köpte Bruno).
  Jag skruvar hop honom idag, sen skall vi riva ner bakvagnen på min gamla Alfa… Den behöver lite nya bussningar

  Mvh
  Tor

  Bilagor:
  #479486
  Bengt Karlsson
  Deltagare

  Gummiringen har en viktig funktion och det är när den blir lite tillplattad som det sitter fast. Tar gängningen slut när du skruvar på toppen så får du ta en liten bricka så som på din bild från en långnos ovan. Lycka till.

  #479508

  Tack Bengt. På plats nu utan fiberbricka. Noterar dock att det fortfarande sitter något löst. Gjorde som så här att jag tog 2 st O-ringar (en 1,78 x 7,5 och en 2,53 x 13) och la den lilla inne i den stora för att få det att täcka. 2,53 oringen komprimeras inte tillräckligt för att hålla fast, men med dubbla O-ringar så sitter det iallafall hjälpligt. Hur hårt sitter dina munstycken fast? Finns det något glapp?
  mvh
  Tor

  #479520
  Bengt Karlsson
  Deltagare

  Det var trevligt att höra att monteringen gick bra. Jag fotograferade inte min bil, så jag har ingen bild att visa, men munstycket sitter fast. Min bil är i orenoverat bruksskick så det finns givetvis lite torksprickor i gummiringen, men inget glapp. Mvh Bengt

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.