Startproblem

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 Startproblem

Detta ämne innehåller 3 svar, har 4 deltagare, och uppdaterades senast av 2017-05-14 14:39.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #430129
  Profilbild på taga1975
  taga1975
  Deltagare

  Har en v4 79 som startar direkt på startgas och efter att ha startat den på startgas tre gånger hoppar den igång utan startgas och och går riktigt bra så länge den sedan är varm är det inga problem att starta och stänga av. Men blir den kall igen startar den ej .
  Jag misstänker automatchoken hur kollas den lättast. Kan man bygga om denna solen förgasare till manuell choke?
  Mattias

  #430149
  Profilbild på rattvaxel
  rattvaxel
  Deltagare

  Fungerar acc-pumpen?

  #430188
  Profilbild på erik randa
  erik randa
  Deltagare

  Jag skulle föreslå bränslepumpen jag tror att backventilen i pumpen är defekt och att det bränsle som finns i slangen rinner tillbaka till ”tanken” och när du försöker starta bilen så hinner/orkar inte pumpen trycka fram bränsle.

  #430201

  Mattias du kollar lätt om automatchoken fungerar, du tar bort luftburken och när mortorn är kall så trampar/vrider du gasen i botten och då ser du om chokspjällena stänger helt om inte så lossa den runda ”dosan” med 2 kylvattenslangar se bild nedan du kan först försöka med att bara vrida den fram
  och tillbaka och se om chokspjällena stängs. Hjälper inte det så får du lossa ”dosan” helt och se vad det är som kärvar.

  Jag tror inte det är nogon backventil till bränslepumpen som är felet då den borde starta på bränslet som är i flotörhuset.

  Kolla även acc-pumpen när du har luftburken lös, när du gasar fullt så skall en bränslestråle synas om du håller upp chokspjället om inte du ser någon bränslestråle så får du titta om acc-pumpen rör på sig. Om du ser att pumpen rör sig men det kommer inget bränsle då får du öppna förgasaren och se att inte kulan som jobbar som backventil inte ligger i flotörhuset det gjorde den på mitt senaste köp V4 -78

  Vet inte om du kan se kulan på bilden men den ligger där i all smet där ligger även den lilla pluggen som ska se till att kulan ligger på plats. Pluggen har mm gängor kommer inte i håg men kanske 4mm. Kan stark rekomendera någonform av bränslestabilisering jag använder själv FUEL-FIT 250ml från B&S och dessa köper du hos närmaste skog & trädgårdshandlare, Fuel Fit har den egenskapen att du kan använda handelsbensin men att den blir lagringsbeständig upp till 3 år i stället för 3 månader som alla kanske redan vet så är det alcoholen i bränslet som är den största boven till förgasarproblem. Alcohol är aggresivt mot både gummi och metall samt att den draråtsig vatten som du klart och tydligt ser i min förgasare.

  Om du öppnar upp förgasaren kolla då även om axeln som sitter bredvid flotören är ledad uppåt/nedåt den öppnar och stänger ”beriknings ventilen” i botten på flotörhuset

  Lycka till

  Bilagor:
Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.