Stötdämpare till 99?

Forum Modellspecifika forum 90/99 Stötdämpare till 99?

 • Detta ämne har 7 svar, 7 deltagare, och uppdaterades senast 2003-10-23 23:56 av .
Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #9923
  Martin
  Deltagare

  Jag skulle ha ett par stötdämpare fram till en 99T idag. Stegade in på Mekonomen och blev erbjuden ett par standarddämpare.

  Nja, jag hade tänkt mig något lite vassare. Varpå den hjälpsamme reservdelskillen satte sig vid datorn, och efter en stund fann han sk ”folkracedämpare” för cirka 600 spänn stycket.

  Nu till frågan, vad kännetecknar en folkracedämpare? Det finns säkert olika sättningar, men jag menar principiellt.

  Stötdämparna skall givetvis anpassas till fjädrarna, men hur uppför sig en bil på tex kurvig landsväg? Returdämpning osv.

  (Frågan kan lika gärna diskuteras på Sport & Rally.)

  #71351
  porsche944
  Deltagare

  Martin, en 99 turbo skall ha gula Bilstein dämpare som standard, nu går det tyvärr inte att få den ”sättningen” som fanns då. Jag kollade både med Bilstein i Tyskland samt med Forza i Alingsås som är agent för Bilstein i Sverige. Då fanns det andra dämpare att tillgå, om dom var mjukare eller ej vet jag inte. I mitt fall löste det sig, jag fick tag på en helt ny uppsättning i SAAB kartong. Sök på forumet efter dämpare, det finns säkert någon som ligger på en uppsättning.
  Lycka till.

  MVH Michael

  #71353
  Martin
  Deltagare

  Hejsan Michael!

  Jo, jag känner till det där med Bilstein och de går att få tag på bla hos http://www.khmotorsport.se (B46-0397) och http://www.lindberg-import.com/ (Rally racing).
  Jag har en 1/2 uppsättning Bilstein liggande till min 99T-78.

  Men vad är det för karaktäristik i allmänhet på folkracedämpare? Är det rallystuk med jämkning för bana?

  #71354
  krister k
  Deltagare

  Hej!
  Tittar man på en FR-bil så har de ju (oftast)sänkt dem så grönj**ligt att det inte kan vara mycket fjädringsväg kvar… Skulle gissa att en folkrace dämpare är rätt så hård, för att slippa åka på genomslagsgummit.
  Nån som vet vad en stötdämparrenoveringsfirma tar för fixa upp fyra dämpare? Även vi 99 EMS-ägare vill ju ha våra Bilstein kvar!

  #71355
  ake svantesson
  Deltagare

  sellholm i köping kan ändra om så du får rätt sättning i dina dämpare.
  mvh åke

  #71356
  tore thunqvist
  Deltagare

  Angående att Mekonomen rekommenderar standarddämpare till 99T, så har jag för mig att det var något ”skumt” med detta redan i Saabs egna reservdelslistor…
  Jag vill minnas att när jag skulle köpa nya bakdämpare hos Saab till min salig 99T i början av 90-talet så blev både jag och reservdelsmannen fundersamma eftersom det i hans listor angavs att bilen skulle ha samma dämpare som vanliga 99:or, medan EMS-erna hade ett annat detaljnummer för de gula Bilstein-dämparna.
  Någon som vet mer om detta???

  PS Det blev ju gula Bilstein till bilen i alla fall

  Tore Thunqvist

  #71357
  mrturbo
  Deltagare

  Jag köpte ”Bilstein Rally” till min 99 på Speedparts. Ska bli kul och se hur bilen känns med dem. Köpte även alla deras hårda bussningar till chassit…

  #71358
  fuling
  Deltagare

  Martin:
  Rally dämpare skulle jag inte ta pga att den mästa dämpningen ligger åt fel håll för asfalt åka. För det är väll det som gäller????
  Mina faboriter är Koni. Stötdämparverkstaden(Stockholm/Söder) kan bygga Koni dämpare till 99.
  Inte gratis men man trillar ej baklängse häller av priset per st.
  Jag åker med renoverade Gula Koni Sport(ställbara) på 95 och dessa är godis

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng