Såna dj-a idioter!!

Forum Övrigt Off Topic Såna dj-a idioter!!

 • Detta ämne har 12 svar, 8 deltagare, och uppdaterades senast 2007-05-02 22:48 av .
Visar 13 inlägg - 1 till 13 (av 13 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #15960
  Martin
  Deltagare

  Att rejsa på någon halvt övergiven bred gata på ett industriområde må vara en sak, men att självsvådligt spärra av E4 för rejsa är den sämsta reklam man kan tänka sig för motorhobbyn. 😡

  Hur hade man hanterat till exempel en brådskande brandkårsutryckning eller ambulanstransport?
  Jag trodde att man hade uppnått en viss mental mognadsgrad när man uppnådde körkortsåldern. Borde det inte falla under allmänfarlig vårdslöshet?

  Som sagt, det är stor skillnad på Sveriges pulsåder E4, och någon halvt övergiven industrigata.

  http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,1058162,00.html

  #105898
  fredrik
  Deltagare

  Med tanke på prestandan på dessa bilar räcker det inte med industrigator för att göra upp.

  Det är då mycket säkrare att köra på E4:an

  Det är mycket sällan som de spärrar av E4:an så tidigt som 20,30 på kvällen då dessa race oftast sker mitt i natten när det är mörkt.

  Bättre att det byggs en motorbana i Stockholms omnejd där man kan prova sin bil & man kan arrangera lite tävlingar.

  Dock lär det aldrig slutas rejsa på gatan eftersom det är både svårare (Fästet) & enklare (När som helst). Dessutom så ger adrenalinkicken en större dos när man vet att farbror Harry är på jakt = nerverna kan spela en spratt.

  Egentligen tycker jag inte detta är så mycket att hetsa upp sig om utan jag tycker att detta är mest tidningarna som har haft dåligt med andra rubriker!

  /Fredrik

  #105902
  Martin
  Deltagare

  Stora rubriker eller inte har mindre betydelse. Aftonbladet mfl tidningar braskar på som vanligt.
  Det väsentliga är att några anser att de kan spärra av Sveriges mest trafikerade väg och orsaka köer och risk för tex försenade utryckningar.

  Visst är det bättre att det byggs en motorbana. I tex Enköping en knapp timmes väg från Stockholm projekteras Viking Motorpark.

  Är det alltså fästet och adrenalinet som driver förare och publik att lämna de få banor som finns för att söka sig till Sveriges mest trafikerade väg E4? Men det försvarar inte att man spärrar av Sveriges mest trafikerade väg för att få en adrenalinkick. Det är inte speciellt långt till Tullinge. Sabbar man dessutom inte för de sk Blackrace-åkarna (konstigt namn förresten) som försöker göra sådan här saker seriöst i samverkan med Polisen mfl.

  ED: Blackrace

  #105903
  mats a
  Deltagare

  Jag håller med Martin – utan att för den skull vilja elda under någon ”välja-sida-debatt”. Är man gassugen så gå med i en motorklubb och kör organiserat och säkert i någon av SBF:s tävlingsformer.

  Fast jag har väl inte fattat det där med det extra kittlet att ”ja’ får inte, va’ busit – tihi”.

  #105904
  petter
  Deltagare

  Har man så dålig självbehärskning att man tror att det är ens mänskliga rättighet att egoistiskt tillfredsställa sina adrenalinbehov på andras bekostnad bör man hållas helt borta från vägarna. Inga motorbanor för de här idioterna heller, det blir som att belöna ett barn som ligger och skriker på golvet i affären för att de inte får leksaker… Snorvalpar.

  /Petter

  #105907
  roger
  Deltagare

  Företeelsen är varken något nytt eller ovanligt. Hänvisa till Sbf är oftast rätt svårt eftersom dom bilarna i de flesta fall inte får köras i något Sbf sanktionerat arrangemang pga att dom inte är byggda enligt ett regelverk utan är byggda efter vad som är ”häftigt” i betraktarens ögon. När jag var 18-20 år i början av 80-talet så var det lördagsnattens nöje att kolla på, då var det trimmade V8:or, numera är det väl tryck o pysligan som leker där.

  Det jag drar paralleller till med tanke på era kommentarer och innehållet i aftonkompostens artikel är väl alla idioter som parkerar i Stockholm, mitt i en fil, på med varningsblinkers och så går dom och gör sina ärenden… Det är väl i mina ögon inte ett smack skillnad mot att stänga av E4an om man ser till hindrandet av eventuella transporter med ambulans eller brandkår?

  #105908
  fredrik
  Deltagare

  Tullinge???? Inga mer tävlingar där!
  Enköping? Har väl projekterats i 10år
  Blackrace??? Finns det fortfarande? Dessutom får inte de snabbaste ställa upp där då deras bilar går för fort.

  Så vilka banor finns i Stockholms området???
  Hur många har egentligen råd att tävla under organiserade former med tanke på att Tex bara ett papper för att få köra med sin Rally V4 kostar 5000:-??

  Jag var i Vadstena i helgen & där körde de värre än i Stockholm. Grabbarna brände däck & röklade hela stan nattetid! Jag tror aldrig att jag har sett så många svarta streck som jag såg där & i grannorten Skänninge!

  Det var ju inte så att jag försvarade att de stängde av E4:an i 5minuter utan snarare konstaterade att de gjorde det ovanligt tidigt på dygnet & därför skapade köer.

  Gatrace kommer att fortsätta även om de bygger banor mitt i stan men om de bygger så kommer det att hållas på en hyfsad nivå.

  Säkerheten är tyvärr inte prio ett hos dessa grabbar & tjejer men säkerhetsnivån på bilarna är ofta hög.

  Vägarna runt stockholm spärras ofta av utav olika anledningar & detta tilltag spelar ingen egentlig roll för ambulanser & andra bråskande transporter då detta till hör vardagen med stillastående köer.

  En liten detalj som snart kommer till Stockholm är Stockholm marathon! Då spärras hela staden utav & efter avspärrningarna ser hela staden ut som en stor sopstation! Detta tycker jag är Mkt värre än om några stoppar upp trafiken i 5minuter!

  /Fredrik

  #105911
  petter
  Deltagare
  Fredrik wrote:
  Hur många har egentligen råd att tävla under organiserade former med tanke på att Tex bara ett papper för att få köra med sin Rally V4 kostar 5000:-??

  Det är ju sant att det är dyrt. Men bara för att man inte har råd med något ger det inte rätt att bryta mot lagen och riskera andra människors liv.

  Två fel gör inte ett rätt, så maratonargumentet håller inte.

  Mvh Petter

  #105914
  Martin
  Deltagare
  Roger wrote:
  …. alla idioter som parkerar i Stockholm, mitt i en fil, på med varningsblinkers och så går dom och gör sina ärenden… Det är väl i mina ögon inte ett smack skillnad mot att stänga av E4an om man ser till hindrandet av eventuella transporter med ambulans eller brandkår?

  Då utryckningsfordon påkallar fri lejd genom att använda sirén och blåljus, brukar folk flytta på sig. I detta fall har några beslutat sig för att spärra av en Europaväg. Knappast jämförbart med en felparkerare på Vallhallavägen. Den knäppgök som lämnar bilen på gatan med varningsblinkers blockerandes en fil, gör det knappast organiserat, så jämförelsen bleknar.

  Då Nynäsvägen spärrades av i höjd med Skogås 27/8 2006 fastnade en ambulans i köerna. Har gaspellarna glömt det? Källor:
  http://www.garaget.org/forum/viewtopic.php?id=23071&p=1 och
  http://kyrkoordnaren.blogspot.com/2007/05/petimterper-2.html

  Ändå väljer man att med hjälp av medhjälpare att spärra av Sveriges mest trafikerade väg. Alltså tar man en kalkylerad risk med andra människors liv. Har man sån koll på alla brådskande transporter, blåljus eller inte, att man vet att ingen kommer? Tror inte det. Vägen kanske var avspärrad i fem minuter, men det är inte liktydigt med fem minuters försening.

  Jag tycker absolut att det behövs en motorbana. Blackrace i Stockholm skall tydligen dra igång igen till sensommaren. Uppe i Norr har de ”Blackrace Pro” på Fällfors gamla flygbas. Är det till för de riktigt snabba bilarna? http://www.blackrace.nu

  Oavsett vad man tycker om Stockholm Marathon är det en aktivitet som har ett lagligt stöd och som annonseras i god tid.

  #105920
  staffanv
  Deltagare
  Fredrik wrote:
  Hur många har egentligen råd att tävla under organiserade former med tanke på att Tex bara ett papper för att få köra med sin Rally V4 kostar 5000:-??

  Med tanke på de summor de lägger ner på bilarna så är nog 5000 en piss i Atlanten i jämförelse.

  #105924
  fredrik
  Deltagare

  5000:- är inte en piss i atlanten för mig med flera! Det sved rejält i börsen!

  /Fredrik

  #105927
  Per-Erik
  Deltagare
  Staffan V wrote:
  Fredrik wrote:
  Hur många har egentligen råd att tävla under organiserade former med tanke på att Tex bara ett papper för att få köra med sin Rally V4 kostar 5000:-??

  Med tanke på de summor de lägger ner på bilarna så är nog 5000 en piss i Atlanten i jämförelse.

  Amen to that!

  #105982
  janneh
  Deltagare

  Här blev det bra fart på debatten! Tycker själv sån’t där är skitsvårt: Jag kan som stadgad familjefar skaka på huvudet och fördöma men samtidigt tyckte jag det var skithäftigt när jag var 20. Så vem är jag då att snacka? Det är som rökning: Jag bävar för den dagen döttrarna kommer hem med cig och jag ska moralföreläsa om något jag njöt av i fulla drag under >10 års tid (och fortfarande skulle göra om det inte var så dyrt, skadligt och allergiframkallande)

Visar 13 inlägg - 1 till 13 (av 13 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng