SAAB 92 med soltak?

Forum Modellspecifika forum 92/93 SAAB 92 med soltak?

 • Detta ämne har 15 svar, 10 deltagare, och uppdaterades senast 2006-11-21 21:03 av .
Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 16 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #13664
  anonymous
  Deltagare

  Hej! I senaste numret av Classic Motor-tidningen så var det ett repotage om en veteranbilsskrot i Nossebro sydväst om Trollhättan! Och på en av bilderna där kunde man se en vit SAAB 92 som ser ut att ha soltak! Och har den det då borde ju någon ta hand om bilen! För det vet i fasen om det överhuvudtaget finns sådana bilar med soltak kvar! Jag har då inte sett någon, mer än den på bilden om det nu är en sådan! Men det ser ju så ut eftersom taket inte bullar upp så som det brukar göra! Och skulle det vara så att golvet är uppruttet i bilen så kan man ju åtminstone spara taket! Det skulle vara kul om någon visste lite mer om bilen! [image]http://i34.photobucket.com/albums/d107/NVHJ22/DSCN0258.jpg[/image]

  #91410
  matthias r
  Deltagare

  Om den har soltak rör det sig om en super unik överlevare. Såvitt man kan utläsa av Saabhistoriken är 1954 första året suflettaket finns valbart. Har under alla år bara hört talas om ett enda bevarat ex. Det var (är?) ägt av en tidigare SSK-medlem i Västsverige, OA-län närmare bestämt.

  Hoppas närboende användare av sidan snart kan ta sig en tripp till Nosseboskroten och checka
  in hur det ligger till! Vare sig det är en soltakare eller inte så bör bilen räddas.
  Alternativt demonteras på användbara delar, på plats av behövande. Det är många ute i landet som pysslar med 92-renovering och delarna blir mer och mer HTF…

  #91411
  lennart p
  Deltagare

  jag vet vilken skrot det är men det är omöjligt att köpa vissa delar där

  har en nära vän som har en 92a med soltak orginal men ren.obj så det finns allt
  några kvar.

  #91412
  alfamats
  Deltagare

  Var det inte webasto som stod för soltaken?Jag vet att dom sålde till många olika bilmärken.Oftast så var det av elefantmödismodellen.Eller är jag helt ute och cyklar??? Jag håller med att ngn måste ju ta taket iallafall på skrotbilen. / Mats

  #91413
  anonymous
  Deltagare

  jag vet vilken skrot det är men det är omöjligt att köpa vissa delar där

  har en nära vän som har en 92a med soltak orginal men ren.obj så det finns allt
  några kvar.

  Vad häftigt att det finns några kvar bevarade! Det skulle vara kul om du ville lägga ut en bild på din kompis renoveringsobjekt!

  #91414
  stefan
  Deltagare

  sen kan det ju faktiskt vara så att eftersom bilen står på en skrot att taket helt sonika är nerhoppat av youngsters som brukar finnas på de flesta ställen……..

  #91415
  saab-jonte
  Deltagare

  funderar på en sak, enl. classic motor januari 2006 så är bilen (bilden ovan) en saab 93. vad jag förstått så om det skulle vara en med soltak så bör bilen om det är en 93 vara vanligare än en saab 92 med soltak. kanske även om det är en 93 så kan den självklart vara värd att för någon gräva fram. fast det närmsta ovan nämnda är att bilen ev har varit placerad längre ner i någon hög eller om någon hoppat i taket.däremot huven på samma sida i nämnda tidning kan vara något intressant. måste nog planera en tripp till nossebro

  #91416

  Det är en 92:a. Det syns tydligt på huvens rundning. Tittar man i tidningen kan man även skymta det typiska helgjutna huvemblemet.
  Hur det är med taket är ju lurigare att se. Hoppas någon kan ta en tur till skroten och kolla!

  #91417
  anders jensen
  Deltagare

  Syns även på framskärmens mindre ”hjulhusöppning”.

  /Anders

  #91418
  saab-jonte
  Deltagare

  aha! det är så det är, jag kan min v4-74 riktigt bra i dom mesta fall men 92 93 sonett + trubb 962t m.m. är jag inte hundra insatt i. det vill alltså säga att Classic Motors utsända inte klarade av att tyda vad det var för bil. tackar för detta, nu har jag lagrat informationen lite mer och lärt mig lite mer. hoppas någon kan komma med svar bör ju gå att ringa till skroten? någon som gjort det här? kan slå en signal annars för att för skojjs skull få reda på mer.

  #91419
  anders jensen
  Deltagare

  Det finns ju ett väldigt fint ”fotoarkiv” under Media här ovan.

  /Anders

  #91420
  john asplund
  Deltagare

  Bara en negativ spekulkation…Det som ser ut som en ev. öppning i taket tycker jag ser för stort ut för att vara ett soltak,om man jämför med bilden som finns i bildarkivet på soltaks 92an. möjligen att någon har varit där och skurit ut runt taket

  #91421
  Bengt Åkesson
  Deltagare

  Drog igång scannern och gjorde en bild. Inte lätt att scanna från tidningsbilder…

  [image]http://www.saabklubben.com/ubbthreads/attachments/561934-skrotsaab.jpg[/image]

  /B

  #91422
  anders jensen
  Deltagare

  Ja nu ser man ju betydligt bättre än på den tidigare bilden, Bengt.
  Om nu någon skurit upp hål i taket borde det nog vara mycket ljusare inuti bilen. Nej jag håller nog en slant på att taket bara är nedtryckt.

  /A

  #91423
  matthias r
  Deltagare

  Trots att hela fantombildscenen just nu antagligen är snötäckt, snorkall och inte så jättetrevlig att vistas i när man ska skruva av bitar, kanske ytterligare något Saabkul kan locka intresserade?

  I Taunusen under kan det ju faktiskt sitta en 17…. / Matte

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 16 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng