Saab 95a som blivit filmstjärna

Forum Övrigt Allmänt Saab 95a som blivit filmstjärna

 • Detta ämne har 11 svar, 11 deltagare, och uppdaterades senast 2013-09-23 04:21 av .
Visar 12 inlägg - 1 till 12 (av 12 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #8044
  saabteddan
  Deltagare

  Jag har jobbat länge med att renovera Saabar det började 1987 och har blivit en form av livsstil sedan dess. Jag har inte mer än hunnit färdigt ett projekt förrän nästa är igång. Så det har passerat många Saabar som renoverats genom åren. Just nu har jag igång 4 projekt (tidig 95a, 93 -56, Katerina och OG 900 cab. Tanken med detta har aldrig varit någon annan än att ha en trevlig hobby som genererat många trevliga vänner och stunder inom hobbyn. Några av mina renoveringar har dock synts i några biltidningar och bakrutan och det har känts som en trevlig bekräftelse. Men ikväll så kom det oväntade…..och det är att min hobbygärning har medverkat i en stor svensk filmsatsning och oväntat blivit en del av det svenska kulturlivet!!

  Filmen jag syftar på är filmen om Monica Z. Bilen är en Saab 95 från 1960 med ch.nr. 430. Min gode vän och vår ordförande Karl Ask är idag ägare av bilen och den var med i många scener i filmen som nog kommer att ses av många i vår land. Kan väl vara en bra sak för vår klubb och hobby kan jag tänka.

  Från Facebook:
  ”Örjan skrev: ”Har sett filmen Monica Z. Gå och se! Särskilt på den blå tvåtaktskombin, ja SAAB, som min granne har renoverat. Helt ovetandes utförde han en stor kulturgärning. Grattis Ted Stockhaus!!! Och Grattis alla andra som medverkat i och till filmen. Bra jobb!”

  Med vänlig hälsning Ted medlem nr.1001

  #59413
  hans h
  Deltagare

  Är det den bilen som har gått i Umeå för 20-30 år sedan?

  (Ja, jag ska se filmen)

  #57681
  saabteddan
  Deltagare

  Hej Hans!
  Bilen har gått i Umeå. Så det kan nog vara den du syftar på. Ja, se filmen den kan rekommenderas i alla fall om man har växt upp med Monica Zs sånger eller om man vill se 2t kombi in action på bioduken. Den vackra bilen blir ju så mycket mer exponerad i den stora skalan så vi saabnördar får vår lystmäte….. :CE

  #59429
  Martin
  Deltagare

  Kul! Bra gjort!

  #59431
  per_karlsson
  Deltagare

  Den filmen ska jag se!

  #59442
  magnus m
  Deltagare

  Såg filmen i kväll. Sevärd tycker jag. Satt och funderada på vems blåa 95:a som var med. Skymtar förbi många andra tidstypiska bilar i filmen.
  / Magnus

  #59451
  lsoderlund
  Deltagare

  Bilen i fråga har sedan ett par år tillbaka en annan ägare hemmahörande i Göteborg.

  Skall väl även meddelas att bilen i fråga tankades av filmbolaget utan tvåtaktsolja, så motorn är rasad. Kanske skall nuvarande ägare göra sig tillkänna, och meddela hur statusen på bilen ifråga är idag, och vad han fick för ersättning för sin förstörda motor.

  http://saab99tt.blogspot.se/

  Saab 99, Saab 900 och förhoppningsvis snart en TT

  #57691
  Dicst
  Deltagare

  Roligt med Saab på film! Jag tror jag ska ta min ”bror” till bilen ifråga (chnr: 431) och parkera utanför biografen i Hagfors 🙂
  Ty lika som bär de är!

  #57692
  rally
  Deltagare

  Min gamla vinterbil……

  /Fredrik

  #59502
  matthias r
  Deltagare

  Vintern 1995/96 närmare bestämt Fredrik.. ÖSK:s årsmöte i Ljungsbro på marskanten!
  Hade den inte ett förflutet som kundlånebil på Saab?

  #59604
  Karl Ask
  Moderator

  Ja, det var en upplevelse. Men kul. Extra kul var det att den var med så mycket i filmen också. De scenerna som spelades in inuti bilen färdades bilen på en kärra. Se bild.

  ”Sture” kunde inte heller köra bil så kopplingen mådde inte så bra efteråt. Men de tankade aldrig bilen utan som vanligt med en TT vet man aldrig när det bryter ihop och på väg hem från Sthlm började motorn låta. Utanför Gränna mer precist. Men bilen tog sig av ett under hem men låter som en stenkross….

  Några bilder här.

  Första inspelningsdagen; ”utanför Hagfors” som egentligen var Sjuntorp.

  Körvagnen;

  I sthlm.

  Fick lite klagomål på att bilen var för ren, men det ordnade dom.

  #59613

  Roliga bilder!
  Har oxå haft bilar med på olika inspelningar och precis som du har erfarit så skulle bilarna gärna vara brukssmutsiga.
  Kommer ni ihåg filmen ”Himlen är oskyldigt blå” där dom ska hämta knark i en bil på något skumt ställe man förväntar sig ju inte en toppfin Opel coupé, den passade öiksom inte in riktigt…

Visar 12 inlägg - 1 till 12 (av 12 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.