Precisionslager

Forum Övrigt Off Topic Precisionslager

Detta ämne innehåller 3 svar, har 3 deltagare, och uppdaterades senast av 2007-01-09 18:06.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #15380

  j_jaderstrom
  Deltagare

  Min flickvän studerar för närvarande maskinlära och använder mig som bollplank som är en utmaning i sig för man vill ju visa att man kan. Nu har jag fått en fråga gällande precisionslager och precisionslagerskålar. Vad det är för nåt samt funktion hur det är uppbyggt och användningsområde.. Själv har jag inte den blekaste så jag vänder mig till er för här finns ju obegränsad kunskap om det mesta.

  #101736

  stefan
  Deltagare

  Tja det kan ju handla om lager med extrema toleranser, hög finish på lagerytor, kanske handplockade ur produktion och efterbearbetade för att garantera em felfri produkt.

  Förr tilbaks så kallades vilket vevaxellager som helst för precisionslagerskålar, när de slutade handgjuta motorlager och masstillverkade lagerskålarna så var det ju ett enormt kliv i utvecklingen. Då på den tiden var det precision på hög nivå.

  #101742

  Martin Sigge
  Deltagare

  Det finns även keramiska rullningslager som har mycket små toleranser, och som används för mycket höga varvtal och andra krävande applikationer.

  #101746

  j_jaderstrom
  Deltagare

  Tack så mycket för svaren, hjälpte mig gott på vägen att glänsa inför damen. Nu gäller ju denna maskinlära för motorer modell större, fartygsmaskiner. Lite pinsamt att jag själv inte kunde besvara frågan då man har jobbat i maskin på fartyg en gång i tiden. Svaret jag kom fram till gällande fartygsmotorer. ”Vevstakslager tillverkade i tre olika skikt, stål, blybrons och bly, tenn eller koppar med ytterst snäva toleranser, får ej skavas in.” Tack ska ni ha..

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng