Sätta ut pris eller inte?

Forum Övrigt Off Topic Sätta ut pris eller inte?

 • Detta ämne har 35 svar, 23 deltagare, och uppdaterades senast 2011-01-17 21:23 av .
Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 36 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #23321
  phermansson
  Deltagare

  På vårt forum har vi en regel som säger att ett pris ska sättas ut i säljesannonser. Denna regel följs inte alltid, något som ger upphov till onödig osämja.
  Personligen föredrar jag att få veta priset direkt när det är något jag är intresserad av att köpa. Samtidigt vet jag att det som säljare i vissa fall är svårt att värdera prylen man sälja.
  Och samtidigt är det sanna svaret på vad en pryl är värd den summa där både säljare och köpare är nöjda…

  Så vad tycker ni andra? Forumet är ju till för er, och reglerna ska ständigt diskuteras och omvärderas. Är regeln om att pris ska finnas onödig, eller är den ett krav för ett väl fungerande säljfora?

  #166738
  berra_bus
  Deltagare

  Tycker pris i annons är kanon eftersom jag vet med en gång om jag intresserad eller ej av det som är till salu.

  #166741
  aero16v
  Deltagare

  självklart ska pris finnas med.

  #166744
  fredrik
  Deltagare

  Jag tycker att det skall vara frivilligt! Det är inte svårt att ringa,maila eller PM:a om man är nyfiken på att veta pris!

  Det jag tycker skall tas bort är möjligheten till att lägga inlägg i alla annonser förutom för personen som har startat tråden. Det skulle ta bort många onödiga inlägg!

  Alla vill inte skylta med vad de har sålt eller köpt bilen/delarna för.

  Saabklubben är väl det enda stället som har detta krav vad jag vet?

  /Fredrik

  #166745

  När det gäller delar tycker jag priset ska skrivas ut. Vill man sälja till högstbjudande så får man lägga ut på tradera.

  När det gäller bilar tycker jag det ska vara frivilligt.

  #166746
  rallysaaben
  Deltagare

  Det är svårt, som säljare vill man ju skriva ” lämna ett bud”, och som köpare vill man veta priset.

  Jag tycker att man ska få välja själv om man vill skriva ”bud” eller sätta ett pris, det är ju som du skrev Patrik inte alltid så lätt att veta vad en sak är värd.

  #166748
  rallysaaben
  Deltagare

  Jag måste hålla med Fredrik där, det är allt för många annonser som förstörs av att andra gör mer eller mindre klyftiga inlägg.

  #166757
  Dajje
  Deltagare

  Det ska vara frivilligt att sätta ut pris. Alla vill inte skylta med vad de säljer eller köper för. En säljare som inte sätter ut pris kan förlora köpare på det sättet, men det är väl smällar den personen får ta…

  #166761
  phermansson
  Deltagare
  #166768
  rodder76
  Deltagare

  Personligen anser jag inte att det är ”svart eller vitt”.

  Eftersom det är människor som skriver annonser och människor som kontrollerar att regelverket följs.
  Kan man inte ”bara” uppmana annonsörer att sätta ut pris i största möjliga mån, men även acceptera säljare som skriftligt anger att det är ett bud som gäller.
  I vissa fall när man ska ha ”garagerensning” så är man inte ute efter maximalt betalt, utan bara så pass bra att man ”orkar” enegera sig i försäljning med allt som det innebär, istället för att åka till tippen med det. Både jag och några av mina vänner har slängt bildelar för tiotusentals kronor, bara för att man inte orkar hålla på med ”idioter”.

  Att inte tillåta bud, utan hänvisa till Tradera eller liknande auktionssida tycker jag inte heller är rätt väg att gå. Vissa prutar gärna på priset, bara man vet att de hamnar i ”rätt händer”, andra gillar inte försäljningstvånget man hamnar i på Tradera.

  Så uppmaning där ALLA annonser ska innehålla pris eller förklarande omständigheter vid frånvaro av pris. Det är min vilja.
  Mer jobb för moderatorerna kanske, men det verkar som ni redan nu sitter och kommenterar ”alla annonser”

  MVH//

  #166776
  saabaero
  Deltagare

  Jag förstår inte varför priset är så viktigt i en annons.
  Är man verkligen intresserad av just den prylen/bilen kan man enkelt ta kontakt med säljaren och fråga vad priset är.
  Min personliga teori är att många saknar en prisindikation på prylar där det finns ”fyndchans” på saker som man egentligen inte har nått jättebehov av men som man gärna köper till rätt pris för att det kan ”vara bra å ha” eller att man vet att det går att få mer på Tradera.

  En säljare som fått 10 frågor om vad prylen kostar borde själv inse att det vore ganska bekvämt att skriva ut priset direkt i annonsen.

  Tycker egentligen hela frågan är en skitsak 🙂
  Min röst faller på nej bla för att jag tycker moderatorerna kan ägna sig åt nått roligare än att jag folk som inte skriver ut priset.

  #166780
  faf
  Deltagare

  Tycker själv oxå att man kan bara skriva bud,det är svårt att veta i bland vad ett objekts rätta värde ska va,efterfrågan styr självklart detta.

  #166826
  tobbe karlsson
  Deltagare

  jag tycker det ska vara friviligt att ange pris.håller med Fredrik att man inte ska kunna göra inlägg tycker endast annonsören ska kunna ta bort annonsen.jag tycker att problemet idag är att varje gång någon gör ett inlägg kommer annonsen upp först det inbjuder till att inte följa reglerna.tror att anonserna skulle innehålla mer information direkt om man inte kunde fylla på med infomation bara för att hålla den flytande på första sidan /tobbe

  #166870
  putsarn
  Deltagare

  Jag är med Rodder ang. att det borde finnas pris eller en förklaring, budgiving eller liknande.

  För min egen del tycker jag att annonser utan priser är krångligare och mindre intressanta.
  Får jag reda på priset direkt blir köpsuget starkare. Skall man skicka pm och bängla
  brukar jag strunta i det.

  Vissa grejer som är otroligt eftertraktade kan det kanske vara en fördel att ta in lite bud, för att se vad folk kan betala.
  I övrigt tycker jag pris bara är en fördel för köparen och säljaren.

  #166874
  900 classic cab
  Deltagare
  Putsarn wrote:
  Jag är med Rodder ang. att det borde finnas pris eller en förklaring, budgiving eller liknande.
  Vissa grejer som är otroligt eftertraktade kan det kanske vara en fördel att ta in lite bud, för att se vad folk kan betala.
  I övrigt tycker jag pris bara är en fördel för köparen och säljaren.

  Borde man inte då skriva priset man vill ha samt lägga till ”eller högstbjudande”?
  Jag tycker liksom du att en prisindikation känns viktigt för mig, för då kan jag direkt bestämma om detta är något jag kan/vill köpa eller ej.
  Om priset sedan drar iväg p.g.a. stor efterfrågan är väl det ok, då man måste förstå att säljaren gärna vill ha ut så mycket som möjligt.

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 36 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng