Ni blir blåsta av IF.

Forum Övrigt Off Topic Ni blir blåsta av IF.

 • Detta ämne har 7 svar, 8 deltagare, och uppdaterades senast 2013-12-19 21:11 av .
Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #8168
  kaparn
  Deltagare

  If har sedan några månader tillbaka tagit bort den rabatt på 20% på fordonsförsäkringar som man tidigare fått som helkund, Naturligtvis talar man inte om det här för kunderna utan det får man upptäcka själv. För mig och min sambo som kan ha upp till fem fordon påställda samtidigt gör det här en förlust på många tusenlappar om året.

  #60595
  96GT
  Deltagare

  De måste väl informera om det? Eller? Jag hade bytt bolag…

  #60604
  cabmange
  Deltagare

  Har du inte märkt det tidigare att du blir blåst av IF.

  Det är ett bolag som jag är förvånad att de har kunder överhuvud taget. Deras storhetstid var för en 15 år sedan.

  Låt de vila i fred.

  Magnus

  #60606
  Janne Hagnell
  Moderator

  Försäkringsbolag, men även andra avtalstecknare som telebolag, brukar skicka ut jättefiler med ändrade villkor, säkert väl medvetna om att ingen orkar/hinner läsa allt. Mest småjusteringar men så vips, så ligger det något betydligt tyngre mitt i textsjoket!

  96 V4 1975 ”Bollen”
  96 V4 1979 ”Sköldpaddan” (fast eg dotterns)

  #60613
  turbocab
  Deltagare

  Äsch, jag har IF. jag måste kolla upp detta. Dom vill ju gärna vi ska tro att man gynnas av att vara trogen kund, men försäkringsbolag och banker är såna man måste byta med jämna mellanrum för deras primära och enda mål är att få in så mkt som möjligt och ut så lite som möjligt. Som CSN mao. 😛 Nu kör jag bara Trafik på hela parken, men i alla fall….

  #60614
  lsoderlund
  Deltagare

  Rent juridiskt så får företagen höja och sänka avgifter utan att informera sina kunder om detta, dock sker det oftast genom höjningar av specifika avgifter, t.ex. fakturaavgifter eller andra administrationsavgifter. Oftast informeras man om denna höjning och då har företaget i fråga gjort ”rätt” för sig, och man får då egentligen två valmöjligheter, endera forsätter man att vara kund eller inte (detta gäller vid nytecknande eller förlängning av befintligt avtal)
  Sker höjningen under en avtalstid, så informerar man oftast, men inte alltid. Vissa bolag lägger bara på den höjda avgiften och hoppas att kunderna betalar. Betalar man så har man godkänt höjningen av avgiften. Telia gjorde detta för några år sedan, de höjde fakturaavgiften med 5kr, personligen ringde jag upp och hävdade att jag under mitt befintliga avtal inte skrivit under på någon höjning av fakturaavgiften och således ej tänkte betala den, då det ej hade informerats om detta. Jag slapp i slutändan betala 5 kr extra för att få min pappersfaktura. Jag ville helt enkelt behålla mitt befintliga avtal som jag ingått med Telia. Småaktigt kanske, men rätt skall vara rätt.

  Det man skall komma ihåg är att betalar man en faktura med en högre avgift har man accepterat höjningen. Kontrollera därför fakturorna noga innan man betalar. :read

  http://saab99tt.blogspot.se/

  Saab 99, Saab 900 och förhoppningsvis snart en TT

  #61954
  solveslamsug
  Deltagare

  Min kompis erfarenhet efter att hans unika fabriksbyggda Corvette stingray twinturbo -75 brann av IF har avskräckt mig tillräckligt. Jag kan milt sagt säga att de behandlade ärendet högst oproffsigt…!!!

  #61956

  Haft mig en dust med dem tidigare i veckan! Slutade med avställd bil för att slippa ge dem mer pengar! Förvånansvärt omedgörliga för att vara ett vinstdrivande företag som är beroende av kunder…

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng