Jag lider när fina bilar råkar illa ut!

Forum Övrigt Off Topic Jag lider när fina bilar råkar illa ut!

Detta ämne innehåller 3 svar, har 3 deltagare, och uppdaterades senast av 2006-12-11 11:08.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #15229

  stefan w
  Deltagare

  Så är det, precis som ämnet anger. Jag fick senaste klassiker idag och på sid 93 i artikeln ”Historiskt Rally-så funkar det” finns en bild där en vacker Ford Cortina råkar illa ut när den brakar genom ett staket. Nu är just den modellen av Ford Cortina och då gärna GT en 2:a-favorit för mig fast 1:an är ju Saab förståss.
  Jag kanske är lite känslig men det svider i själen när jag ser sådana bilder, bilden är en kanonbild för övrigt och knäppt i rätt sekund. Jag kan bara föreställa mig hur man känner det när man kliver ur och ser förödelsen. Hur tuff man än är så måste det kännas i alla fall.

  Jag kan inte lägga in bilden så om någon kan så gör gärna det.

  (Kom just sent omsider på att det inte går att lägga in filer i detta forum så vi glömmer det)

  Ta inte illa upp nu någon, sin egen bil rår man själv över. Om någon vill berätta nån liknande episod och hur man tänkte och kände när den råa sanningen stod klar så vore det trevligt.

  #100784

  kalle .p
  Deltagare

  Det är klart att man lider när man ser en fin gammelbil råkar illa ut.

  Detta har hände en kompis för i ett rally i Oktober i år. Han körde en fin BMW 2002 från -72. Jag hjäpte till med servic på detta rally och allt gick bra på det två första sträckorna och sedan var det dags för servic och även den gick bra och det är sista gången som jag ser den bilen i helt fungerade skick.
  Fick reda på att det hade kört av på 3 sträckan och när jag kom fram till bilen var det riktigt sönderslagen. Allt framför B-stolpen är sönderslaget för dom hade kört av på ett av dom sänsta ställen på hela rally. För det vare en massa stenar som man inte såg utom som kom mer eller minder upp under bilen.

  Det är klart att man lider när man ser en sådan avåkning. För bilen var mycket trevlig att köra den gången jag testade den. men nu kommer jag aldrig få testa eller få se den någon mer :crying:.

  #100812

  stefan w
  Deltagare

  Följande hände mig i början av min körkortskarriär. Jag hade just fått överta mina föräldrars V4-70. Min kusin hade en Volvo 142 -73 som var rätt fin. Vi hade varit och raggat runt på stan, burnat, skjutsat tjejer 😎 runt runt o.s.v. klockan var ca 0300 på morgonen när vi beslöt att bege oss hemåt. Kl 0800 på morgonen skulle vi vara markörer på en hemvärnsstridsskjutning, far var hemvärnchef i regionen så det var svårt att komma undan uppdraget.
  Kusin skjutsade hem några tjejer och jag väntade in honnom efter vägen. När han sen kom satte vi upp bra tempo och höll det tills en grävling kom upp på vägen. Kusin tvärnitade givetvis men av nån anledning så missade jag det och brännde rätt in i bakpartiet på hans bil. Allt blev som ett inferno av ånga och rök. Ljudet av smällen kommer jag aldrig att glömma. Inte heller den snopenhet 😮 som jag kände sekunderna efter.
  Min V4 var okörbar men gick att bogsera, ratten var knäckt, höger halva av fronten var jäms med framhjulet. Volvon var skrot fram till vänster bakdörr, bilen gick knappt för avgassystemet var ihopstukat, ryggstödet på förarplatsen hade vikit sig och låg mot baksätet.

  Vi var oskadda men bleka!!

  Min V4 reparerade jag genom att byta massor av grejor och plåt, jag har den fortfarande kvar fast det är 25 år sedan nu.

  Volvon skrotades. Ramsned.

  Jag kommer aldrig att glömma känslan när jag fattade att jag gjort 2 fina bilar till vrak :cry:.

  #100813

  emul
  Moderator

  Det är nästan okej eftersom du lagade din Stefan! Alla har vi nog gjort våra misstag.. Eller de flesta av oss iaf.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng