Monstergitarrist!

Forum Övrigt Off Topic Monstergitarrist!

 • Detta ämne har 8 svar, 7 deltagare, och uppdaterades senast 2007-11-24 14:31 av .
Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #17047
  stefan w
  Deltagare

  Namnet Albert Lee är nog bekant, tyvärr hör man honom sällan i media. Några av er har säkert sett honom i Rapsody in Rock. Det här var några år sedan och han har varit med ett tag men är fortfarande grym.

  Då…. http://www.youtube.com/watch?v=AOFpQd7aJ9U&feature=related

  Idag… http://www.youtube.com/watch?v=YK8estjfQV0&feature=related

  #114885
  bjorn holmstrom
  Deltagare

  Hej
  En till som är gode grym eller snabb hur man nu vill se det.

  http://www.youtube.com/watch?v=nJCQkLnYXSc

  Om det är bra eller dåligt får andra bedömma.

  Mvh Björn

  #114889
  cch
  Deltagare

  Albert Lee har jag inte hört talas om innan men det var himla bra musik, ska leta rätt på några kassettband med honom! Gött o ha i Saabarna till sommaren 🙂

  Vad gäller den andre kan man ju undra hur fort det går när…

  CCH

  #114948
  stefan w
  Deltagare

  I den senare inspelningen med Albert Lee stod Refreshments som kompband, om nu någon missat det. Han kanske inte tillhör de snabbaste men det han gör är så snyggt och ligger fint i musikörat. Det är det som jag uppskattar, sen vad för typ av musik det är spelar mindre roll. Det som är underligt är att trots att mr Lee har hög teknisk kvalitet så har karriären aldrig riktigt lyft, han har också lagt mycket tid som studiomusiker.

  En annan artist och monstergitarrist som jag lyssnat mycket på och som är min absoluta favorit är Stevie Ray Vaughan, här i samspel med Albert Collins http://www.youtube.com/watch?v=ZPB_qrasoBU

  #114963
  fuling
  Deltagare
  #115110
  stefan w
  Deltagare

  Igår fredag var jag på The Refreshments Rock n Roll Christmas konsert på Södra Bergets konferens center här i Sundsvall. Gästsrtister var nämnda Albert Lee och Linda Gall Lewis (Jerry Lee Lewis lillasyster enligt uppgift)
  Jag satt längst fram i mitten, ljudmässigt ingen bra plats men upplevelsemässigt……….
  1 meter från scenkant, en ca 50cm hög scen och Albert Lee’s Marshallförstärkare i öronhöjd!!!! Vilket otroligt tryck han har i sin förstärkare, det ringer än idag små klockor i örona men är det rockrace så är det.
  Konserten började med rökmaskiner som så klart utlöste brandlarmet 😮 i hela bygget, när bandet förklarade missödet och sa att det inte direkt var nån kanonstart på showen men att man skulle sikta på att s.a.s. komma ikapp det såsmåningom så var det bara att slappna av.

  Konserten inleddes i högt tempo och med artig/städad publik, Albert Lee kom in på scenen och trycket ökade. När Linda Gall Lewis hamrade fram sin storebrors ”Whole lotta shaking going on” så stod publiken upp och längst fram där jag satt/stod/skrek (vad jag nu gjorde) så var oredan fullständig. Klart som fan att man skulle råka ryckas med i det, jag hade inte riktigt full koll heller efter en vass armbåge i ögat så jag såg inte allt. Idag är det bara ögat och näsan som är lite röda men annars är det fint.

  Musikaliskt så är jag allätare, huvudsaken är att det svänger, är lite tryck och att det finns en melodislinga.
  Summerar jag så stod i mina ögon Albert Lee i centrum trots en mycket bra insats från Refreshments och Linda Gall Lewis, jag ägnade en tanke åt den känsla som Refreshments får av att få spela tillsammans med en sån som Albert Lee, jag känner lätt avundsjuka vid tanken och man måste gratulera dem för att ha kommit dithän. Det var en kul tillställning med rak enkel rock som svängde, en show utan en massa krusiduller runt ikring och med musiken i centrum, och jag fick tillfälle att se och höra en mycket melodisk drygt 64årig gitarristlegend med hög teknisk kvalitet livs levande som jag troligen inte får tillfälle att se igen.
  Jag hade väntat länge på det.

  En halvtaskig telefonbild fick jag i alla fall, som ni ser satt jag mycket bra placerad. 😀

  #115116
  hotrodder
  Deltagare

  Ahhh f*n den där videon var grym :worshippy:
  Det är som magi när två musiker leker fram toner på detta sätt såååååå avis…
  VILL HA!! i bättre kvalite.

  #115119
  alfamats
  Deltagare

  På tal om bra gitarrister så är Dave Meniketti fruktansvärt underskattad.Beror mest på att han har spelat hårdrock sen tidigt 70-tal.Han är mest känd för gruppen Y/T.Men han kör även lite solo i ett alldeles eget band som är mera bluesorienterat.Kom att tänka på honom när jag såg Gary More i tidigare inlägg.
  Lite roligt med Dave Meniketti klippet är att jag själv var där .
  Lite taskigt ljud och bild,men helt underbart.

  #115120
  krister k
  Deltagare

  Först originalet: Steve Vai – Tender Surrender
  Sen: Steve Vai shreds!

  /Krister K

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng