Luftburk till trippel på vintern??

Forum Övrigt SSR Luftburk till trippel på vintern??

Detta ämne innehåller 4 svar, har 3 deltagare, och uppdaterades senast av 2010-11-15 09:46.

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #23100

  Lollo
  Deltagare

  Ska ju åka på isen med min rallybil som har trimmad 66:a motor med tripplar, kan jag åka med öppenburk som den har nu eller måste det på en som får mer varmluft??

  Är ju en kortnos så den kommer att va helt täckt fram, lock i hjulhusen och inga gälar i huven finns så lite värme kommer ju att finnas underhuven.

  #164669

  hubbe
  Deltagare

  Hej Lollo,

  förutsättningen är, att du har de rätta munstycken, och sen 10% E85
  i bensinen.

  Hubbe

  #164683

  kontrapunkt
  Deltagare

  Hej,

  All handelsbensin innehåller 5% etanol i sverige, undantaget Shell V-power.
  Detta bör räcka för att hindra förgasarfrysning. För mycket etanol kan ge dig problem med blandbarhet med oljan om du har en blandsmord motor (om du inte använder vegatibilisk olja vill säga).

  Innan etanolen blev vanlig använd jag isopropanol som har bättre energiinnehåll jämfört med etanol (men är även dyrare idag).

  Hubbes rekommendation funkar säkert också men tänk på bestyckningen. Både kyla och mycket etanol…

  / Magnus

  #164686

  hubbe
  Deltagare

  Hej Magnus,

  kan berätta dig, att 5% etanol i bensinen inte alltid räcker om vintern, i alla fall inte om man åka utan förvarmning. Vi har i Tyskland ochså i var bensin 5% etanol. Jag fick i alla fall om vintern utan förvarmning i Kasseler Berge och utan 10% E85 förgasarfrysning. Om du har vinterbestyckning, så merker du inte 10% E85=8,5%etanol i bensinen. Mineral-, semisynt.- eller synt-olja är ingen problem. Med 30% etanol i bensinen ville jag ga över till vegetabilisk olja.

  Mvh.
  Hubbe

  #164688

  hubbe
  Deltagare

  Jag glömmt att skriva: Nackdelen med vegetabilisk olja är ju, att det inte tåla frost. Men ni har i Sverige Triboron som blandar sig perfekt med E85 och tåler frost.

  Hubbe

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng