Saab 900 Turbo 1982 vill inte starta

Forum Modellspecifika forum OG900 Saab 900 Turbo 1982 vill inte starta

 • Detta ämne är tomt.
Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #480428
  Jerker
  Deltagare

  Har en lågmilad 900 Turbo som nu vägrar starta. Får ingen ström till bränslepumpen! Original bränslepumpsrelä är den avlånga varianten! Om man plockar ut relät och ersätter det med ett vanligt slutande, typ extraljus-relä, så går pumpen igång och bygger upp tryck, men då är ju inte bränsleavstängningen aktiverad!(Den bakersta platsen i relähållaren som annars upptas av originalrelät) Sist jag hade igång bilen, det var för 1 år sedan, efter 19-års stillastående så startade den utan problem, men efter att ha kört några hundra meter och jag skulle köra in den i garaget igen, så dog den!
  Bränslepumpen är ny
  Jag har både testat att bygla och dra ut stiften på laddtrycksvakten som sitter under instrumentpanelen, utan att det gjort någon skillnad. Någon har varit och skruvat på den innan, men det sitter bl.a. laddluftkylare från Heuschmidt, så någon har nog trimmat lite i begynnelsen!
  Bränslepumpsrelä har aluminiumhölje och är original Bosch! Har tagit av höljet utan att bli så mycket klokare. Allt ser rent och fint ut!
  Är ju inte så jättevanliga bilar på gatorna, men kanske har någon av er varit ute för något liknande, eller vet hur man skall felsöka!
  Den fungerar ju uppenbarligen med det enkla slutande relät, men är det fel att köra med det?
  Vill få den besiktigad så den kommer ut på vägarna i vår!
  Mvh
  Jerker

  #480862
  Bengt Karlsson
  Deltagare

  Hej. Om jag uppfattar dig rätt så fungerar bilen och går som den ska med enkelt slutande relä. Du har i så fall lokaliserat felet, MEN du bör definitivt införskaffa rätt relä. Om man skulle hamna i en trafikolycka så är det bra att bränsleavstängning fungerar. Mvh Bengt

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.