Sliten servo

Forum Modellspecifika forum OG900 Sliten servo

 • Detta ämne är tomt.
Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #483670
  dannem
  Deltagare

  Min 900 -86:a är väldigt trögstyrd åt höger men går lätt åt vänster. Upptäckte efter att har rattat bilen fram och tillbaka att det läckt olja på var sida innanför däcken. Lämnade in bilen hos en kille som gick igenom den och han ringde sen och berättade att hela styrstaget läckte lite här och var. Men främst så måste jag byta en tryckslang från styrstaget till servopumpen som läckte en del och sen kunde vi se om det räcker efter det. Blev inte jätteglad när jag hörde priserna att byta vare sig tryckslangen eller hela styrstaget. Dessutom läckte grenröret till turbon. 😞
  Men får ta en sak i taget och försöka lösa det och inte ge upp min projektbil nu.

  Men min fråga är, om jag nu benämner sakerna rätt, om någon har en eller vet vart jag kan få tag på tryckslangen mellan styrstag och servopump?

  Mvh Mathias

  #483680
  saabaero
  Deltagare

  När servon blir som du beskriver brukar den vara utsliten, dvs den behöver bytas.
  Det man kan göra är att prova ett oljebyte till rätt olja enligt spec. Ofta funkar servon dåligt pga det använts fel olja.

  #483682
  dannem
  Deltagare

  Byta hela styrstaget och servopump och allt då menar du? Testade att byta till den olja som säljs på saabklubben men hjälpte tyvärr inte. Blir till att leta nya delar då.

  #483692
  Lsoderlund
  Deltagare

  Du får nog byta hela styrväxeln. Går att göra med motorn i, men är rejält trångt och inte lätt. Därav man brukar lyfta ut motorn för att få god tillgång.
  Jag har samma problem, min og-cab markerar revir med servoolja, och det är hela styrväxeln som läcker lite varstans. Nu har jag en bättre beg liggandes som jag skall packa om och montera vid tillfälle, men man drar sig ju lite för att lyfta maskin för att byta servot.

  Du kan ha tur att som Saab-aero skriver, att läka packningarna med rätt olja enligt spec. Den finns numera att tillgå på Speedparts. Men det är som sagt en ren chansning och går det vägen så köp ett par trisslotter.

  Saab 99 GL ´83 "Tant Brun"
  Saab 900 Turbo cabriolet ´87 "TureTurbo"
  Saab 96 TT ´65 "Pruttingvar"
  Saab NG9-3 SC ´07 "Andrabruksen"

  Kassör Svenska Saabklubben samt medlem i Bakrutans redaktion

  1 användare tackade författaren för det här inlägget.
  #483700
  dannem
  Deltagare

  Ok. Ja jag har testat med rätt olja så den turen hade jag inte. Men får försöka leta delar och lämna in den och bita i det sura äpplet. Jag kommer aldrig lösa o byta styrväxel själv tyvärr.
  Tack för hjälpen 👍👍

  #483705
  Lsoderlund
  Deltagare

  Tycker du skall jaga rätt på en begagnad styrväxel, som du sedan packar om, och så låter du någon annan göra bytet.

  Saab 99 GL ´83 "Tant Brun"
  Saab 900 Turbo cabriolet ´87 "TureTurbo"
  Saab 96 TT ´65 "Pruttingvar"
  Saab NG9-3 SC ´07 "Andrabruksen"

  Kassör Svenska Saabklubben samt medlem i Bakrutans redaktion

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng