Saabklubben, en förening för alla Saabmodeller

Forum Klubbinformation Styrelsen informerar / Hemsidan Saabklubben, en förening för alla Saabmodeller

 • Detta ämne har 28 svar, 17 deltagare, och uppdaterades senast 2013-12-18 21:36 av .
Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 29 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #6916
  Jonathan
  Deltagare

  För att reflektera uppdateringen av våra stadgar som skedde under det extra årsmötet i Trollhättan den 31/5, där vi valde att inkludera alla Saabmodeller i föreningen, så har vi nu lagt ut en liten nyhet på vår hemsida samt lagt till fyra nya kategorier (NG900/OG9-3, OG9-5, NG9-3 samt NG9-5) i vårt forum.

  Nyheten på hemsidan: https://saabklubben.se/2013/06/08/svenska-saabklubben-en-forening-for-alla-saabalskare/

  Det är fritt fram att skapa (relevanta) trådar och inlägg i dessa kategorier, precis som med övriga kategorier. Vi har sedan tidigare viss försäljning av reservdelar till Saab 9-3 och 9-5 (för våra medlemmar) och vår hemsida kommer successivt att byggas ut med mer information om dessa mer moderna bilmodeller.

  Alla bidrag avseende dessa bilmodeller, i form av modellombudsmän och bilder samt texter till vår hemsida, mottages givetvis tacksamt.

  #56435

  :AP :AP

  #54292
  phermansson
  Deltagare

  Från veteranbilsklubb till entusiastklubb genom ett enkelt klubbslag… Jag hoppas beslutet är väl förankrat hos medlemmarna?
  Vi har pratat mycket om det här i tidigare styrelser och valt att inte göra så här, i mycket för att många tror att de äldre bilarna kommer i skymundan.

  #56448
  parru
  Deltagare

  Jag har inte varit aktiv här på forumet länge men jag kan inte säga att jag hört jättemånga om ens någon vara emot att inkludera de nyare modellerna. Jag var inte heller med och diskuterade detta i Västervik men i Trollhättan hördes det inga röster emot.
  Det sagt så hoppas jag att ingen känner sig utanför alla känner de kan vara med.

  #56450
  reino
  Deltagare

  Bra!
  Det heter ju Svenska Saabklubben, och inte Svenska veteranSaabklubben, så självklart borde nyare/alla modeller finnas med. Tror de äldre modellerna är tillräckligt förankrade i klubben som det är, och det är ju ett ypperligt tillfälle att introducera de äldre charmörerna till den yngre generationen som annars tycker att en og9-3 klassas som en ”gammal” bil, samt att man inte kan köra en Saab utan turbo.

  Detta kan ju även gynna träffarna runtom i landet, då dom får större besökarantal när man inte känner sej helt malplacerad i en nyare modell.

  #56454
  oskarforsberg
  Deltagare

  Jättebra tycker jag! Inte för att jag har varit aktiv i klubben och precis börjat hänga på forumet. Men även dessa modeller kommer vara ”klassiker” om 10-20 år och förtjänar att tas om hand om, dessutom har de flesta här (vad det verkar) en nyare SAAB som bruksbil. Håller med ReinO om att det säkert kommer öka genomströmningen och den allmänna uppmärksamheten av gammel-Saabarna.

  99 -77 luftfjädring och förgasare
  900i 8v -88 finbil
  9000 2.0t -98 trimmad bruksbil

  #56477
  Lustgasen
  Moderator

  @phermansson wrote:

  Från veteranbilsklubb till entusiastklubb genom ett enkelt klubbslag… Jag hoppas beslutet är väl förankrat hos medlemmarna?
  Vi har pratat mycket om det här i tidigare styrelser och valt att inte göra så här, i mycket för att många tror att de äldre bilarna kommer i skymundan.

  Tror raka motsatsen, det krävs att klubben förnyas eller åtminstone utvecklas. Att äldre bilar kommer i skymundan? Snarare tvärtom, kommer ta många år innan tvåtaktare står på den andra parkering som vi med (o)vanliga 9-3or och annat stod på.
  Detta är ett beslut jag är övertygad majoriteten av klubbens medlemmar vill.Så jag tror du kan vara lugn, så länge vi alla tänker Vi och inte vi mot dom (gäller hela samhället i övrigt) så blir det här hur bra som helst.

  Saab 99 Van -77

  Sekreterare och redaktör i Svenska Saabklubben

  #56489
  Jonathan
  Deltagare

  @parru wrote:

  Jag har inte varit aktiv här på forumet länge men jag kan inte säga att jag hört jättemånga om ens någon vara emot att inkludera de nyare modellerna. Jag var inte heller med och diskuterade detta i Västervik men i Trollhättan hördes det inga röster emot.

  Har heller inte hört några röster mot detta, varken under mötet i Västervik eller i Trollhättan. Här på forumet har ingen, mig veterligen, klagat tidigare heller. Alla våra medlemmar informerades om dessa årsmöten (både på vår hemsida och i vår klubbtidning), alla medlemmar var välkomna och ingen medlem uttryckte något missnöje gentemot detta beslut.

  I min mening är detta beslut väl förankrat hos våra medlemmar. Att beklaga/ifrågasätta detta beslut gör mer skada än nytta. Förslagsvis att vi försöker göra det bästa av detta istället, till nytta för medlemmar med såväl tvåtaktare som NG9-5:or.

  Även om jag personligen föredrar tvåtaktare och V4:or så tycker jag det är skoj att få trycka plattan i mattan på min Aero likaså. När det gäller tips och råd om min 9-3:a så drar jag mig oftast för att ställa frågor hos STCS (och Garaget.org för den delen), eftersom de – enligt min uppfattning – känns rätt turbo/trim-fokuserade. Jag ser istället fram emot att få diskutera min modernare Saab, med originalfokus, här i forumet för Svenska Saabklubben.

  #56523
  enor
  Deltagare

  Låt oss hoppas att det så småningom uppstår lika stor kunskap runt till exempel ng9-3 här som i STCS – jag tycker tvärtom mot föregående talare att det är fantastiskt att ställa frågor om min ng9-3 på turboklubbens forum eftersom de forumdeltagarna visserligen är aningen trimfixerade; men trimfixeringen i sig leder till en oerhört djup detaljförståelse av bilens tämligen komplexa styrsystem etc.

  Än så länge har ingen gjort ett enda inlägg i ng9-3-forumet – det kan väl vara rätt talande.

  #56530
  stefan
  Deltagare

  det är väl bara att vänta och se vad som händer…………….förstår inte varför man ens ska ha en uppdelning på modeller att vi är en gammelbilsklubb och de andra har nyare osv osv…………..saab är väl saab och vad en person gillar för typ av saab borde väl vara irrelevant i en förening för saab entusiaster.

  Sen gör väl var och en sitt val när det gäller att vara medlem och vad man kan förväntas få ut av det.

  #59104
  nichell
  Deltagare

  Jag skulle vilja se ett modellspecifikt forum för Saab-Lancia 600, Saab 9-2x och Saab 9-7x. Man kan tycka vad man vill, men de här modellerna är som adoptivbarn ingen tycker om. Även om mamma och pappa inte givet dem de rätta generna har de en gång i tiden sålts med Saabs namn stolt på karossen.

  Jag anser att de är värda ett hem och bör därför välkomnas till Saabklubben för alla Saabmodeller. :hug

  Saabs historia innehåller i min mening mer än 2-takt, V4 och turbo.

  Hur många Saab-Lancia 600 kan det finnas kvar, det kan inte vara många. Alla dessa modeller var ju ovanliga redan som nybil.

  Kalla mig gärna för billiberal men jag vill välkomna alla med Saabs varumärke oavsett om bilen har producerat i samarbete med Ford, Triumph, Fiat, Lancia, Subaru eller GM.

  /Niklas

  #59107
  Janne Hagnell
  Moderator

  Känns helt logiskt när ogSaab inte längre existerar. Om man tycker att någon modell förfördelas får man ta och jobba för den! Att de klassiska päronhalvorna skulle glömmas bort kan jag inte se på kartan. Är man ointresserad av något är det ju bara att låta bli att läsa om det.
  Tycker att det är helt rätt om ”styvbarnen” också. The more the merrier! :race
  Sedan går det ju alltid att bilda en eller flera modellspecifika klubbar för de som önskar. Inte som en utbrytning eller missnöje, utan som komplement.
  :CH

  96 V4 1975 ”Bollen”
  96 V4 1979 ”Sköldpaddan” (fast eg dotterns)

  #59108
  hollandare
  Deltagare

  Jag håller med! :AP

  #59109
  Jonathan
  Deltagare

  Ett mycket bra förslag där Nichell. Även 9-4X bör ges utrymme i det modellforumet.

  Är det någon som inte tycker vi ska göra detta? Annars ordnar jag det här inom kort.

  #59126
  Per-Erik
  Deltagare

  Kör på Sulo 🙂

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 29 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng