Saab 9000 CD turbo -88 Laddar inte batteriet

Forum Modellspecifika forum 9000 Saab 9000 CD turbo -88 Laddar inte batteriet

 • Detta ämne har 5 svar, 3 deltagare, och uppdaterades senast 2013-10-14 11:59 av .
Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #7767
  mabo
  Deltagare

  Hej,

  Jag hjälper min bror med felsökning av hans fina 9000 CD turbo -88 som har slutat att ladda batteriet efter vinterförvaringen.

  Symtomen och åtgärderna är följande:

  – Laddningsregulatorn är bytt men problemet kvarstår

  – Laddningslampan lyser inte varken med tändningen påslagen eller med motorn igång – vi har bytt lampan för att utesluta den felkällan.

  -”Piktogrammet” saknar bakgrundsbelysning – kan det vara en orsak till laddningsproblemen?

  Tacksam för svar

  / Martin

  #59144
  saabaero
  Deltagare

  Sitter den lilla kabeln fast på generatorn ?

  Utan den kabeln får du varken laddning eller fungerande laddlampa.
  Problemet med instrumenteringen kan också vara en ledtråd. Utan spänningsmatning till laddlampan blir det inte heller någon laddning

  #59335
  stefan
  Deltagare

  enklast att utesluta fel är ju att lossa den lilla kabeln på generatorn och jorda den med tändning på. Lyser laddlampan då så är felet i generatorn, lyser den inte så är det i bilen.
  Var kolen slut på regulatorn överhuvudtaget? Var ett kol väldigt nerslitet så brukar släpringen se ut därefter, kan många ggr vara nere i plasten på släpringen och då fungerar det heller inget bra……..

  #59618
  mabo
  Deltagare

  Tack för tipsen. I helgen blev det lite mer felsökning. Jag provade Stefans tips med att jorda den lilla kabeln nere vid generatorn men ingen lysande laddingslampa… Provade även att mäta spänningen i lilla kabeln, men den var =0

  Enligt kopplingsschemat så får oljetryckslampan och laddningslampan matning från samma krets och oljetryckslampan funkar.Jag börjar med och mer att fundera på om det är instrumenthuset som strular. I mitt första inlägg skrev jag att piktogrammet inte lyste – det gör det, däremot funkar inte färddatorn som visar bränsleförbrukning laddning etc.

  /Martin

  #59619
  saabaero
  Deltagare

  Färddatorn blir ”oläsbar” om lamporna går sönder. Den blir läsbar om man lyser på den med ficklampa om de inbyggada lamporna är trasiga.

  Det kan även vara ett kabelfel mellan generator och instrumenthus men när det är fler funktioner i instrumenthuset som krånglar är det ganska sannolikt att det är ett fel där.

  #60139
  mabo
  Deltagare

  Nu är felet lokaliserat!

  I helgen blev det lite meck och felsökning; efter att jag och brorsan mätt motståndet i kabel mellan generator och instrumentet konstaterades att det var kabelbrott vid kabelskon nere vid generatorn – en ny kabelsnutt och kabelsko löddes dit och ladningslampan lyste igen och generatorn laddade :CH

  Men…

  Tyvärr började bilen gå riktigt illa under provkörningen :bh först startade bilen helt perfekt men efter bara några meter började den gå skit, kändes som om den typ gick på en cylinder… Precis som den gjorde när generatorn hade slutat ladda och batteriet var tomt. Kan insprutning eller DI-tändning tagit skada av att generatorn inte laddade förut?

  /Martin

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng