Rengöring av kåpor?

Forum Övrigt SSR Rengöring av kåpor?

 • Detta ämne har 8 svar, 6 deltagare, och uppdaterades senast 2009-02-19 22:58 av .
Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #19546
  ahed
  Deltagare

  Jag har kommit över några gamla extraljus Cibie´ från slutet 60 / början 70 (enligt uppgift) som passar bra på min -64:a med SAAB:s orginalfästen i stötfångaren, se bild

  Kåporna till dessa är märkta av tidens tand och den vita nyansen har gulnat samt har vissa mörkare repor. Är det någon som har några tips på hur man kan fräscha upp dessa plastkåpor så att de pryder sin plats bättre?

  /Anders

  #135364
  Lollo
  Deltagare

  Har tyvärr inget bra förslag men pröva med super tio och nagelborsten, har räddat många tillsynes hopplösa fall med det av olika slag.
  Snygg bil:-)

  #135420
  nbottning
  Deltagare

  VIM / JIF-Creme, sånt städmedel med lite slipmedel i. Använder ofta med gott resultat. Har inte provat på denna typ av kåpor, men har du det hemma kan det vara värt ett test. Finns ju något liknande i grön burk som någon hes nasare brukar kränga på mässor och marknader. Men då är det i hård form…

  #135421
  nbottning
  Deltagare

  #135426
  alfamats
  Deltagare

  Jag skulle akta mig för att använda ngt med slipmedel i.Risken finns att man mattar ner det svarta.Gjorde detta på mina.Men jag körde en vanlig hushållsvamp med pirat scottsbrite på ena sidan.Använde scottsbritesidan försiktigt men det tog styggt på det svarta.Jag körde med vanlig alkalisk avfettning.Tror att det hade räckt med den vanliga mjuka sidan på svampen då det alkaliska medlet var koncentrerat.Såg i Classic motor att man använde cocosavfettning till gamla plastdetaljer och det verkade vara kanon.Nu är väl vinyl en sorts plast antar jag.
  Så här ser mina överdrag ut.
  Före:

  Efter:

  Nu var de inte så gula som dina.Men man ser att det svarta har försvunnit lite på sina ställen.Men det som var lortigt blev rent som bara den. / Mats

  #135427
  alfamats
  Deltagare

  Att man ska ha så brått :blush:
  Såg nu at det var plastkåpor du hade.Mina var vanliga mjuka vinylöverdrag.
  I rest my case 😉 / mats

  #135428
  Dicst
  Deltagare

  Jag har med framgång använt någon slags Break Cleaner och nagelborste på extraljusskydd av hårdplast. Färgen klarade sig bra och skiten försvann, men se till att använda en typ som inte dunstar allt för snabbt, för då fastnar skiten igen.

  Lollo: Inte bara snygg bil – Snygg motor oxå! 😉

  #135430
  stefan w
  Deltagare

  Jag hade fulla dörrsidorna med falu rödfärg eftersom jag hade dessa tillfälligt stående mot väggen i en lada, samtidigt som den blev sprutmålad med denna färg :sick:

  När jag såg det….. 😥

  På tyget så kunde jag borsta bort det men på vinylen körde jag med riktigt upplöddrad svinto… vinylen klarade detta fint och blev renare än innan.

  Tyvärr stod bilen i samma lada…

  Svinto igen!

  Hur många fick hicka nu?

  #135895
  ahed
  Deltagare

  Tack för tipsen!!

  Metoden jag till slut använde blev en blandning; svinto + vittvättmedel (vanligt till kläder) + en utsliten tumme. Hur som helst blev resultatet bra och både gulhet och smutsrepor och annat försvann.

  / Anders

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng