Saab 95 -63

Forum Övrigt Projekt / Min bil Saab 95 -63

 • Detta ämne har 17 svar, 10 deltagare, och uppdaterades senast 2010-07-26 17:47 av .
Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 18 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #17376
  lars2t
  Deltagare

  Hej, inspirerad av alla trevliga projekttrådar så får jag ta och dela med mig lite jag också. Bilen är en 95a årsmodell 1963 som har vilat i en lada från 1972 till cirka 1995?. Jag köpte bilen i januari 1996. Ekendahl och jag genomförde en minnesvärd? resa med två övernattningar i min 900i -87. Resan innefattade en mycket intressant filmvisning i Bjärnum.
  Bilen är min stora renovering, (även om man har planer på fler), med så gott som allt isärtaget och rengjort, uppsmort eller utbytt mot nytt. Alltför mycket nya delar har gått in i detta projekt, men så börjar jag också bli ganska nöjd med resultatet, för er som inte har provat på att sätta ihop en renoverad bil och få uppleva den nästan perversa känslan av att se det växa fram borde prova på detta. (Nästan barnförbjudet)
  Jag har ju hetsat andra renoverare att få ihop sina åk till intsaab 2008, så nu måste jag se till ta få ihop mitt. Det ska lyckas…

  #117330
  lars2t
  Deltagare

  I dagsläget är bromssytem och drivlina monterade och klara. Jag håller f.n på och monterar skärmar och jobbar med inredningen. Det har varit en del rysare med bl.a bakluckans handtag, men det har tillslut löst sig. Även om detta innebär omkromning av inre handtaget.

  Innan det kommer kloka inlägg om mitt färgval på drivlinan så skall jag säga att jag funderade länge över val av färg och kom fram till att rött skulle vara rätt färg till den här bilen. Inte original, men original har inte heller varit mitt mål.

  Jag ska bjuda på mer bilder allt eftersom.

  #117331
  hotrodder
  Deltagare
  Lars M wrote:
  Innan det kommer kloka inlägg om mitt färgval på drivlinan så skall jag säga att jag funderade länge över val av färg och kom fram till att rött skulle vara rätt färg till den här bilen. Inte original, men original har inte heller varit mitt mål.

  Jag ska bjuda på mer bilder allt eftersom.

  AHH!!! vackert. B18 röd… Loooove U :applause: 😉

  #117334
  tobias_ersson
  Deltagare

  Nämen…en kortnos 95:a till!?!

  Kul! Ser fram emot fortsättningen!

  #117335
  Karl Ask
  Moderator

  Har beundrat din bil när jag har varit i saabgaraget. Den ser riktigt bra ut.

  #117349
  Lustgasen
  Moderator

  Frän bil, snygg färg , vad mer kan man säga!!! Alla dessa kortis95or gör mig galen, jag måste börja pula med min långnos snart 😀

  Saab 93B -59 (Blå)
  Saab 900 TurboS Cabriolet -91 (Platinagråmetallic)
  Saab 9000 CDE -94 (Platinagråmetallic)

  #117356
  erik randa
  Deltagare

  Jag kan intyga att det ser mycket bra ut med grön bil och röd drivlina,och färgen som har härdat under en längre tid finns det ingen risk att den får små repor pga att inte lacken har härdat om man inte har bilen som avlastnings bänk. (Mec grannen Erik)

  #117439
  lars2t
  Deltagare

  Så, då är två skärmar till på plats. Inga bilder då kameran låg hemma.

  #117453
  rodder76
  Deltagare

  original eller ej så ser din renovering mycket trevligt ut.
  Det gick länge en 95:a och en 96:a med ungefär samma gröna färg i Linköping. Det va förvisso 70talare och båda ägdes av samma familj och användes långt in på 90talet som dailydrivers….. det var en trevlig syn bland alla oformliga bleka moderniteter. Kanske finns de kvar, kanske fortfarande dailt drivers… men tyvärr har jag ingen koll längre…..

  #118569
  lars2t
  Deltagare

  Hej, igen. Dörrarna kom på för två veckor sen. Bakluckan skall förhoppningsvis på nästa vecka. Det som är kvar att göra just nu är innertak, rutor och inredningen. Här kommer några bilder. Tyvärr lite suddiga.

  #118570
  lars2t
  Deltagare

  Hmm, bara en liten reflektion. Hur många har letat som dårar, med stor ångest, efter den där viktiga detaljen som du tagit hem för att jobba lite på?

  När du väl hittar den efter ett par dagars letade så utbrister sambon.

  – ”Jaså var det den där du letade efter, den hängde jag där bakom skåpet när jag städade….”

  Och så undrar man varför man blir gråhårig…

  #118572
  fredrik
  Deltagare

  Schysst raggar hiss på bakvagnen!!!!! Ändå lutar golvet bakåt!!

  /Fredrik

  #118575
  lars2t
  Deltagare

  Japp, 70-tal! Vilka bilar gick utan hiss bak på 70-talet?, Nej det blir bra när allt kommer i. Bara genom att sätta sig i dörröppningen bak rättar det till sig.

  #118578
  lars2t
  Deltagare

  Jag håller på och plockar ihop överblivna 95-delar, finns främst krom till bakänden, kan nog gå att få ihop en hel sats med riktigt fina bitar,Har också en 95-tank över och en del till innanmätet på de senare bakluckorna. Sidorutor med gummilister finns också.
  Hör av dig om du är intresserad.

  #118584
  saab v4-ever
  Deltagare

  Har ju sett bilen på plats och kanske är diskad men jag måste säga att du gör ett mycket fint jobb med bilen. Kul att få se den i trafik så småningom.
  Härlig färg! Hoppas inte sportnaven gör att du hänger på några vulgära aluminium fälgar. Minilites skulle däremot funka tycker jag i alla fall.
  Fortsatt lycka till!
  ///Harald

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 18 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng