Missöde pga att man är lite bekväm ibland

Forum Övrigt SSR Missöde pga att man är lite bekväm ibland

 • Detta ämne har 2 svar, 2 deltagare, och uppdaterades senast 2009-07-11 21:57 av .
Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #20412
  stefan w
  Deltagare

  När jag bytte till den lättrimmade -66a motorn i min röda trubbnos så såg jag att urtrampningslagret var av typen med grafitring. jag känner till att denna ring kan sprängas om man varvar för mycket men dels hade jag inget annat lager och dels gjorde jag det lätt för mig och bestämde att jag ska inte varva så hårt…

  Johejsan… på backtävlingen i Hammarstrand var jag vid ett tillfälle uppe på strax över 70 kmh på 2an.. alltså kanske runt 6500 varv. Då la jag i 3an en liten stund innan jag åter tog 2an eftersom det blev krokigt..

  Sen när jag skulle åka hem så högg kopplingen kraftigt samt att det var besvärligt att koppla ur, det hade varit det innan men nu var det inte alls bra.
  Nu i veckan rev jag ur motor och låda, visst.. grafitringen var sprängd till förintelse och visst hade det hamnat grafit på lamellen och nya solfjädertryckplattan 😮

  Sen hade också rörpinnarna som förbinder gaffeln för urtrampningslagret med axeln som vrider sig när man kopplar ur havererat, det visste jag också vara en svag punkt men ändå chansade jag på att det skulle hålla trots att jag bytt tryckplatta.

  Nu sitter ett V4 urtrampningslager på plats samt att rörpinnarna är bytta mot rostfria M5 med låsmuttrar. Hoppas det håller. Svetsarna som finns på urkopplingshävarmen är också förstärkta så nu bör det fungera. Nu är den svaga punkten där vajerhöljet ligger mot torpedväggen, jag åkte en gång dit på att det blev svårt att koppla ur för att torpedplåten sviktade just där så detta ska jag kolla imorgon.

  Vad ville jag med detta inlägg egentligen?… Jo uppmana till att kolla dessa grejor som jag just nämnt när ni har motor och låda urplockade så slipper ni en massa irriterande extraarbete som jag just haft bara för att jag inte var nog seriös utan genade på fel ställen.. Många av er vet säkert redan om att dessa saker kan ställa till det men som jag sa… jag visste också och ändå… :banghead:

  //Stefan

  ps… Fredrik! Jag var bara ca 2 sek efter… :racesmile:

  #142639
  Lollo
  Deltagare

  Bild på lagret så vi vet hur de ser ut med.

  #142674
  stefan w
  Deltagare

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng