Så här ser vi ut / Här är jag

Forum Övrigt Allmänt Så här ser vi ut / Här är jag

 • Detta ämne har 40 svar, 32 deltagare, och uppdaterades senast 2014-03-08 00:51 av .
Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 41 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #16936
  phermansson
  Deltagare

  Efter att ha varit med i klubben och på forumet ett tag får man en del bekanta via mail/forum/telefon. Och det är kul! Men när man sedan åker på en träff så får man den underliga tanken: ”Jag vet vilka flera här är men har inte en aning om hur de ser ut”.
  Det kan dessutom vara kul att veta lite om vad folk gör när de inte hänger här på forumet eller ligger på rygg under en Saab.
  Tanken är alltså att man kan presentera sig i denna tråd, antingen med bara text, bara bild eller helst både och.

  Naturligtvis får jag föregå med gott exempel, även om kortet inte är helt färskt:

  På dagarna arbetar jag som frilansjournalist, mestadels åt tidningen Datormagazin. Tanken från början var att ha en IT-konsultfirma, men även om denna lever så är det skrivandet som tar mesta tiden. Ibland lagas dock en och annan dator och någon kund får sin hemsida uppdaterad. Detta jobb trivs jag mycket bra med, jag bestämmer mina tider själv och kan göra lite som jag vill.
  På fritiden är det mestadels teknikrelaterade hobbies som gäller, när sambon låter en vara ifred förstås 🙂
  Grejar med bilarna, elektronik, datorer med mera. Aktuella projekt är bland annat en varvräknare till tvåtaktaren, lite ny lysdiodsbelysning och helrenovering av Saabon. Tvåtaktarn ska i vinter få en översyn av bromsar och förgasare, utrustas med dragkrok och extra bromsljus med mera.
  Jag bor än så länge i en lägenhet, men vi letar så smått efter hus. Gärna på landet med gott om plats för våra projekt 🙂
  Just det, ålder: 34 år.

  Så det var väl allt från mig!

  #113591
  Karl Ask
  Moderator

  En riktigt trevlig idé. Man vet vilka bilar folk har men inte hur de ser ut…

  Jag är 19 år och gick ut från SKFs Tekniska Gymnasium i våras och nu monterar jag rull lager på SKF. De är de där små, som bara väger mellan 500kg och 2 ton. Det är rätt roligt att jobba med ett lager som väger mer än två stycken tvåtaktare… Går 4-skift, det är lite tråkigt men mer pengar. Och det behövs.
  På fritiden mekar jag mest saab, det kommer nya projekt hela tiden. Hemma är en motor som skall renoveras och trimmas. Sedan har jag en Monte Carlo som står utan motor för tillfället. Men problemet är att jag inte har någonstans att meka… I sommar har jag jobbat utomhus, så jag letar efter ett mekgarage nu. :jobbar:
  Sedan är jag fritidspolitiker och sitter i kommunfullmäktige och i en nämnd.
  Den tiden som blir över umgås jag med mina vänner.

  Här är jag när jag mekar med en Saab, för tillfället en jubbe.

  Studenten, hatar och bli fotad. Märks det 😀

  #115029
  Morten S.
  Moderator

  Jeg 46 år, gift og jobber med økonomi og regnskap i SF-kino AS (dotterbolag av SF Bio AB). Har vært medlem av Saabklubben siden tidlig på 90-tallet og GSV siden 1984.
  Var ordför. i GSV i mange år, og har vært aktiv med på treff i inn- og utland.
  Har vel fått med meg de aller fleste Saabfestivalene gjennom årene.

  Hvorfor legger ikke bildet seg inn? Link her: 93F

  Link:
  95 65

  Been a Saab owner since 1987.
  I have owned at least 40 Saabs, mainly older Saabs.

  Today I have:
  1960 93F
  1967 96 Monte Carlo 850
  1975 96 V4
  1989 900i 8V 5 dørs
  2009 9-3 SC tid

  #115030
  phermansson
  Deltagare

  Kul med fler inlägg! Tråkigt bara att inte fler vill visa sig här :/

  Anledningen till att dina bilder inte fungerar är att de ligger i ett album med speciell kod, hittar inget enkelt sätt att få in bilderna här tyvärr.

  #115060
  Dajje
  Deltagare

  Hej allihopa!

  Här kommer mitt bidrag:

  Mitt namn är David Nordlund. Jag är bara 17 år och gick med i klubben för en knapp månad sedan. Kanske yngst i klubben? Jag har skruvat med gamla fordon sen jag var 14 år. Då var det två hjul och en hästkraft som gällde. Jag helrenoverade veteranmopeder till nyskick. Totalt har jag haft närmare 10st sedan dess. Läs mer om mina mopeder på min hemsida: Davids Hemsida

  I våras gick jag över till bilar och köpte mig då en Volvo PV544 Sport -64 replika. Den gjordes iordning och såldes i sommras. När sedan en vän hemifrån precis hade köpt en 96 ’64 i rallystuk, och visade upp den för mig, blev jag alldeles såld. Jag blev tvungen att skaffa mig en egen. Den skulle vara röd annars fick det va… Sagt och gjort, jag hittade en fin röd 96 av årsmodell 1963. Den fanns till och med hemma i Laxå. Efter det har jag fastnat för märket med en otrolig tävlingshistoria.

  Jag studerar andra året på BilSystemTeknik-linjen i Arjeplog. Det är det häftigaste jag gjort tror jag. Skolan är inriktad på biltestverksamheten här i norr. Jag bor därmed ensam, utan föräldrar vilket kan vara både kul och krävande. Fast ensam är kanske inte det rätt ordet. Vi bor ca 60 st i samma hus. Jag har ett eget rum med toalett och dusch här. Läs mer om skolan här: BST

  Mitt andra stora intresse är musik. Jag har spelat piano sedan jag gick i tredje klass, alltså drygt 8 år nu. Nu i veckan beställde jag ett nytt digitalpiano, ett Casio Privia PX-200 för den som undrar. Det jag helst spelar är Rock&Roll, Boogierock, Boogie Woogie och även lugna låtar. En dröm jag har är att spela in ett eget soloalbum.

  Det var lite om mig. Nu är det någon annans tur att presentera sig. 🙂

  MVH
  David Nordlund

  #115071
  mclarin
  Deltagare

  Även jag heter David och har också varit medlem i nån månad. Har ingen Saab än men har bestämt mig för att köpa en innan vår- och sommarträffarna drar igång. Bopålarna är nerslagna i Borås efter lite omkringflyttande i västsverige men även en tid i Stockholms skärgård, där jag hämtade mig en fru. Med henne har jag två tjejer på 3 och 7 år. Dessa tjejer har förövrigt väldigt bestämd uppfattning om vilken färg en kommande Saab ska ha. ”-Nej, pappa, inte deeeen!”

  Jobbar som grafisk formgivare på ett tryckeri men drömmer om en egen kaffebar av itelienskt snitt. I väntan på detta driver jag sajten RiktigtKaffe.se som blivit en härlig samlingsplats för landets kaffenördar.

  MVH
  David Molarin

  #116871
  William
  Deltagare

  William heter jag, är 85a och bor i lägenhet i Umeå med min flickvän (som pluggar) och vårt söta lilla husdjur, en afrikansk pygmé-igelkott vid namn Glenn.
  Arbetar som montör vid V**** Lastvagnars hyttfabrik här utanför stan, men hoppas i framtiden kunna få ett jobb inom det jag är utbildad till, nämligen maskiningenjör. Drömmen är ju någon form av fordonsutveckling. Gör egentligen detsamma vad, bara det har hjul 😉

  Mitt Saabintresse har alltid funnits eftersom jag är uppvuxen med Saab. Mekarintresset har jag dock hittat på själv och det lilla jag kan har jag lärt mig själv då alla i min familj har tummen mitt i handen. När jag pular håller jag till utomhus, i GDS-hall eller om det är nåt mer omfattande; i mina föräldrars villagarage i Örnsköldsvik. Är medlem i Saabklubben sedan sommaren 2000 och besökt Saabfestivalen 2001, 2003 och 2007.

  Min första Saab är V4an som jag fortfarande äger. Har även en 99 GL som troget sedan några månader tagit mig dit jag vill. Har en tredje bil också, som dock inte platsar i det här forumet. En Jeep Wrangler -97 som är väldigt trevlig, även uppskattad av min flickvän eftersom den är ”modern, lättkörd och alltid startar” 😛

  ja det var väl ungefär mig det, en bild också:

  #117972
  saabfredde
  Deltagare

  Hej nu är det min tur jag heter Fredrik Sjöström och har varit medlem i klubben i snart 3 år. Jag bor 2 mil utanför Skellefteå och går på Sörböle skolan i 9an. Mitt intresse för SAAB fick jag i 12-års åldern när jag och en kompis fick ta över morsans gamla 99 (-72). Sen dess har mitt intresse bara vuxit och min första V4 köpte jag av en gubbe utanför Burträsk, det var en röd -68 som går väldigt bra, jag brukar lägga på isdäck på vintern. Den ska jag stöka upp tills jag blir 18, jag var 13 då jag köpte den. Då jag var 14 år så köpte jag en besiktad -79 som är chamottebrun den använder pappa som bruksbil. sen har jag även en m.blå 73.
  Jag hade tur och FICK en 93 -58 av en kompis farsa. Den är ganska bra i skicket =)
  Nu i december köpte jag en 95 av sista årsmodellen (1978). Jag köpte den av första ägaren och den har ganska mycket options: takräcke, varvräknare, ebersprächer, mm.

  Några bilder:


  favoriten 😉

  #118723
  jacob
  Deltagare

  Mycket kort version:
  Bor: i Skåne, f.t. i Marieholm
  Född: 1964
  Saab: Min första bil var en 1956 92B, inköpt 1979 då jag var 14 år. Denna taksänktes och kustomiserades på alla tänkbara vis. Jag var då (i början på 80-talet) medlem i Svenska Saabregistret. Förra året köpte jag en 1977 95. Som är taksänkt! Och jag är åter medlem i klubben. Cirkeln är sluten!
  Övrigt: Folkabuss.
  Bilder:

  (t.v. jag och bussen, t.h. Saaben skymtande från bussen – jag beklagar att jag f.t. inte har någon bättre bild)
  /J

  #118843
  2takt_nicke
  Deltagare

  Min tur!

  Jao jag heter då Niklas, är en 91a.
  Jag går nu på en Fordonslinje med inriktning tävlingsmekaniker(rally) och hoppas att en vacker dag skruva på en högre nivå i något trevligt team :thumbup: Skruvar för nuvarande
  åt en Grupp N Ford fiesta ST som kör i ford flexifuel-cupen…

  MEN mitt största intresse är att mekka gammel saabar för jag tycker inte att nya
  bilar har den charmen som en ittrig TT har, så några saabar har jag, och en och annan ligist moppe men moppe trimningen har blivit lite mera i utbildningssyfte, då jag hade en liten incidens med ordningsmakten.

  sen så bor jag en bra bit ut i buschen så mitt motor intresse började rätt tidigt då
  man kunde ut och leka av sig på åkrarna med diverse motor-drivna fordon.


  på svenska

  Min 66a

  Vinkel 4an

  Där va lite om mig

  #118854
  hansens 96a
  Deltagare
  Jacob Munkhammar wrote:
  Mycket kort version:
  Bor: i Skåne, f.t. i Marieholm
  Född: 1964
  Saab: Min första bil var en 1956 92B, inköpt 1979 då jag var 14 år. Denna taksänktes och kustomiserades på alla tänkbara vis. Jag var då (i början på 80-talet) medlem i Svenska Saabregistret. Förra året köpte jag en 1977 95. Som är taksänkt! Och jag är åter medlem i klubben. Cirkeln är sluten!
  Övrigt: Folkabuss.
  Bilder:

  (t.v. jag och bussen, t.h. Saaben skymtande från bussen – jag beklagar att jag f.t. inte har någon bättre bild)
  /J

  ja den står väll nere längst in huss anton och de andra gossarna i mariholm

  #118855
  hansens 96a
  Deltagare

  ja jag heter anders hansen och är 37år. har mäst skruvat vw innan men min första bil var en v4a. så nu har jag den gurkgröna v4an.

  #119031
  Per-Erik
  Deltagare

  Hej hej,

  får väl följa Hansen’s exempel o slänga ut en bild – född 69, kört SAAB sedan 1987, mest 96:or – på bilden tillsammans med min senaste ”rö-bettan”

  bilden tagen av 9-åriga Montana… under tiden som jag försökte ge honom instruktioner 🙂

  #119084
  jacob
  Deltagare
  hansens 96a wrote:
  ja den står väll nere längst in huss anton och de andra gossarna i mariholm

  Det stämmer bra det.
  Anton och de andra gossarna har dock ännu inte förstått detta med Saab. Jag försöker lära dem, men det går trögt…
  /J

  #119098
  hansens 96a
  Deltagare
  Jacob Munkhammar wrote:
  hansens 96a wrote:
  ja den står väll nere längst in huss anton och de andra gossarna i mariholm

  Det stämmer bra det.
  Anton och de andra gossarna har dock ännu inte förstått detta med Saab. Jag försöker lära dem, men det går trögt…
  /J

  var ner där i sommras så anton tjöt nästan när jag var ner med min blå 95a dels för hur den såg ut och sen att jag körde saab hihi men men men stamma han. jag har ju bara kört vw innan 😮

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 41 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng