Slitna rullbälten

Forum Modellspecifika forum Sonett Slitna rullbälten

 • Detta ämne har 8 svar, 3 deltagare, och uppdaterades senast 2019-02-23 18:50 av .
Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #455520
  sonettlll
  Deltagare

  Har ett växande problem i Sonett lll -74, rullbältet på förarsidan börjar bli luggigt och tjockare, och orkar därmed inte rullas in helt.
  Besiktningen tittade inte så noga 2018, nästa gång går det inte igenom. Jag plockade sönder ett liknande rullbälte från en 95a, men bältet är trätt igenom axel och ihopsytt, hela bältesrullen är ihopnitad, det går inte att flytta en rem till en annan rulle utan att sy den på plats.
  Finns det någon som renoverar rullbälten, byter rem? Köper gärna ett från en sonett ll -74. Mats

  #455521

  Varför inte köpa helt nya? Jag köpte mina på Mekonomen, fick visserligen göra en förlängningsbit så inte rullen sitter för nära lilla sidorutan. Passar och fungerar bra i min III:a.

  #455525

  Har du sprayat bältet med silkonspray? Kan göra underverk.

  #455526
  sonettlll
  Deltagare

  Tyvärr räcker inte siliconspray, det behöver en rejäl rakning.
  Tittade på Mekonomens hemsida, vettigt bälte men det ska väl monteras vid golvet med ett fäste i dörrstolpen. Kan man lägga omkull rullen vid sidorutan och den fungerar? Får bandet plats på rullen då. Ska kolla på mekonomen på måndag. Bra tips! Mats

  #455549

  Jag tycker inte att rullarna ska placeras nere vid golvet, är lite i vägen och sedan fylls dom lättare med skit. Jag flyttade fram rullen med bandjärn så det sitter lite framför/ovan tanken. Tog bort bygeln i mitten och satte som korta stropparna där. Funkar hur bra som helst. Har precis samma bälten i min Sonett V4 men utan ”förlängning”. Besiktningen har bara varit positiva.
  Bälten ska man inte laborera med för mycket, är ändå säkerhetsdetalj. Ska se om jag hittar något artikelnummer från Mekonomen.

  Bilagor:
  #455558
  sonettlll
  Deltagare

  Original på -74 sitter rullen vid golvet och är lite ivägen för stolen. Jättebra med fina bilder, perfekt om man kan dra bandet rakt fram ur rullen, besöker mekonomen i Uppsala i morgon. Original är bälteslåsningen modell säkerhetsnål, passar bandet behåller jag dom. Mats

  #455588

  Det var det jag menade att placering vid golvet inte är helt lyckat i mitt tycke. Att det var så som original är en annan sak. 71’or har ju inga rullbälten.

  #456137
  sonettlll
  Deltagare

  Köpte 2st rullbälten på Mekonomen, finns 3punkts och 4punkts, 3punkts har inget fäste till dörrstolpen och kostar 566:-/st.
  Monterade dem med en förlängning uppe på tanken, annars sitter dom ivägen för låsmekanismen till lilla sidorutan.
  Som lås behöll jag orginalmekanismen, s.k. hårnålslåsning, jag kapade bort låstungan som glider på bandet. Många yngre som åker med
  letar efter tungan och har aldrig sett en hårnålslåsning.

  Bilagor:
  #456139
  sonettlll
  Deltagare

  En bild på hårnålarna, fick inte plats i förra inlägget, för stora filer?

  Bilagor:
Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng