motorblock

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 motorblock

Detta ämne innehåller 4 svar, har 3 deltagare, och uppdaterades senast av 2012-12-23 17:45.

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #6989

  ploghultarn
  Deltagare

  Tja en undran till någon som kanske vet. En kompis till mig hade en motor han höll på att bygga som jag kunde få sätta i mitt projekt när karossen bli färdig. Blocket skulle vara borrat men sedan hade de fyllt vattenkanalerna med cement för att det skulle bli stadigare och att det inte behövdes några kanaler där utan det skulle räcka med kylningen i topparna. Till saken hör att killarna som håller på med motorn är mycket för dragracing och vad jag hörde av en jobbarkompis så var det något de höll på med där att fylla blocket med cement. Det måste ju vara viss skillnad att köra 402 meter mot sträckor på ett antal kilometrar. Någon som vet något om den här metoden och om det även tillämpas på rallymotorer? Ove Hultsfred.

  #48772

  moparman
  Deltagare

  Ja, blocket kan användas men bör (MÅSTE) kompleteras med en bra oljekylare… Gärna en med egen pump och termostat…. :h :wrench :weld

  #50527

  ploghultarn
  Deltagare

  Ett svar tack, men det känns ändå konstigt. Måste väl finns någon som vet något om borrade v4a block?

  #50529

  sabbe
  Deltagare

  Har du tänkt att ha igång motorn mer än en minut i taget?

  Blocket behöver ha kylförmåga minst ner till där överdelen på kolven vänder.
  Hur har du tänkt att kylningen skall fungera då topparna kylvätska först passerar blocket från bakkant och framåt upp i topparna. Där går kylvätskan bakåt och upp ut i insugningsplattan. Vidare framåt i insugsplattan till termostathuset och ut till kylet.

  Överhettat block gör att cylindrarna blir ovala, kolvarna nyper då lätt, sen behöver man renovera.

  jag har sett hundratals havererade motorer.

  Sabbe

  #50533

  ploghultarn
  Deltagare

  En bekant till mig är ägare till detta block och några kompisar till honom skall bygga denna motor,som han sedan vill sätta i min kaross. Jag har aldrig hört talas om detta tillvägagångsätt, och vi talar om rallybilar som har körtider på ett antal minuter per sträcka i hög hastighet plus transporter i lite mer normalt tempo.

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng