Ny bil!

Forum Modellspecifika forum OG900 Ny bil!

 • Detta ämne har 3 svar, 3 deltagare, och uppdaterades senast 2018-02-15 12:33 av .
Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #440771
  olle d
  Deltagare

  Köpte i helgen min första Saab og 900 efter att ha varit sugen ett längre tag. Det blev en 900s -92 i fint bruksskick kan man nog säga. Går fint i motor och låda, men skall väl få sig en storservice vad det lider. Vad jag hittills noterat är att låset på förardörren/centrallåset inte fungerar, att farthållaren inte heller verkar funka och att Saab-rosten har börjat komma i skärmkanter och insidan på dörrarna. Avgasröret är bandagerat precis efter katten, så det återstår att se om det endast är röret som är trasigt, eller om det är katten. Då jag inte har någon direkt erfarenhet av 900:an så måste jag säga att LTT motorn imponerar – bra bottendrag och känns pigg i hela registret. Det här blir ett trevligt rullande projekt att pyssla med framöver. Vart köper jag lämpligast reserv- och servicedelar till den gamla damen? Finns det fortfarande delar ute i handeln, eller är det Saabklubben som gäller. Finns det f.ö. ekonomiplåt till dörrarna att få tag på? Bifogar även en bild på skönheten…

  Bilagor:
  #440775
  Lsoderlund
  Deltagare

  Skulle nog påstå att klubbens reservdels-shop är bäst att finna reserv – och servicedelar.

  Saab 99 GL ´83 "Tant Brun"
  Saab 900 Turbo cabriolet ´87 "TureTurbo"
  Saab 96 TT ´65 "Pruttingvar"
  Saab 9-3 Vector SC ´09

  Skämsbil:
  Audi A6 Avant

  Kassör Svenska Saabklubben samt medlem i Bakrutans redaktion

  #440811
  Mr_SunBear
  Deltagare

  Trevlig bil.

  Ang delar, SSK, Speedparts, MapTun, KL Racing, Orio mfl har en hel del delar till og900. Bara å välja det man tycker passar för stunden.

  //B

  #440825
  olle d
  Deltagare

  Tack för input….!

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng