Ryckigt vid jämn gas??

Forum Modellspecifika forum 90/99 Ryckigt vid jämn gas??

Detta ämne innehåller 3 svar, har 3 deltagare, och uppdaterades senast av 2007-05-26 08:29.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #16087

  packan
  Deltagare

  Tjena!

  När jag kör bilen och håller en jämn gas kan man känna att bilen rycker till lite smått. Den dricker dessutom ganska mycket bensin (1,3 – 1,5 liter milen). Jag ingen mästare på saabs förgasare och ber därför om lite hjälp från er. I övrigt har jag ganska bra koll på bilar och är inte rädd för att försöka (det kan inte mer än gå åt skogen).

  Jag antar att felet ligger någonstans i luft/bränsle (förgasaren) biten eftersom elen är mindre än halvåret gammalt, även luftfiltret är ganska nytt.

  Så om någon har lust/ork att ge mig en enklare lektion i vad jag bör kolla så vore jag tacksam.

  Hur svårt är det att byta nål och sånt och sen få det att fungera?

  Vet någon vad Mekonomens ”Renoveringssats förgasare” innehåller?

  /Marcus

  #106939

  stefan
  Deltagare

  det kan vara vad som helst men börja med att demontera locket och studera membranet så att det är helt. OBS ! Skaffa ett nytt innan du tar bort det, ibland sväller dom av tidens tand och det går inte att få tillbaks dem igen…….Observera också att det är som små tungor som gör att du bara kan montera det på ett sätt.
  Kolla också beteckningen på nålen, den står på själva nålen om du drar lite i den. Har de varit där och krånglat tidigare så kanske de har använt fel nål, kanske till och med till nåt annat märke.
  De brukar gå men mindre bra och förbrukningen blir också lidande eftersom nålarna är slipade för en given motor.

  Ska du köpa membran så köp på antingen Saab (knappast lagervara) eller så på Volvo till gamla 240. De har Zenith original grejer och gummit i dem är helt överlägset bäst.
  Eller så köper du av mig och får det i ett brev hemskickat.

  #106975

  staffanv
  Deltagare

  Membran köpte jag på Mekonomen (1.85 Triumph). Inget underligt med det så det ska nog inte vara så svårt att få tag i.

  #106981

  stefan
  Deltagare

  anledningen till att membranen sväller är att vissa sorters gummi inte riktigt tål den blyfria bensinen. De membran som finns via de normala eftermarknadsbutikerna är oftast i det billigare och sämre gummimaterialet. De fungerar förvisso men många gånger får man som sagt inte tillbaks det igen om man demonterar det. Original delar från Zenith är i ett uppdaterat material som klarar detta.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng