Saabklubben, en förening för alla Saabmodeller

Forum / Klubbinformation / Styrelsen informerar / Hemsidan / Saabklubben, en förening för alla Saabmodeller

Forum / Klubbinformation / Styrelsen informerar / Hemsidan / Saabklubben, en förening för alla Saabmodeller

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 29 totalt)
 • Författare
  Inlägg
  • juni 8, 2013 at 10:15 #6916

   För att reflektera uppdateringen av våra stadgar som skedde under det extra årsmötet i Trollhättan den 31/5, där vi valde att inkludera alla Saabmodeller i föreningen, så har vi nu lagt ut en liten nyhet på vår hemsida samt lagt till fyra nya kategorier (NG900/OG9-3, OG9-5, NG9-3 samt NG9-5) i vårt forum.

   Nyheten på hemsidan: https://saabklubben.se/2013/06/08/svenska-saabklubben-en-forening-for-alla-saabalskare/

   Det är fritt fram att skapa (relevanta) trådar och inlägg i dessa kategorier, precis som med övriga kategorier. Vi har sedan tidigare viss försäljning av reservdelar till Saab 9-3 och 9-5 (för våra medlemmar) och vår hemsida kommer successivt att byggas ut med mer information om dessa mer moderna bilmodeller.

   Alla bidrag avseende dessa bilmodeller, i form av modellombudsmän och bilder samt texter till vår hemsida, mottages givetvis tacksamt.

    juni 8, 2013 at 11:04 #56435

    :AP :AP

     juni 8, 2013 at 18:28 #54292

     Från veteranbilsklubb till entusiastklubb genom ett enkelt klubbslag… Jag hoppas beslutet är väl förankrat hos medlemmarna?
     Vi har pratat mycket om det här i tidigare styrelser och valt att inte göra så här, i mycket för att många tror att de äldre bilarna kommer i skymundan.

      juni 8, 2013 at 22:10 #56448

      Jag har inte varit aktiv här på forumet länge men jag kan inte säga att jag hört jättemånga om ens någon vara emot att inkludera de nyare modellerna. Jag var inte heller med och diskuterade detta i Västervik men i Trollhättan hördes det inga röster emot.
      Det sagt så hoppas jag att ingen känner sig utanför alla känner de kan vara med.

       juni 9, 2013 at 00:39 #56450

       Bra!
       Det heter ju Svenska Saabklubben, och inte Svenska veteranSaabklubben, så självklart borde nyare/alla modeller finnas med. Tror de äldre modellerna är tillräckligt förankrade i klubben som det är, och det är ju ett ypperligt tillfälle att introducera de äldre charmörerna till den yngre generationen som annars tycker att en og9-3 klassas som en ”gammal” bil, samt att man inte kan köra en Saab utan turbo.

       Detta kan ju även gynna träffarna runtom i landet, då dom får större besökarantal när man inte känner sej helt malplacerad i en nyare modell.

        juni 9, 2013 at 11:05 #56454

        Jättebra tycker jag! Inte för att jag har varit aktiv i klubben och precis börjat hänga på forumet. Men även dessa modeller kommer vara ”klassiker” om 10-20 år och förtjänar att tas om hand om, dessutom har de flesta här (vad det verkar) en nyare SAAB som bruksbil. Håller med ReinO om att det säkert kommer öka genomströmningen och den allmänna uppmärksamheten av gammel-Saabarna.

        99 -77 luftfjädring och förgasare
        900i 8v -88 finbil
        9000 2.0t -98 trimmad bruksbil

         juni 9, 2013 at 20:04 #56477

         @phermansson wrote:

         Från veteranbilsklubb till entusiastklubb genom ett enkelt klubbslag… Jag hoppas beslutet är väl förankrat hos medlemmarna?
         Vi har pratat mycket om det här i tidigare styrelser och valt att inte göra så här, i mycket för att många tror att de äldre bilarna kommer i skymundan.

         Tror raka motsatsen, det krävs att klubben förnyas eller åtminstone utvecklas. Att äldre bilar kommer i skymundan? Snarare tvärtom, kommer ta många år innan tvåtaktare står på den andra parkering som vi med (o)vanliga 9-3or och annat stod på.
         Detta är ett beslut jag är övertygad majoriteten av klubbens medlemmar vill.Så jag tror du kan vara lugn, så länge vi alla tänker Vi och inte vi mot dom (gäller hela samhället i övrigt) så blir det här hur bra som helst.

         Saab 93B -59 (Blå)
         Saab 900 TurboS Cabriolet -91 (Platinagråmetallic)
         Saab 9000 CDE -94 (Platinagråmetallic)

          juni 10, 2013 at 06:58 #56489

          @parru wrote:

          Jag har inte varit aktiv här på forumet länge men jag kan inte säga att jag hört jättemånga om ens någon vara emot att inkludera de nyare modellerna. Jag var inte heller med och diskuterade detta i Västervik men i Trollhättan hördes det inga röster emot.

          Har heller inte hört några röster mot detta, varken under mötet i Västervik eller i Trollhättan. Här på forumet har ingen, mig veterligen, klagat tidigare heller. Alla våra medlemmar informerades om dessa årsmöten (både på vår hemsida och i vår klubbtidning), alla medlemmar var välkomna och ingen medlem uttryckte något missnöje gentemot detta beslut.

          I min mening är detta beslut väl förankrat hos våra medlemmar. Att beklaga/ifrågasätta detta beslut gör mer skada än nytta. Förslagsvis att vi försöker göra det bästa av detta istället, till nytta för medlemmar med såväl tvåtaktare som NG9-5:or.

          Även om jag personligen föredrar tvåtaktare och V4:or så tycker jag det är skoj att få trycka plattan i mattan på min Aero likaså. När det gäller tips och råd om min 9-3:a så drar jag mig oftast för att ställa frågor hos STCS (och Garaget.org för den delen), eftersom de – enligt min uppfattning – känns rätt turbo/trim-fokuserade. Jag ser istället fram emot att få diskutera min modernare Saab, med originalfokus, här i forumet för Svenska Saabklubben.

           juni 11, 2013 at 09:01 #56523

           Låt oss hoppas att det så småningom uppstår lika stor kunskap runt till exempel ng9-3 här som i STCS – jag tycker tvärtom mot föregående talare att det är fantastiskt att ställa frågor om min ng9-3 på turboklubbens forum eftersom de forumdeltagarna visserligen är aningen trimfixerade; men trimfixeringen i sig leder till en oerhört djup detaljförståelse av bilens tämligen komplexa styrsystem etc.

           Än så länge har ingen gjort ett enda inlägg i ng9-3-forumet – det kan väl vara rätt talande.

            juni 11, 2013 at 12:55 #56530

            det är väl bara att vänta och se vad som händer…………….förstår inte varför man ens ska ha en uppdelning på modeller att vi är en gammelbilsklubb och de andra har nyare osv osv…………..saab är väl saab och vad en person gillar för typ av saab borde väl vara irrelevant i en förening för saab entusiaster.

            Sen gör väl var och en sitt val när det gäller att vara medlem och vad man kan förväntas få ut av det.

             september 5, 2013 at 07:34 #59104

             Jag skulle vilja se ett modellspecifikt forum för Saab-Lancia 600, Saab 9-2x och Saab 9-7x. Man kan tycka vad man vill, men de här modellerna är som adoptivbarn ingen tycker om. Även om mamma och pappa inte givet dem de rätta generna har de en gång i tiden sålts med Saabs namn stolt på karossen.

             Jag anser att de är värda ett hem och bör därför välkomnas till Saabklubben för alla Saabmodeller. :hug

             Saabs historia innehåller i min mening mer än 2-takt, V4 och turbo.

             Hur många Saab-Lancia 600 kan det finnas kvar, det kan inte vara många. Alla dessa modeller var ju ovanliga redan som nybil.

             Kalla mig gärna för billiberal men jag vill välkomna alla med Saabs varumärke oavsett om bilen har producerat i samarbete med Ford, Triumph, Fiat, Lancia, Subaru eller GM.

             /Niklas

              september 5, 2013 at 08:42 #59107

              Känns helt logiskt när ogSaab inte längre existerar. Om man tycker att någon modell förfördelas får man ta och jobba för den! Att de klassiska päronhalvorna skulle glömmas bort kan jag inte se på kartan. Är man ointresserad av något är det ju bara att låta bli att läsa om det.
              Tycker att det är helt rätt om ”styvbarnen” också. The more the merrier! :race
              Sedan går det ju alltid att bilda en eller flera modellspecifika klubbar för de som önskar. Inte som en utbrytning eller missnöje, utan som komplement.
              :CH

              96 V4 1975 ”Bollen”
              96 V4 1979 ”Sköldpaddan”

               september 5, 2013 at 09:05 #59108

               Jag håller med! :AP

                september 5, 2013 at 09:23 #59109

                Ett mycket bra förslag där Nichell. Även 9-4X bör ges utrymme i det modellforumet.

                Är det någon som inte tycker vi ska göra detta? Annars ordnar jag det här inom kort.

                 september 5, 2013 at 18:11 #59126

                 Kör på Sulo 🙂

                Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 29 totalt)
                • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.