instrumentpanelen saab sport

Forum Övrigt SSR instrumentpanelen saab sport

Detta ämne innehåller 13 svar, har 7 deltagare, och uppdaterades senast av 2007-01-19 10:58.

Visar 14 inlägg - 1 till 14 (av 14 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #15421

  kortnos
  Deltagare

  Tänkte klämma ditt en egenbygd ”instrumentpanels skiva” över hålet som blir när man tar ut orginalbilarnas ”instrument kasett” eller vad man ska kalla dem.

  Tänkte i min egen infatila värld att det är väl klart att sportens egna skiva passa ”bult on” men icke, det gick inte alls o även om man slipade så blev det fult, så tipset var bygg en egen så slipper det bli fel, för hitta en sån där plastskiva känns inte ens värt att föröka leta efter

  Så det jag skulle behöva är om någon har en sån skiva löst o kan mäta måtten på den, alt rita en enkel skiss för hur den ska se ut.

  Mätte lite själv genom att klippa o klistra med vanlig papper för kolla hur stor biten behövdes vara för täcka hålet men det kan endå bli fel

  så om någon vänlig själ finns där ute så kolla gärna

  Snöiga hälsningar från hälsingland

  #101987

  Dicst
  Deltagare

  Va? Nu fattar jag inte alls?
  Har du en sportpanel du har provat med som du inte får dit? Kan du inte rita av den då? Eller är det en orginalpanel du vill ha avritad??

  Jag har en sportpanel lös jag kan rita av konturen på om jag tar ur mätarna.

  #102038

  bertil karlsson
  Deltagare

  När jag monterade Sportinstrument i en av mina -63:or för några år sedan, gjorde jag en plåt av 4 mm aluminium. Den har lika ytterkonturer som originalinstrumentet och passar därmed perfekt i instrumentbrädans öppning.

  #102063

  kortnos
  Deltagare

  Jag har ingen sportpanel utan jag har försökt själv med klippa o klistra över ”instrument kassetten” o när jag höll på så kom jag på att det kan endå bli fel när jag improviserar, vill hellre få till det exakt

  Om du har en sportpanel lös Dicst, kunde du kanske rita av den åt mig så är du snäller 🙂 För den bilden kan man kanske scanna in eller nått så man behåller storleken eller om du har en mindre bild med måtten inskrivna, det där får du välja vilket som är minst krångligt

  tacksam i förhand

  #102064

  Dicst
  Deltagare

  Självklart! För enkelhetens skull kör vi med blyerts, smörpapper och snigelpost. Du kan ju skicka mig din adress i ett PM, så ska jag försöka fixa det inom de närmaste veckorna.

  #102084

  larsola
  Deltagare

  Hallo!

  Bertil… hur gjorde du fastsättningen på plåten då???

  Dicst… Jag tar gärna en avritning också om det går bra :blush:

  Tackar på förhand…

  Mvh Lars-Ola.

  #102089

  kaparn
  Deltagare

  Snyggt Bertil riktigt snyggt jobbat.

  #102105

  bertil karlsson
  Deltagare

  Fastsättningen är löst på lika sätt som på Sportens plastpanel, alltså med skruv på baksidan. Men eftersom jag saknar utrustning att svetsa i aluminium så borrade och försänkte jag för 6st M4-skruv. Dessa ”fixerade” jag med en låsmutter på baksidan och sedan hålls allt på plats av korta U-profilbitar samt ytterligare en mutter på var skruv. Framsidan av plåten spacklades och målades sen, den lokala färghandlaren hjälpte mej att bryta fram en färg med hyfsat rätt kulör och glans. Om intresse finns kan jag leta fram receptet.
  Infogar en bild på en annan variant av panel.

  #102107

  larsola
  Deltagare

  Tackar Bertil… jag har skickat dig ett mail…!

  mvh Lars-O.

  #102115

  stefan w
  Deltagare

  Ruskigt snyggt :applause:

  #102116

  Dicst
  Deltagare

  Jag är också intresserad av kulören på panelen om det är billack, för jag har bara en burk servalack med denna kulör.

  Larsola: Okidoki! Skicka din adress bara. Leverans inom ett par veckor…

  #102121

  Martin
  Deltagare

  Saabklubbens receptarkiv är också intresserat.

  #102139

  larsola
  Deltagare

  Tackar ödmjukast Dicst … har pm.at adressen…

  Mvh Lars-O.

  #102149

  bertil karlsson
  Deltagare

  Har nu letat fram färgreceptet som är framtaget för Alcro Servalac, det finns säkert tåligare färger att tillgå men panelen sitter ju inte i nån aggresiv miljö så det verkar fungera. Alltfler färghandlare erbjuder nu möjligheten att få färgen tappad på sprayburk, tycker själv att resultatet med en sådan burk blir hyfsat bra men bara om omgivningstemperaturen är den rätta har jag lärt mej (minst 20 grader). Är det för kallt vill det gärna bli knottrigt d.v.s. färgen flyter inte ut.
  Receptet lyder:

  Servalac halvblank
  Brytbas B
  Burkstl 1/2 L
  YO 5,45
  YR 0,88
  SV 2,50
  SS 2,10

Visar 14 inlägg - 1 till 14 (av 14 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng