Kantrad Saabhusbil

Forum Övrigt Allmänt Kantrad Saabhusbil

Detta ämne innehåller 11 svar, har 9 deltagare, och uppdaterades senast av 2010-08-26 20:02.

Visar 12 inlägg - 1 till 12 (av 12 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #22677

  hotrodder
  Deltagare

  Gick lite åt h…te under vår resa till Vännäs i helgen.

  #161607

  hans h
  Deltagare

  Aj aj! Det där måste ha känts. 😮
  Axelbrott, eller vad kallar du det?

  Lycka till med tillfrisknandet! 🙂

  #161609

  soulmannen
  Deltagare

  van tråkigt för er,, hoppas att det inte förstörde för mycket för er.

  #161611

  sjuntorpsdaniel
  Deltagare

  Ser inte roligt ut 🙁 Hoppas att det reder sig.

  #161612

  saab95racing
  Deltagare

  hoppas det gick bra förövrigt! klarade ni och husbilen sig ifrån skrapsår?

  #161635

  le20 thomas
  Deltagare

  På olika vingliga vägar och med svikande humör, masor av hårt jobb av många personer och allmän kalabalik så tog de sig ändå till träffen med flaggan i topp :jobbar: :banghead: :hammer: :worshippy:.

  Detaljerna får de beskriva själva men det var sammarbete på hög nivå. Träffen regnade dock bort till större delen men den var ändå mycket uppskattat att de kom :thanks:.

  #161639

  le20 thomas
  Deltagare

  Och här är beviset….
  Söndag 11.00 ca
  bra jobbat grabbar :applause:

  #161643

  rodder76
  Deltagare

  Ouch.
  Hoppas alla inblandade inklusive husbil klarade sig utan allt för kraftiga psykiska och fysiska skador

  #161651

  saabaero
  Deltagare

  Det var nog mer dramatiskt bak i soffan än bakom ratten 🙂
  Trodde först det var punka och Magnus flög upp ur soffan men sedan kom smäll nr 2 och då kände jag att något allvarligare hänt. Försökte bromsa utan framgång men det var uppförsbacke så den stannade ganska snabbt ändå.
  Först när varningstrianglarna var ute insåg jag att bakhjulet kommit upp genom soffan där Magnus satt 😮
  Bromsslang och handbromsvire sönderslitna och stötdämparen krökt..

  Utsidan klarade smällen utan skador :angel:
  Troligen gick sidan ner i marken i sanden utanför asfaltkanten och hela ekipaget kanade på avgasröret som trycktes upp mot bakaxeln.

  Det var en imponerande kraftsamling som Vännasgrabbarna bjöd på för att få husbilen på rull igen :thanks: Utan kraftsamlingen och alla possitiva tillrop hade det inte blivit någon husbil på träffen!

  Kan väl tilläggas att dagen började med en havererad drivknut..

  #161652

  hotrodder
  Deltagare
  Rodder76 wrote:
  Ouch.
  Hoppas alla inblandade inklusive husbil klarade sig utan allt för kraftiga psykiska och fysiska skador

  Jepp! det var väl mest synd om föreningens sekreterare Magnus Myrenhammar som satt och sov i soffan direkt ovanför hjulet. Vi låg ca. 50 meter bakom i 9-5´an med min 92´a på släp när det hände och Magnus var ute ur husbilen på mindre än en sekund när det väl tagit stopp. Han var vit i ansiktet efter att bryskt blivit väckt med att soffan hoppade upp drygt en decimeter i full fart samtidigt som underedet tog i backen.

  Det finns en saabanda i norrland som jag inte sett maken till och paniklogistiken var oantastbar. 22:45 samma kväll hämtades en bättre beg bärarm, en ny bromslang mm. till Vännäs Buss verkstad som slog upp portarna mitt i natten för att husera en trehjulig husbil. Kl 07:30 var ett meklag i full fart med att repa Storebror och 10:20 drogs stora tvätten igång för att göra husbilen representabel till träffen.

  Ett ENORMT STORT TACK !!! till alla sabtokar mfl. i Umeå och dess omnejd som fixade så vi kunde köra in Storebror för egen maskin till träffen efter detta haveri…

  Det blev inga större skador förutom den brustna bärarmen, en stukad stötdämpare, en avsliten bromslang och krachad hanbromsmekanik. Allt detta fixades i verkstan hos Vännäs Buss. I övrigt är det ett upptryckt hjulhus och en dryg decimeter bortskavd aluminiumplåt på viket runt kanten på kaross sidan. Ett tidigare runt avgasrör är numer en aning ovalt och planslipat just vid bakaxeln och plåten på underedet är rejält skavd i hjulets närhet.

  Värt att nämna så havererade en drivknut tidigare på dagen redan 11 mil från Östersund. Vi stod på en p-ficka drygt 8 kilometer innan Lövberga där Allan Johansson bor (han som sålde 92´an till mig) Allan bistod snabbt, trots ett väntande 60-års kalas med en drivknut från hyllan i sitt garage till husbilen och vi var på rull på nytt efter drygt en timme :racesmile:

  #161715

  saab v4-ever
  Deltagare

  Det finns allmänt intresserade å så finns det riktiga entusiaster. Vilka människor det handlar om här, råder det ingen tvekan om!

  Starkt jobbat!

  Harald

  #161741

  hotrodder
  Deltagare
Visar 12 inlägg - 1 till 12 (av 12 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng