Ojleblandad eller ine oljeblandad bensin!

Forum Övrigt Allmänt Ojleblandad eller ine oljeblandad bensin!

 • Detta ämne har 4 svar, 4 deltagare, och uppdaterades senast 2008-03-02 19:26 av .
Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #17553
  Magnus E
  Deltagare

  Jag har en reservdunk som jag har glömt bort om jag har oljeblandad bensin eller inte i.
  Ni hållit på ett tag med 2-takt finns det något enkelt knep och kolla vad det är för bensin i dunken?

  Saab 96 -61 Saab 97 -72 Saab 900 -95

  Jag ber om ursäkt för eventuella stavfel, jag är dyslektiker
  Magnus E

  #118901
  saabkirill
  Deltagare

  Den beste knepet er å tømme tanken og fylle på nytt bensin. Da kan du også velge om du vil ha den med olje eller uten… :doh:

  #118902
  chakka
  Deltagare

  Och vill du verkligen inte göra dig av med bensinen, kan du alltid använda den till någon slitstark fyrtaktare som det inte är så noga med. Äldre Briggs&Stratton-motorer brukar gå att köra på i princip vad som helst som brinner. Olja verkar vara valfritt också i dem för övrigt, körde en gammal gräsklippare utan problem i fem år efter att jag en sommar bara hittat damm och torrt gräs i oljetråget.

  #118961
  Martin Sigge
  Deltagare

  Om man väter tummen och pekfinret och gnider brukar det kännas lite oljigt om det är oljeblandat. Ren bensin är oxå mer utttorkande på huden. Prova att jämföra med lite garanterat ren bensin om du är osäker.

  Det sägs att modern blyfri bensin är dåligt för huden, men ett enstaka litet prov kan ju knappas vara särskilt farligt.

  Eller gör som Chakka säger och tanka den i en fyrtaktare (utan katalysator kanske är bäst utifall att katten inte gillar olja)

  Good Luck!

  #118963
  Martin Sigge
  Deltagare

  Ähhh… kunde inte låta bli att göra några små test. Här syns 2 fingrar. Det vänstra har jag tvättat med ren bensin. Det högra med oljeblandat (4%). Kanske inte så stor skillnad, men visst är det högra något mindre uttorkat.

  Nästa två bilder visar hur den oljeblandade soppan lämnar en fet fläck efter sig på en obehandlad träyta efter att bensinen har dunstat.

  Till sist provade jag även att lägga några droppar ren resp. oljeblandad bensin på en glasskiva, och kunde lätt konstatera en oljebeläggning på det stället där det hade varit oljeblandad bensin. Tyvärr lyckades jag inte fånga det sista med kameran, men det syntes tydligt med blotta ögat.

  En avslutande betraktelse över ämnet är att bensindunkar som det har varit oljeblandad bensin i ofta är smutsigare pga av att mer damm fastnar på den feta ytan än på den som inte har fått någon olja på sig.

  Ja detta var allt från Sigges experimentverkstad idag.

  Häpp!

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng