Köpa prylar i USA, hur betalar man??

Forum Övrigt Off Topic Köpa prylar i USA, hur betalar man??

Detta ämne innehåller 18 svar, har 9 deltagare, och uppdaterades senast av 2006-11-08 07:40.

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 19 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #15052

  emul
  Moderator

  Har fått erbjudande om lite saker som finns USA jag gärna vill köpa. Frågan är, hur ska man betala smidigast? Jag vill ju självklart få ut så mkt som möjlit av mina pengar (dvs så nära dagens trevliga dollarkurs på 7,03 som möjligt) och slippa betala en massa till nåt elakt ondskefullt företag som vill ha mina pengar för att flytta dem till USA.. Har ni någon bra lösning på problemet? Det gäller nånstans mellan 600-800 dollar.

  #99645

  Bengt Åkesson
  Deltagare

  Jag har använt Paypal utan några som helst problem.

  http://www.paypal.com/

  Dessutom använder jag Föreningssparbankens e-kort där man kan skapa ett tillfälligt kreditkortsnummer. Finns säkert motsvarande på andra banker.

  Om man skickar på annat sätt via bank blir det dyrare då banken skall ha en slant som vanligt.

  /B

  #99646

  stefan w
  Deltagare

  Kan klubben hjälpa till med sådana här ärenden eller är det upp till var och en, jag har inte tänkt på att fråga förut.

  #99647

  emul
  Moderator

  Har du kollat lite då och då så att du vet hur Paypals växlingskurser ligger i förhållande till kurslistan?

  #99648

  Bengt Åkesson
  Deltagare

  Paypal har väl inget med växlingskurserna att göra. Det sker på din vanliga bank där du har kreditkortet. Paypal är bara ett sätt att betala.

  /B

  #99649

  Martin
  Deltagare

  Klubben hjälper inte till med enskilda affärer. Möjligen om det finns ett stort allmänintresse så att det kan vara aktuellt med inköp till klubbens reservdelslager.

  Jag har själv Paypal, och även Saabklubben. Paypal är mycket smidigt, men har en sämre växelkurs än index. Avgifter i form av provision brukar belasta säljaren. Det kan vara bra att känna till att Paypal inte är en bank utan en förmedlingstjänst. Banker har ett lagstadgat skydd för sina kunder, men det har alltså inte Paypal. Styrkan hos Paypal ligger i smidigheten.
  Det finns dock försäkringar kopplat till exempelvis Ebay. (I grunden samma företag)

  #99650

  stefan
  Deltagare

  det lättaste idag är väl att man skaffar sig ett kort med Visa eller master card funktion, alltså ett kort man kan handla med. Då dras pengarna direkt på ditt konto efter gällande kurs hos din bank. Det behöver alltså inte handla om ett kreditkort utan idag finns det kort som tömmer ditt konto i samma sekund du handlar och när kontot är tomt så går det inte att handla…………
  Den största anledningen att skaffa paypal är ju att man själv får möjlighet att ta emot pengar från andra med kort utan att behöva dribbla med tidsödande banköverföringar.

  #99651

  Bengt Åkesson
  Deltagare

  Så fungerar e-kort. Läs mer på:

  http://www.fofspar.se/sst/inf/out/infOutWww/0,,94443,00.html

  /B

  #99652

  kaparn
  Deltagare

  Även jag använder Paypal och har aldrig haft några problem med detta. Överföringen går på sekunden och jag häpnar över att det går att göra affärer med USA och få kontakt med en nöjd säljare efter bara tio minuter, kostnaden är inte heller särskillt hög tycker jag.
  Ett mycket smidigt sätt, det som är jobbigt är att översätta det ”bankspråk” som Paypal använder i sina utskick, jag brukar förstå ungefär hälften av vad dom vill att man ska göra.

  #99653

  anders jensen
  Deltagare

  Har använt PayPal sedan det blev tillgängligt för Sverige och har inte haft några problem. Kurserna är lite sämre och dom lägger på en avgift på utlandsbetalningar på ca 4% på beloppet. Inte mycket kan tyckas men köper man en bil eller annat ”dyrt” så är det en hel del pengar och då är det nog bättre att använda banköverföring som är ett fixerat belopp.

  /Anders

  #99654

  kaparn
  Deltagare

  På 800 Dollar blir det allstå en växlingskostnad motsvarande 230:- kronor om jag inte räknat fel.

  #99655

  enor
  Deltagare

  Jag förstår inte vad ni pratar om. När jag har betalat med Paypal har Paypal helt enkelt dragit pengarna från mitt Visa – Paypal i sig självt har varken påfört mej avgifter, eller över huvud taget ”växlat pengar” – dom har tagit ut från mitt kort i US-dollars helt enkelt; sedan har kursen berott på vad som gällt för dagen i min bank! Sen om det tillkommer avgift eller inte beror på vilket kort och så vidare. Ett vanligt Visa i Swedbank (löjligt nytt namn förresten) har inte inneburit avgifter alls.

  #99656

  Bengt Åkesson
  Deltagare

  Precis så har jag också upplevt betalning med PayPal, Enor!

  /B

  #99657

  japp, så kan man göra.
  Antingen kopplar man betalningarna direkt till Visa-kortet eller så överför man pengar till ett Paypal-konto, som inte är särskilt förmånligt. Jag gjorde dock det en gång och hade turen att tjäna en del på det eftersom dollarkursen gick upp. 😛

  #99658

  anders jensen
  Deltagare

  Ja, är säljaren bussig bjussar väl han på avgiften då.

  [image]http://www.saabklubben.com/ubbthreads/attachments/577024-paypal.gif[/image]

  Mvh
  Anders

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 19 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng