Lacka om utsidan.

Forum Övrigt Allmänt Lacka om utsidan.

 • Detta ämne har 12 svar, 9 deltagare, och uppdaterades senast 2004-08-15 19:41 av .
Visar 13 inlägg - 1 till 13 (av 13 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #10822
  davido
  Deltagare

  Ja någon som gjort det själv och vet om det blir bra med den sprayfärgen som finns i affärerna typ mekonomen =)

  #76413
  chriss
  Deltagare

  Lackat lite grejer på min bil, vissa bitar har blivet as bra andra mindre

  De jag lärt mig, slipa så jämt som möjligt, minsta ojämheter syns lång väg, se till att de e väl ventelierat så inte färgen som hamnar i luften landar på bilen.

  O skaffa rätt färg min slutade tillverkas för 10+ år sen… men i framtiden ska jag be nån blanda till mig.

  #76414
  mats a
  Deltagare

  Små detaljer torde bli bra. Gäller det större ytor får du vad du betalar för… Tänk på att rött och svart är skoningslöst i att avslöja ojämnheter eller slarv i underarbetet. Jag köpte en gång silverfärg till en 900T från Biltema. Nyansen var exakt som originalet men ytan tålde inte vattentvätt efteråt utan blev flammig. Klarlack till trots.

  #76415
  stefan
  Deltagare

  Ja man ska ju inte inbilla sig att sprayfärg blir särskilt lik riktig lack. Problemet är ju att den är för tunn så det går aldrig att få samma resultat som med riktig lack.
  De burkar som blandas lokalt hos en färghandlare är generellt lite bättre än industriblandade burkar då de gärna genar lite med recept.
  / Stefan

  #76416
  davido
  Deltagare

  Många bra svar. Men vad skulle en utvändig lackering gå på? Färgen är inte så avancerad, inga tvålager lacker precis utan den vanliga GN11b (Opalgrön)…
  Någon som vet vad dom tar för en lackering?

  #76417
  alfamats
  Deltagare

  Tjena ! Kan variera,nu pratar jag svart(inte färgen alltså) .Har hört allt mellan 4000- 10000:-.Beroende hur mycket man gör själv.Sen finns det säkert nån som kan göra detta i sitt garage för en mindre peng.Det finns lackpaket att köpa från DeeBeer för ca 1300:- (2L baslack,1,5L härdare,1Lit grundfärg och 1L förtunning + masktejp. / Mats

  #76418
  davido
  Deltagare

  Vilka säljer den färgen då?

  #76419
  uffepuffe
  Deltagare

  ni som bor så nära kungsbacka ska få ett tips.Finns en saabverkstad i kungsbacka som bryter billack och fyller på sprayburk.Blir tre gånger så dryg som vanlig sprayburk. :tumme:

  #76420

  När jag lackade min Bagge gick lacken på drygt 2tusen (Sikkens Autoacryl) Denna färg har bra kvalitet och ungefär samma mängd borde gå åt till en päronhalva.
  Om man inte är en fattig student tycker jag man ska låta en firma göra hela jobbet eftersom de då kan garantera att det blir sjysst.

  #76421
  davido
  Deltagare

  Tja uffepuffe67. Bor i Varberg själv så de e bara 30min ifårn kba. Vet du vad verkstaden heter?

  Så var fick du tag på lacken Rasmus?

  #76422
  alfamats
  Deltagare

  Hej ! De som marknadsför Debeer heter Tipro Billack.Tyvärr så har dom ingen förteckning över vart i sverige man kan köpa färgen.Men maila frågan till dom.Själv köpte jag färgen på autoekonomi här i Karlstad.Jag har lackat 2 bilar med debeer och jag tycker den är helt ok.
  Länk http://www.tipro.se/

  #76423
  staffanv
  Deltagare

  Citat:


  Ursprungligen postat av uffepuffe67:
  [qb]Finns en saabverkstad i kungsbacka som bryter billack och fyller på sprayburk.[/qb]


  Har även sett det på färgaffärn vig Gamla torget i Mariestad så det borde förekomma på fler ställen. Bara att kolla runt.

  #76424
  Martin
  Deltagare

  De flesta billackeringsfirmor bryter på sprayburk. Hosta upp cirka 130 SEK i förskott så bryter de den kulör du vill ha. Du får det oftast på en 300-400ml sprayburk.

  Vissa sprayburkar har ett lite bättre munstycke än de som normalt sitter på sprayburkar. De bättre munstyckena har en oval sprutbild jämfört med de vanligare runda. Med en oval sprutbild är det lättare att få ett bra resultat när du sprayar.
  Jag anlitade Upplands bilfärg som säljer PPG.
  Jag köpte ett ”2K lackkit” med färg, härdare, förtunning och diverse andra bra att ha tillbehör. För en normalstor bil gick det på drygt två tusenlappar. Sedan köpte jag en vettig spruta för cirka 700 SEK. Proffsen skrattar säkert, men det duger för mig.

  Efter att ha läst på lite om grunderna började jag ställa in sprutan ordentligt genom att öva på en gammal plåt. När jag var nöjd med luftryck, sprutbild och lite annat smått och gott var det dags att ge sig på bilen. Om jag får säga det själv blev resultatet helt OK. Jag har i varje fall sparat kanske minst 10.000 spänn i utbyte mot lite sämre lack. Är det fråga om en topprenovering hade jag antagligen lämnat bort det. Men det är kul att göra det själv

Visar 13 inlägg - 1 till 13 (av 13 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng