Lysande oljelampa

Forum Modellspecifika forum 90/99 Lysande oljelampa

  • Detta ämne har 10 svar, 4 deltagare, och uppdaterades senast 2017-07-01 23:37 av .
Visar 11 inlägg - 1 till 11 (av 11 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #426979

    Hej
    Nu när våren närmar sig med stormsteg så vill jag höra vad forumet har för förslag på troliga orsaker.
    Bakgrunden till ”renoveringen” kan ni läsa i tråden ”aggregataxel”
    I höstas bytte jag aggregataxel, kedje-sträckare o renoverade vattenpumpen, då jag körde 99:an till vintervilan upptäckte att oljelampan lyste med fast sken vid tomgång, innan ”renoveringen” av motorn så flimrade oljelampan lite.

    MVH Micke

    Saab 9-5 kombi -07, 95 V4 -73, 95 de lux -63, mc Örnen 120cc -50

    #427710
    saabgunnar
    Deltagare

    Hej!
    Det behöver inte ha med din renovering att göra. Den vanligaste orsaken till lysande oljetryckslampa på 99:orna är en defekt givare. De brukar läcka lite då också.
    Det som händer är att det läcker förbi det tryckkännande membranet som påverkar kontakten och då hamnar tryck även på utsidan av membranet varvid membranet inte fjädrar tillbaka från kontakten. Höljet orkar dock inte hålla emot helt varvid yttre läckage också vanligen uppstår.
    Prova att byta givaren innan du gör något annat, dyrare och besvärligare. Givaren är billig.
    Lycka till!/Gunnar

    #427754
    Bengt Åkesson
    Deltagare
    #427868

    Hej
    Tack för tipset, måste erkänna att jag inte har tänkt på en felande givare, kommer bli det första jag provar.

    Saab 9-5 kombi -07, 95 V4 -73, 95 de lux -63, mc Örnen 120cc -50

    #427883
    Bengt Åkesson
    Deltagare

    Lycka till!

    /B

    #432100

    Hej
    Efter byte av oljetrycksgivare körde jag hem bilen från vinterförvaringen, efter ca 1 mils körning började oljelampan att lysa vid tomgång så den var det inte.
    Har i kväll bytt till en begagnad oljepump som ser bra mycket bättre ut än den som satt i bilen, tycker även att pinnen som driver pumpen ser bra ut, körde runt lite här hemma tills bilen kom upp i temp o då börjar oljetryckslampan att lysa vid tomgång men inte lika kraftigt som tidigare, ska prova lite mera men jag har nog ett allvarligare fel.

    Kör nu med 10W-30 mineralolja men funderar på att prova 15W-40, vad tror ni om det? ska även försöka att mäta oljetrycket.

    Saab 9-5 kombi -07, 95 V4 -73, 95 de lux -63, mc Örnen 120cc -50

    #432149
    saabgunnar
    Deltagare

    Hej!

    Synd att det inte var det. SAABs 2,0 l motorer har normalt ett högt och stabilt oljetryck även på tomgång, c:a 3 kg låg en kompis EMS på en gång i tiden. Om något lager vore fö rglappt skulle det märkas på något sätt.
    En annan felkälla kan vara övertrycksventilen. Den sitter i samma hus som oljefiltret. Nog värt att kontrollera. Oljefiltret kan ju också vara en bov i dramat.
    Ett annat fel kan också vara avskavd isolering på kabeln till givaren

    Lycka till!/Gunnar

    #432171

    Har läst att oljetrycket ska vara min 3 bar vid 2000 varv(olja SAE 10W-40 vid 80 grader) och oljelampan tänds vid 0,3-0,5 bar.
    Måste hitta en oljetrycksmätare så jag kan mäta vilket oljetryck det är i motorn.
    Kollade reducerventilen på den gamla pumpen, den hade inte ”hängt sig” och jag såg inget fel.
    Då lampan slocknar vid start av kall motor så tror jag att man kan utesluta kabelfel.
    Hur menar du att oljefiltret kan vara boven?

    Saab 9-5 kombi -07, 95 V4 -73, 95 de lux -63, mc Örnen 120cc -50

    #432176
    saabgunnar
    Deltagare

    Hej!
    Vad gäller övertrycksventilen så behöver den inte ha hängt sig men fjädern kan ha försvagats/gått av.
    Om flödet genom filtret är nedsatt så måste en del av flödet gå via övertrycksventilen och då blir flödet sannolikt lägre pga det totala flödesmotståndet, kanske så lågt att trycket faller under varningsnivån vid tomgång och varm olja.
    Jag tycker att om oljan skulle kunna passera lager etc.så trycket sjunker så borde motorn ge något missljud ifrån sig. Gör den det?

    MVH/Gunnar

    #432183

    Det är inte så att laddlampekabeln å oljegivarkabeln bytt plats….det har jag varit med om….😳

    #432281

    Tycker motorn låter bra, jag misstänker att aggregataxeln jag satte in i höstas är boven då det började efter bytet, var så säker på att den var bättre än den gamla så jag mätte den nog aldrig.
    Bytte till SAE 15W-40 + nytt oljefilter o det verkar hjälpa, körde bilen varm o lampan började inte lysa, ska köra lite mera för att se om problemet är tillfälligt löst.
    Det är rätt kabel som sitter till oljetryckskontakten.

    Saab 9-5 kombi -07, 95 V4 -73, 95 de lux -63, mc Örnen 120cc -50

Visar 11 inlägg - 1 till 11 (av 11 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng