Skogsvrak

Forum Övrigt Allmänt Skogsvrak

Detta ämne innehåller 8 svar, har 6 deltagare, och uppdaterades senast av 2005-09-12 09:13.

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #12856

  staffanv
  Deltagare

  I förrgår var jag, min sambo och barnen ute och åkte med en kompis till Östhammar. Vi skulle lämna våran hund till kompisens farmor över semestern. Väl där passade vi på att besöka en del andra av kompisens släktingar. Hos hennes mor la jag märke till en SAAB-filt som låg på verandan. Kompisen som vet att jag är lite SAAB-tokig frågade vad den var till. Jo, den var för hundarn att ligga på. Då tiggde hon till sig den åt mig. Det är en snygg brun-gul filt fast den behöver nog en omgång i tvättmaskinen först (30 grader skontvätt?). Kompisen sa också att det stod ”en gammal SAAB” ute i skogen. Vi knatade dit och mycket riktigt stod det en 96:a kortnos. Grillen var borta men i övrigt så den intakt ut. Jag kollade lite på karossen och höger framflygel hade en del rost (verkade iofs vara ganska ytligt). Resten av karossen såg nästan bättre ut än min 900:a. Det är nog inget renoveringsobjekt för jag såg att underredet bak hade rostat så dämparna stack upp ut hjulhusen men dörrar och väster flygel såg fina ur. Inredningen var väldigt solblekt. Färgen är vit. Jag tog lite bilder om någon är intresserad.

  På vägen tillbaks kollade jag också in några andra bilar som stod på gården. Det var en Volvo Amazon och en 240 samt ett par 99:or. En av 99:orna var en GL som förutom att instrumentklustret saknades såg ut att vara i körbart skick. De två andra 99:orna var i sämre skick men an av dom var en 69:a eller 70:a (den med kromringar runt instrumenten). Solblekt inredning var det på dom också.

  #87766

  pirre
  Deltagare

  hej staffan.
  skicka gärna bilderna på skogsvraket, kan va kul me lite bilder.
  jag har lantställe i alunda ett par mil ifrån östhammar,
  där ute i skogen står det en rostig gammal goggomobil, och hos mormor o morfar står det en pv och nått mer ja inte kommer ihåg. lite kul faktiskt med skogsvrak.
  mvh pirre

  #87767

  staffanv
  Deltagare

  Här är en till bild.

  Jag skulle nog egentligen inte vilja kalla bilen ett rent skogsvrak. Man kan nog plocka en hel del frisk plåt från den om man skulle behöva det. Glasen fram och bak var hela och fanns kvar. Det är som sagt knappast ett renomeringsobjekt men mer en reservdelsbil än ett rent skogsvrak. Den alltså inte dumpad utan ställd där som man verkar göra med bilar man tänkt fixa om man har sådana utrymmen.

  #87768

  Martin
  Deltagare

  Jag gillar bilden starkt!
  Finns det fler bilder i samma stil?

  #87769

  staffanv
  Deltagare

  Jo, en till finns det. Jag försökte ta ett foto på inredningen men blixten gick igång så det blev inget vidare.

  Alltså, om någon är intresserad kan jag förmedla kontakten med ägaren till både 96:an och 99:orna. Det är ju synd att dom ska stå och förfalla när dom (såvitt jag kan bedöma) fortfarande har många friska delar.

  #87770

  fredrik
  Deltagare

  Nu kan man se att det är en 64:a & att den ser ut att vara 4växlad dessutom!

  /Fredrik

  #87771

  weggen
  Deltagare

  Tjo!

  Kostar bilen som den står?

  /Marcus

  #87772

  berth
  Deltagare

  Vilka fina bilder! Det här är ju ett konstverk, en installation! Ta entré för att visa detta!

  #87773

  staffanv
  Deltagare

  Det är en kompis farfar som äger bilen. Den står där för att ”den kan vara bra att ha” (jag känner igen syndromet). Eventuellt skulle han (enligt min kompis) kunna övertalas att ge bort den men några hundralappar kan nog göra det lättare. Transport får man nog fixa med själv.

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng