Låsdemontering

Forum Modellspecifika forum OG900 Låsdemontering

 • Detta ämne har 1 svar, 2 deltagare, och uppdaterades senast 2012-10-18 16:48 av .
Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #26020
  anderslindh
  Deltagare

  Jag ska neråt mina hemtrakter där jag vet att det finns skrotar med låscylindrar till min bil och tänkte därför plocka dem där.

  Men jag har bara en chans på mig att lyckas och jag har ingen aning om hur man gör, någon som kan förklara i ett PM hur man går tillväga och vilka verktyg jag kan tänkas behöva ha med – vore en Stor hjälp, så jag kan få hem min bil innan jag flyttar…

  EDIT: Gäller alla cylindrar runt om inkl. tändningslåscylindern – allt på en 3D.

  #193313
  gonzo
  Deltagare

  Bak och dörrcylindrarna är rätt enkla att demontera, i bak sitter en plastlucka över låsmekanismen, minns inte hur själva cylindern sitter men det märker du. I dörrarna är det ett metallbleck som låser fast cylindrarna inifrån, bort med dörrsidorna och bänd bort med en mejsel. Är det c-lås får du pilla bort staget dit också. Verktyg torx-sats, hylsor och ringnycklar..

  Tändningslåset är knivigare, du behöver en styv men ändå formbar ståltråd som du kan bända till i vinkel som ett U med en liten (2mm) pigg som sticker ut åt ena hållet och åt andra hållet en bit du kan hålla i. Den lilla piggen ska in underifrån spakstället och trycka in låssprinten som håller cylindern. Det är egentligen enklare att plocka loss hela spakstället, tycker jag, innebär mindre pill och svordomar åtminstone.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng