Säkringar?

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 Säkringar?

Detta ämne innehåller 4 svar, har 5 deltagare, och uppdaterades senast av 2006-01-12 13:53.

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #13685

  meah
  Deltagare

  V4 -68. Kör drygt 100-150 mil i månaden, utan större problem. Besökte min far alldeles nyss, och när jag skulle fara hem igen var bilen helt död. Ingenting hände över huvudtaget när jag vred om nyckeln. Ingen el alls verkade finnas i bilen. Varken lyktor eller annat fungerade. Inget har varit igång medan jag var hos min far, så batteriet kan ju inte ha laddats ur. Finns det någon chans att det kan vara så enkelt att någon huvudsäkring (i den mån det nu finns någon sådan?) kan ha kastat in handduken? Eller vad kan det annars bero på?

  #91506

  enor
  Deltagare

  Glapp i någon ände av batterikablarna är den troligaste förklaringen!

  #91507

  gagnefsbon
  Deltagare

  Har du lyft av en polsko, lagt dit den och glömt att dra åt? Har hänt mig flera gånger.

  #91508

  Bengt Åkesson
  Deltagare

  Kolla batterianslutningarna först. Oxid eller lösa. Demontera och rengör.
  Minuskabelns anslutning till chassi och motor. Har du en enkel voltmeter kan du kolla om batteriet har någon kräm i sig. Inte helt optimalt eftersom du ju inte belastar.

  Kolla batteripluskabelns anslutning på startmotorn samt kabeln i sin helhet. Kolla även pluskabeln som går från startmotorn till säkringsdosan så att denna sitter fast och är hel. OBS! Denna kabel och batterikabeln är INTE säkrade förrän i säkringsdosan så se till att du inte kortsluter med verktyg eller tex klockarmbandet! Jo jag har lyckats med detta!

  Om detta ser OK ut och det ändå inte funkar så angrip säkringsdosan. Se till att du har spänning in (voltmeter eller en 12 voltslampa med ett par sladdar att mäta med) och att anslutningen i dosan är hel. (Oxid o glapp)

  Toktesta inte utan utgå från batteriet och jobba dig systematiskt vidare. När du helt plötsligt inte har spänning så har du hittat felet.

  Lycka till!

  /B

  #91509

  saab-jonte
  Deltagare

  kan svara så här att det är garanterat endera + Kabelsko eller någon stans på +kabeln till starten som det klurar sig, då jag bytte koppling på just denna bil åt MEAH så var varken Kabelskon eller Kabeln i bästa skick.

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng