Sprucken instrumentbräda

Forum Modellspecifika forum 95/96 TT Sprucken instrumentbräda

Detta ämne innehåller 12 svar, har 6 deltagare, och uppdaterades senast av 2010-09-29 11:00.

Visar 13 inlägg - 1 till 13 (av 13 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #22649

  greven
  Deltagare

  Min 96:a har som så många andra gamla trubbnosar sprickor i ”sömmarna” i plasten/vinylen på instrumentbrädan. Har fått tips om Vinylmakarn, men deras länk här på hemsidan är bruten. När jag googlar på vinylmakarn och får fram en e-postadress, så studsar mailen bara tillbaka. Någon som vet om de fortfarande bedriver sin verksamhet eller lagt ner ? Om så är fallet, finns det någon annan i Sveriges avlånga land som kan fixa såna skönhetsfläckar. Helst i Mälardalen. Tips mottages tacksamt.

  #161443

  stefan
  Deltagare

  oftast är dylika sprickor för stora för såna reparationer de gör. De kan laga typ ett hål efter en mejsel eller nåt. Det tar helt enkelt för lång tid att laga för stora skador och då kostar det därefter.

  #161458

  greven
  Deltagare

  Jo, jag har förstått att det här inte är helt enkelt. Men, det vore ju trist att inte få stil på instrumentbrädans ovandel när jag så småningom närmar mig riktning och omlackning av bilen. Men, frågan kvarstår om Vinylmakarn. LÄnken är bruten och mailen studsar tillbaka. Tyder på att dom inte har någon verksamhet längre, eller vad ska man tro. Jag får försöka leta vidare på annat håll, för instrumentbrädan ska definitivt göras iordning innan det blir tal om omlackning med allt vad det innebär.

  #161459

  phermansson
  Deltagare

  Vet inte. Men de finns med på hitta.se:

  Vinyl & Skinnmakarn
  Mobil: 070-5178515

  Mobilnumret ger även:

  Vinyl & Skinnmakarn Stockholm HB
  Aspvägen 46
  147 71 GRÖDINGE

  Detta namn ger även:

  Kontakt:
  Tel: 073-631 61 55

  Adress:
  Ristomtav. 17
  148 97 SORUNDA

  Så det är bara att ringa 🙂

  #161464

  greven
  Deltagare

  Tackar ! Konstigt att jag inte lyckades hitta detta.

  #161633

  saab v4-ever
  Deltagare

  Grödingeadressen är den riktiga.
  Fråga efter Ola Dahlin.

  Ett tips annars är att leta reda på en hel instrumentpanel på någon marknad. Om man är försiktig kan man lätta på den svarta plasten och limma på nytt på din. De fanns fram till 1972. 68-72 så är inte backspegeln monterad på instrumentbrädan, den hamnade i taket på de modellerna.

  Lycka till!

  //Harald

  #161692

  greven
  Deltagare
  SAAB V4-ever wrote:
  Grödingeadressen är den riktiga.
  Fråga efter Ola Dahlin.

  Ett tips annars är att leta reda på en hel instrumentpanel på någon marknad. Om man är försiktig kan man lätta på den svarta plasten och limma på nytt på din. De fanns fram till 1972. 68-72 så är inte backspegeln monterad på instrumentbrädan, den hamnade i taket på de modellerna.

  Lycka till!

  //Harald

  Tack för tipset ! Det förklarar varför jag hamnade hos en arg tant när jag ringde på ”Grödingenumret”, såvida jag inte slog fel nummer. Men, jag har en märklig förmåga att ständigt drabbas av arga tanter. Har pga av jobbet inte hunnit engagera mig i detta de senaste dagarna, men imorgon ska jag se vad jag kan få fram. Känns inte riktigt roligt att fortsätta att kosta på bilen om jag aldrig kan få stil på instrumentbrädan.

  #162617

  greven
  Deltagare

  Blåser liv i min gamla tråd igen. Har nu försökt med olika lösningar och haft kontakt med ett antal personer, men hittills har det inte riktigt funkat. Via en bekant, som är bilmek o jobbar mycket med gamla engelska bilar, har nu en nyzeeländsk bilsadelmakare åtagit sig att fixa min spruckna instrumentbräda. Har idag sett ett prov på materialet som ska användas till omklädningen och jag tycker det ser helt ok ut. Skickar med några bilder på hur brädan ser ut idag med ovansidan med sina sprickbildningar. För övrigt slipper jag åka till Nya Zeeland, det räcker med Västberga industriområde. Någon måtta får det vara ! Återstår bara att se om jag lyckas ladda ner bilderna i rätt storlek.

  #162635

  3 i tanken
  Deltagare

  samma på min

  #162659

  greven
  Deltagare

  Jag slänger in några bilder när jobbet är klart. Oerhört spännande att se hur pass bra det blir. Problemet med att få instrumentbrädan fixad, har gjort att jag stundtals varit inne på att ej gå vidare med bilen. Man vill ju inte kosta på nedplockning, riktning och lackering av bilen om det aldrig går att få interiören snygg. Nästa steg i upprustningen är nya golvmattor samt ny stoppning och klädsel till framstolarna.

  #163003

  greven
  Deltagare

  Nu är instrumentbrädans ovandel omklädd och klar och så blev det. Allt beror ju på hur petig man är, men jag tycker det blev helt ok. Originalliknande, men visst syns det ovandelen skiljer sig en del från originalet. Min fotokonst är som vanligt ej den bästa, men jag gör ett försök att ladda ner bilderna.

  #163008

  Bengt Åkesson
  Deltagare

  Snyggt!

  /B

  #163038

  greven
  Deltagare

  Tackar ! Jag tycker själv det blev riktigt bra och dessutom till en rimlig kostnad. Han som gjort jobbet ska självklart få jobba vidare med bilens interiör, omklädning av framstolar, ny stoppning i desamma, nya golvmattor etc. Dessutom känns det lite bra att veta att det faktiskt går att renovera dessa instrumentbrädor. Några av de sadelmakare jag varit i kontakt med angående detta, har sagt att det i princip är omöjligt till en rimlig kostnad. Så är alltså inte fallet, vilket är glädjande. Vill man ha ett 100-procentigt originalutseende, så kanske det blir något dyrare. För mig räcker det att det är ett originalliknande utseende och att grejorna håller.

Visar 13 inlägg - 1 till 13 (av 13 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng