Solskyddsfilm på 96 bakruta?

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 Solskyddsfilm på 96 bakruta?

 • Detta ämne har 3 svar, 3 deltagare, och uppdaterades senast 2018-05-21 08:54 av .
Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #443833

  Jag är nybörjare på att montera solskyddsfilm och undrar hur knepigt det är att göra på 96:ans bakruta. -Funkar det att skära till filmen i ett stycke eller är glaset så pass dubbelkrökt att man måste dela upp filmen i flera remsor, och i så fall hur?

  Spökplumpen är numera en ren sommarbil och då funderar jag också på om det är mödan värt att byta till ett äldre bakfönster för att slippa värmetrådarna. Jag vill ha en mörk ”svart” solskyddsfilm för att matcha bilens penselmålade svarta kaross.

  • Detta ämne redigerades för 4 år, 3 månader sedan av .
  #444397
  sonettlll
  Deltagare

  Blir nog en utmaning att få till solfilm på dubbelkrökta ytor utan glipor eller för stort överlapp. Skulle det passa med ett jalusi ( hönstrappa)? Mats

  #444624

  Jalusi/raggarspjäll skulle kunna vara en nödlösning, men det är fasiken inte snyggt. Hmmm, nej, faktiskt så fult att jag hellre svetsar igen en stor del av bakruteöppningen och monterar ett mindre fönster liknande Saab 92. Sannolikt mer jobb än att klibba fast solskyddsfilm, men det är något jag ändå känt mig lockad att bygga nu när Spökplumpen är ute på vägarna igen. 🙂

  #444626
  Janne Hagnell
  Moderator

  Jalusi/raggarspjäll skulle kunna vara en nödlösning, men det är fasiken inte snyggt. Hmmm, nej, faktiskt så fult att jag hellre svetsar igen en stor del av bakruteöppningen och monterar ett mindre fönster liknande Saab 92. Sannolikt mer jobb än att klibba fast solskyddsfilm, men det är något jag ändå känt mig lockad att bygga nu när Spökplumpen är ute på vägarna igen. ?

  ???

  96 V4 1975 ”Bollen”
  96 V4 1979 ”Sköldpaddan”

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng