problem vid varmstart

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 problem vid varmstart

Detta ämne innehåller 30 svar, har 11 deltagare, och uppdaterades senast av 2006-10-17 22:31.

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 31 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #14784

    v4_petter
    Deltagare

    För en tid sedan hjälpte mig Lelle att byta förgasare och bilen gick som aldrig förr (stort tack Lelle!!) MEN jag har sedan förgasarbytet fått problem med varmstart. Det räcker med att jag stannar bilen för en minut eller upp till en timme för att den skall bli näst intill omöjlig att starta.

    jag har testat följande utan resultat:
    1, hålla gaspedalen nere och vrida på nyckeln – funkar ej, brukar lukta lite bensin
    2, pumpa på gasen – nepp, det luktar bensin
    3, bara vrida om nyckelm – händer inte ett smack (ja, jag höll inne tändningen säkert 20 sekunder i flera om gångar)
    4, dra ut choken – ush nej funkar ej.

    Det enda som verkar fungera för att starta är att gasa och försöka få igång den, sedan vänta en kvart och då! vips! kan den gå igång efter en 15sekunder på tändningen.

    Sedan förgasarbytet drar dock v4an min dryga litern per mil. det är mer än innan men inte oroväckande mycket antar jag?
    Den nya förgasaren har manuell choke och verkade fungera fint på en annan motor.

    Någon som har tips? Jag hade aldrig problem med detta med min gamla automatchokeförgasare (men däremot en himla massa andra problem =)
    ..och detta varmstartsproblem gör ju att jag knappt kan använda v4an.. ;(

    #98199

    lennart j.
    Deltagare

    Hej,

    Kolla så att inte flottörhusets avluftningsslang ej är blockerad. Detta var orsaken till mina och nästan exakt samma problem som dina vid varmstart av min 96 -76.

    Bästa hälsningar

    #98200

    v4_petter
    Deltagare

    Jag ryckte loss avluftningsslangen och det gick bra att blåsa genom den så det var inte den som spökade men tack för tipset.

    Vad kan det annars vara?
    …vågar ju knappt köra med bilen med risk för att man blir stående någonstans..

    #98201

    robert sundberg
    Deltagare

    En av mina v4:or jag haft vägrade gå så fort den blev varm. JAg bytte kondensator å då va d sen inga problem. Kan kanske vara till nytta att byta då den inte e nån större kostnad… Å om den inte startar som du säger när du stannat så pröva att sätta gasen i botten en minut eller längre utan att försöka starta så kanske den hoppar igång då om den blivit sur luftat ur sig lite… Är ingen expert men mina tips kanske kan va till nån nytta!!

    #98202

    v4_petter
    Deltagare

    jag har inte testat så länge som mer än en minut.. MEN även om det då skulle fungera så är det ju något som är galet. inte skall den bli sur av att vara varmkörd som kanske är fallet.

    #98203

    matthias r
    Deltagare

    Rengör eller byt nålventilen i fuggen! Med 98,5% säkerhet är det den som är otät. Andra men mycket ovanliga felorsaker kan vara otät flottör eller defekt accpumpsmembran. Det sistnämnda brukar dock bara ge i från sig symptom i form av kvävningar vid gaspådrag. / Matte

    #98204

    v4_petter
    Deltagare

    nej tror inte det är nålventilen. fuggen gick fint utan dessa men när den satt på en annan motor. men man vet ju aldrig iofs.

    men när jag väl får igång den på en varmstart vilket brukar ta en del tid då kan den ibland kvävas av gaspådrag men jag trodde detta berodde på att den hade hunnit bli lite sur.
    från kallstart är det inga problem med kvävningar vid gaspådrag.

    kan man enkelt kolla detta med otät flottär eller accpumpsmembran? -jag hade ibland vissa problem med kvävning med den gamla förgasaren men jag trodde det enbart hade med den att göra och att detta nu var ur jorden.

    #98205

    v4_petter
    Deltagare

    Kan det vara någonting utanför förgasaren som orsaker problemen med varmstart? (trots att det funkade fint med det gamla automatchokesförgasaren)

    #98206

    kaparn
    Deltagare

    Ställ brytaravståndet, funkar inte det så ta ett kompprov, (var det du som var på brostugan för någon vecka sedan så behöver du nog justera ventilspelet hörde jag när du åkte därifrån) om felet kvarstår kolla tjyvluft med startgasmetoden (spraya startgas runt insug och förgasare medans bilen går om den går bättre när du sprayar på ett visst ställe så täta eller dra åt) sen om den fortfarande inte går som den ska då river du förgasaren och byter nålar å grejer.

    #98207

    v4_petter
    Deltagare

    Köpte en ny brytare och att sätta dit den är väl inga problem men hur ställer jag in den? Enligt VHB (verkstadshandboken sid 256 och 257) så skall man ha ett visst kontaktavstånd och slutningsvinkel och där fastnade jag.
    1 Hur drar jag runt motorn? (så att brytararmen lyfts..)
    2 Sedan står det något om att föra in en mejsel mellan inställningsklackarna, vilka menar de? Är det dem som har fått nummer 12 på sid 256 och om så är fallet hur menar de att jag skall ställa in dem?
    3 Jag har inte det fett VHB föreslår jag skall smörja med runt brytaren, vad händer om jag skippar fettet?

    Tack för tipset om att justera ventilspelet. Bladmått har jag skaffat men även här fallerar jag på att jag inte vet hur man drar runt motorn!
    Jag försöker följa det som skrivs på http://www.saabklubben.com/ubbthreads/sh…e=30#Post554906 vilket börjar med ”Ställ in märket på remskivan mitt för dödlägesmarkeringen på transmissionskåpan. Jag antar att det är här jag skall dra runt motorn eller? Och var finns dessa märken jag skall ställa efter?

    Startgas spejade jag och ingen tjuvluft här inte och det har jag Lelle att tacka för!

    Angående kompprov. Finns det utrustning för detta att låna någonstans om ni vet? bensinmackar eller serviceställen eller nåt?
    Jag skulle gärna vilja veta hur min motor klarar ett kompprov men har ingen utrustning själv.

    Åter stort tack till alla snälla här på forumet!

    #98208

    lelle f
    Deltagare

    Kompprov kan jag hjälpa dig med , skulle gärna vilja se en varmstart . Tycker det låter lite skumt . Har det körigt nu fram till den 7 oktober då en stor fest väntar , sedan behöver jag två dar att bli människa igen . Men sedan är du välkommen till garaget så kan vi titta på den . Om det fortfarande är aktuellt så kan jag hjälpa dig med både brytare och ventilspel .

    / Lelle

    #98209

    Jonathan
    Deltagare

    Jag gjorde det där för första gången här för ett tag sedan, och tycker istruktionerna var väldigt krångliga och intetsägande. Avståndet i brytaren skall vara 0.40mm när plutten ligger högst på kammen, skruvmejseln (platt)sätter du mellan två små pluttar i ”golvet” på fördelaren och ett litet spår i kontaktens fästplatta, Drar runt motorn kan du göra genom att koppla ur frihjulet, lägga i fyran och helt enkelt putta bilen framåt. Är du hyffsat krallig klarar du det själv annars så frågar du grannen eller skruvar ur stiften, då går det lättare. Lycka till!

    Anders

    #98210

    v4_petter
    Deltagare

    Lelle – du är en toppenkille!

    Fast låt oss vänta tills efter festen och tills du blivit människa igen =)
    Jag skall göra några små tester och försök själv i helgen så får vi se om det hjälper. Annars hör jag av mig.

    #98211

    v4_petter
    Deltagare

    Ah, tack för tipsen Anders. Då kan jag testa själv och så har jag Lelle ifall det inte går Nu känns livet bättre igen!

    #98212

    Jonathan
    Deltagare

    Kul att få bidra med något, kolla tändningen när du är klar.

    A

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 31 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng