Ska man köpa en ny Saab?

Forum Övrigt Allmänt Ska man köpa en ny Saab?

Detta ämne innehåller 10 svar, har 11 deltagare, och uppdaterades senast av 2009-10-12 20:23.

Visar 11 inlägg - 1 till 11 (av 11 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #20924

  patrik w
  Deltagare

  Frågan är enkel:
  Ska man i dessa dagar investera i en ny Saab?

  Trotjänaren, en 9-5:a från 2002 börjar ha gått långt och är redo för att bytas ut. Jag vill gärna ha en ungefär likadan men frågan är om man vågar köpa en sprillans ny 9-5:a SportCombi i dessa tider av yttersta osäkerhet för företaget. Vad händer med garantier och service etc, etc?

  Naturligtvis finns det inga exakta svar på dessa frågor men det vore roligt att höra era åsikter.

  /Patrik

  #146534

  soulmannen
  Deltagare

  jag skulle inte tveka om jag hade ekonomi till att köpa en ny bil,, det är väll också ett sätt att rädda saab, att köpa nya saabar,, för skulle ingen våga köpa en ny saab så kan ju företaget hälsa hem direkt,
  så gör vad ditt hjärta säger,, alltså köp en ny saab.
  Lycka till med den nya bilen,, mvh dennis

  #146540

  hans h
  Deltagare

  Jag skulle inte heller tveka…om jag var i behov av en ny bil just nu. men vår ekonomi renoverar hus och räcker inte till en ny bil. Oavsett fabrikat.

  Som det är nu håller jag på att slita ut en halvgammal Omega Caravan och ful men härlig 9000 CS. När en av dem ger upp får jag väl tänka om 🙂

  Drömbilen är just nu en sjusitsig Saab 95. 😉

  Hans H

  #146546

  anders
  Deltagare

  Det är bra om alla här köper en ny Saab, det kan betyda att företaget överlever.

  JAG SJÄLV skulle dock vänta någon månad för att se vad som händer, saker är på gång, olika bud och spekulationer hela tiden.

  Nu är det inte aktuellt för mig att köpa någon ny Saab, varken nu eller inom överskådlig framtid. Däremot räknar jag med att byta upp mig till en nyare begagnad Saab nästa år. Hur mycket den kostar (andrahandsvärdet för den som säljer) avgörs (förhoppningsvis) det närmaste halvåret.

  #146550

  timo m
  Deltagare

  Obetingat ja, om du får den billigt! Baserat på personliga erfarenheter påstår jag att det har prutats en hel del på 9-5:an sedan bilen var ny för över tio år sedan. Fortfarande en bra bil. Men det är viktigt att köpeskillingen är paritet med det (lilla) man får. Se gärna gammal tråd.

  http://forum.saabklubben.nu/ubbthreads.php?ubb=showflat&Main=12402&Number=92471#Post92471

  En av många utmaningar för en ny ägare får man förmoda. Dvs att lova – och leverera premium 😉 Lycka till!

  #146566

  enor
  Deltagare

  9-5 var bäst och snyggast innan första faceliften! 😉

  I dagens läge känns 9-3 absolut roligast av de aktuella modellerna, tycker jag..

  #146572

  walle
  Deltagare

  en ny saab är alldeles för dyr för mig jag ska beställa en ny skoda octavia rs till våren

  #146577

  Martin
  Deltagare

  Hade gärna köpte den nya 9-5:an, men som privatperson känns det lite mycket att hosta upp. Nuvarande 9-5 ger otroligt mycket bil för pengarna.

  Köpte en 2006 9-3 SportCombi med 210 hästarsmotorn i januari. Roligare bil får man leta efter, dessutom är den praktisk.
  Vi fick riktigt mycket bil för pengarna. Bilen har redan gått drygt 1500 mil i vår ägo.

  Garantier service osv skall man inte vara oroad för. Om jag inte missminner mig är det reglerat i lag.

  #146579

  Bengt Åkesson
  Deltagare

  En ny bil, oavsett märke, tillåter inte min magra plånbok men visst skulle det sitta fint med en ny 9-5….

  Har också som Martin en 9-3 dock Sedan med tillvalet Aero och är helt nöjd med denna tingest. Går som ett skott om man vill och lagom mycket lull-lull. 🙂 Har haft den sedan mars och det är en 2005a. Där går gränsen för ekonomin alltså.

  Walle:
  Skoda Octavia RS är nog ingen dum bil att köpa/äga. Jag var lite inne på ett köp när modellen kom men det blev inget av olika anledningar. Man får ju VW teknik till ett bra pris och det är nog inte så dumt.

  /B

  #146580

  knut edhborg
  Deltagare

  Jag skulle tänka så här om jag hade en äldre 9-5 och funderade på en ny: Trivs jag med bilmodellen och skulle kunna tänka mig en ny? Ja! I så fall, ut och provkör konkurrentbilar i samma prisklass, så man har något att jämföra med. Om 9-5:an fortfarande är aktuell; hur länge räknar jag med att äga bilen? Om svaret är max 5 år så skulle jag tänka mig för ett par gånger pga befarad hög värdeminskning. Men om jag tänker behålla bilen upp till 8-10 år, så spelar värdeminskningen inte så stor roll. Ett plus med ”gamla” 9-5 är ju att bilen är färdigutvecklad, bättre än så här blir den aldrig! Och det har hänt en hel del mellan 2002 och 2009, Saab-teknikerna har finjusterat både här och där.

  När det gäller verkstäder och reservdelar tror jag inte att man behöver oroa sig. Däremot finns risk för garantin om det värsta (=konkurs) skulle hända med Saab Automobil AB. Detta betraktas som mindre sannolikt efter vad jag har läst, eftersom konkurs och nedläggning är det dyraste alternativet för GM.

  Jag tycker att 9-5:an fortfarande känns väldigt modern att köra och vilken annan bil med 12 år på nacken kan man säga det om? Nu låter jag som en bilhandlare men det är jag absolut inte. Bara en kritisk bilkonsument med ett stort Saab-hjärta på rätta stället!

  Hälsningar

  Knut Edhborg,
  Lerum

  #146585

  saabisti
  Deltagare

  [color:#3333FF]Får väl se hur mycket dyrare den nya Saab 9-5 blir i jämförelse med en lika väl utrustad Opel Insignia något som säkert inte bara jag väntar få höra. Mondeon får nog rulla vidare tills den frågan har blivit utsorterad och bilarna provkörda.

  I mellantid hoppas jag någon igen skall börja sälja Saab efter att den sedan våren -efter 40 år- inte mera säljs eller servas i vår lilla stad. 🙁 [/color]

Visar 11 inlägg - 1 till 11 (av 11 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng