kopplingskåpsbyte

Forum Modellspecifika forum 95/96 TT kopplingskåpsbyte

Detta ämne innehåller 5 svar, har 5 deltagare, och uppdaterades senast av 2007-04-14 20:04.

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #15871

  saab-gamen
  Deltagare

  Hej! Jag tänkte slänga i en V4 låda i 2-taktarn. Är det bara att byta kopplingskåpan eller är det nåt somm följer med när man öppnar lådan som kan bli svårt att få tillbaka igen?? :confused:

  #105259

  mats a
  Deltagare

  Det finns tretton på dussinet som kan detta bättre än jag, men du bör väl flytta med drivaxlarna också? Vi förutsätter att TT:n är fyrväxlad (för växellägena).

  #105262

  piin
  Deltagare

  jag har oxo lite funderingar på detta, som jag har förstått det hela så behöver man bara byta ut kopplingskåpan från orginal till kopplingskåpa från 4 vxl TT?. hurvida lätt är det att få tag på en sådan och vad bör man betala?

  sen så får man ju inte växellägena på spaken riktigt rätt antar jag? om man inte byter rattstång.

  #105265

  saab-gamen
  Deltagare

  Japp, den är fyrväxlad

  #105272

  sabbe
  Deltagare

  Nyp fast lådan på högkant i ett skruvstäd. Knäm åt kring tappen som sticker ut för växellådsfästet. Lamellaxeln skall vara rakt upp. Detta är för att risken minskar betydligt att frihjulet följer med ut ur sitt hus när man lyfter av kopplingskåpan uppåt. Om frihjulet hoppar isär kommer du aldrig att hitta alla delar som sprätter iväg. Diffhjulen inne i diffhuset passar bara mellan väldigt sena tt och tidiga V4:or. Risken är stor att du får flytta över V4 kronhjulet till TT diffklumpen och då måste även den shimsas in till rätt spel
  Inte helt enkelt alltså!!

  Sabbe

  #105280

  matthias r
  Deltagare

  Gränsen går vid årsmodell 1966, då införs medbringare (inre drivknutar)av ståltyp.
  Vill du ha V4-låda i en -65:a eller äldre, måste du ju alltså även flytta över gummiknutarna, för att kunna få in drivaxlarna i lådan.

  Det sistnämnda momentet kräver också utbyte av diffhjulen i V4-lådan, till den äldre sorten.

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng