SAABreklam från arkivet.

Forum Övrigt Allmänt SAABreklam från arkivet.

 • Detta ämne har 5 svar, 3 deltagare, och uppdaterades senast 2013-12-12 15:55 av .
Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #7395
  saabcustom
  Deltagare

  Tar mej friheten att starta en ny tråd i ämnet SAABreklam. Finns rätt mycket roliga / nostalgiska bilder att lägga upp.
  Finns bl.a. en idag inte helt politiskt korrekt reklam från tidigt 60-tal som prisar 96ans förträffliga värme. Vågar man lägga upp den, månne 😉
  Nå, nu i tider av ishockey så börjar jag med en nostalgisk rink-bild… borde vara sent 60-tal…..

  Hjälp till med mera bilder så kan detta bli en riktigt kul tråd.

  / Kenth

  #61675
  Jonathan
  Deltagare

  Att kalla den reklambild du åsyftar för ”inte helt politiskt korrekt” är en rejäl skönskrivning. Det är en nidbild av mörkhyade människor, varken mer eller mindre. Bilden användes i Saabs marknadsföring under 60-talet, absolut, men det innebär inte att det är rätt att publicera den idag. Vi har gått framåt i utvecklingen sedan dess.

  Saabklubben är en förening för alla Saabintresserade människor oavsett kön, ålder, religion, hudfärg, sexuell läggning osv. Att publicera material hos oss som nedvärderar eller sårar en medlem eller besökare är inte ok. Oavsett om det handlar om åsyftad reklambild eller t ex den ”reklambild” för Saab som finns med nakna kvinnor.

  I övrigt så håller jag med dig. Detta kan bli en riktigt kul tråd, bra initiativ! :CH

  #61678
  saabcustom
  Deltagare

  Sulo, jag håller helt med dej, tro absolut inget annat. Att jag nämnde den (vilket kanske var dumt) berodde helt och hållet på att jag inte kan upphöra att förundras över att sådan reklam (och även sån du nämner) överhuvudtaget kunde förekomma från ett ”stort” och etablerat företag som SAAB. Men det var uppenbarligen en annan tid….

  Nå, låt tråden med det jag avsåg, nostalgiska och roliga bilder.

  / Kenth

  #50252
  Jonathan
  Deltagare

  Jag fick precis ett samtal från en person med dolt nummer som hänvisade till reklambilden från 60-talet och en äldre tråd på vårt forum med denna bild. Bilden är nu borttagen från den tråden.

  Om någon annan medlem/besökare känner för att diskutera detta över telefon så är jag alltid tillgänglig på 070-564 30 40.

  #61694
  Hällström
  Deltagare

  #61696
  Hällström
  Deltagare

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng