Mystiska kopplingsproblem

Forum Övrigt Allmänt Mystiska kopplingsproblem

 • Detta ämne har 7 svar, 4 deltagare, och uppdaterades senast 2002-08-09 19:33 av .
Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #8756
  sunke
  Deltagare

  Kopplingspedalen är mer hårdtryckt än normalt, Det vibrerar en del när den släpps upp och trampar man pedalen i botten hörs ett tydligt ljud metall mot metall. Problermen är knappt märkbara direkt, men kommer när bil och koppling blir varma.
  Det för mig svårbegripliga i sammanhaget är hur dessa problem uppstått. Jag hade ur motorn för drygt ett år sedan för bland annat byte av balansaxellager, Eftersom motorn var ur bytte jag också koppling. Har för mig att jag i samband med detta lade tunt med fett på splinesen för att slippa att lamellen kärvade.
  Motorn åkte i igen och bilen provkördes utan att några bekymmer med koppling eller maskineri i övrigt kunde märkas.
  Eftersom det fanns mer att göra på bilen och den är ett litet ombyggnadsprojekt lyftes senare hela drivpaketet ur, utan att motor och växellåda delades. Grejorna har under tiden förvarats inomhus så det skall inte behöva bero på att det blivit rost i kopplingsdetaljerna,
  Nu är bilen klar och drivlinan på plats igen, men då finns de beskrivna kopplingsproblemen där.
  Det enda som åtgärdats vad gäller motor, koppling, växellåda sedan provkörningen för ett drygt år sedan (det är svårt att få ägna så mycket tid som man vill i garaget) är att jag har bytt packningar i kopplingscylinder och slavcylinder.
  Är det någon som har ideer om vad som hänt?.
  Kan tillägga att kopplingsspelet är kanske aningen knappt, inte fullt föreskrivna fyra millimeter, men jag har inga mellanlägg mellan slavcylindern och dess fäste.
  :confused:

  #64984
  jlarsson
  Deltagare

  hmmm…. Jag tycker att det låter som om det är urtrampningslagret som är slut!…..

  #64985
  sunke
  Deltagare

  Visst, tycker också att kaputt urtampningslager låter rimligt. Det är bara det att urtrampningslagret är lika nytt som kopplingen och således bortsett från den tidigare provturen okört det med. Men risken är förstås att det inte blir någon annan råd än att lyfta ur motorn på nytt och se efter hur det ser ut.

  #64986
  sunke
  Deltagare

  Visst, tycker också att kaputt urtampningslager låter rimligt. Det är bara det att urtrampningslagret är lika nytt som kopplingen och således bortsett från den tidigare provturen okört det med. Men risken är förstås att det inte blir någon annan råd än att lyfta ur motorn på nytt och se efter hur det ser ut.

  #64987
  fuling
  Deltagare

  En dum fråga, har du justerat kopplingsarmens spel med justerskruven på högersidan av kopplingskåpan?
  För att om kopplingsarmen går för långt in så tar den i tryckplattan och då låter det fa….

  Om mitt minne inte har svikit mig kapitalt så var det någon här som också hadde ett illalåtande nytt urtrampningslager som försvan efter ett tag.

  Det var en/flera tråd om väsnade uttrampningslager mm tidigare så sök i forumet.

  #64988
  Anonym

  Hej

  Kan väre fel på tryckplatten , har raket ut for det för .

  Bilen gik at köre om den var kall blev den varm kom felet , det gick inte at få i backen når bilen blev varm , provede alt . DET VAR FEL PÅ TRYCK PLATTEN och den var helt ny .

  Lars

  #64989
  fuling
  Deltagare

  Lars H:
  Kan bara instämma, har råkat ut för samma sak.
  3:e gången motor åke ur så tog jag en annan rova med beganad tryckplatta och lamell, för att det vart bara ski… kvar av tryckplattan när jag försökte få den att koppla ur.(kopplingsarmen gick in i tryckplattan)

  #64990
  sunke
  Deltagare

  Det låter förstås inte bra om det kan vara fel på spritt nya grejor. Det sorgliga i sammanhanget är att reservdelsbutiken, ingående i Cardic-kedjan, som sålde den har gått i konkurs, så det går inte attgå dit att klaga.

  Fuling: Nej. jag har inte justerat på ställskruven. Visste inte att den påverkar kopplingsspelet. Trodde att den bara fungerar som en stopp för kopplingsarmens återgång.
  Kan det vara så möjligen att den nya kopplingen kräver större spel på armen än vad den gamla gjorde?

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng