Olja och rör

Forum Modellspecifika forum 95/96 TT Olja och rör

 • Detta ämne har 6 svar, 4 deltagare, och uppdaterades senast 2002-09-27 16:09 av .
Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #8881
  claesl
  Deltagare

  Som nybliven ägare till TT (-61) rättar jag mig i ledet och ställer den obligatoriska nybörjarfrågan om TT-olja.

  Vilken olja ska jag använda? Goda vänner insisterar på Castrol eftersom den luktar så bra, men det är ju inte de som betalar för det nöjet. Hur är det med alla oljor som är optimerade för MC, skotrar och annat – vågar man hälla ned det i tanken?

  Sedan måste jag förstås veta vilket trimavgassystem som är (kultur)historiskt korrekt för vardagsbruk. Rätt ljud är naturligtvis viktigare än eventuell effektvinst! Är Simons lösningen?

  Man tackar på förhand
  /Claes

  #65947
  krister
  Deltagare

  Hallå!
  Vad det gäller avgassystem så kan jag verkligen rekomendera XP:s avstämda främre ”ljuddämpare” i kombination med 2″-satsen som klubben säljer. Ger bra prestanda och ett häääärligt ljud!

  /Krister

  #65948

  Om Du inte har en mycket trimmad motor tycker jag att Du ska köpa ett 2″-system från klubben. XP är jättebra, men onödigt om Du injte har varit framme med filen (ursäkta Niklas, men så är det väl?). Vad det gäller oljan ska Du inte vara bekymrad om vilket märke Du ska använda. Åk in till Din mack och plocka den från hyllan! Oljorna idag har mycket högre kvalitet än när Din motor sattes ihop.
  Kör så det ryker!

  #65949
  krister
  Deltagare

  Jodå!
  XP:s avgassystem ger ett markant bättre drag i en originalmotor! Man bör dock bestycka upp förgasaren till ca. 145 – 150 i huvudmunstycke, samt öppna upp luftrenaren något.

  /Krister

  #65950
  claesl
  Deltagare

  OK, tackar för tipsen. Det var ungefär vad jag trodde också.

  Skulle även vara tacksam för tips var jag kan få tag i en verkstadshandbok att plugga in under vintern.

  Tills vidare får ”Hur jag får ut mest av min SAAB” (1963), författad av civ.ing. Sven A Hansson duga som finläsning. I denna bok får jag bl a veta att ratten är ”tvåekrad för att möjliggöra individuella greppvariationer”, att man bör lacka om bilen vart femte år samt påminns jag om att ”kör ni ut ur en trång parkering utan att tänka på att hjulen är vridna, riskerar ni att skada plåten”! Fantastiskt!

  /Claes

  #65951
  petter
  Deltagare

  Hej alla!

  Grattis till åket Claes, hoppas man får se den på gatorna här i stan nån gång! Grattis til litteraturen också, den boken är ett praktverk. Gillar särskilt avdelningen om extrautrustning samt förordet: Minns ej vad där står just nu, det var länge sen senaste läsning, men bra var det!

  Vad har du för kulör på din kortis då, ifall man ser honom/henne i trafiken? Som student brukar jag röra mig runt Vasagatans ”Hagaände”, så kör du där ofta lär jag nog se den så småningom…

  Mvh Petter

  #65952
  claesl
  Deltagare

  Hej Petter, ser du en svart kortnos med röd/grå inredning knattra runt i stan så är det förmodligen jag! Och alldeles säkert kommer Vasagatan med omgivningar avverkas ett antal gånger.

  /Claes

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng