Svårigheter med färgkoder/kulör

Forum Modellspecifika forum Sonett Svårigheter med färgkoder/kulör

 • Detta ämne är tomt.
Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #475747
  hesjes
  Deltagare

  Hej i forumet,
  Jag sliter med att hitta nya uppdaterade beteckningar som dagens lackfirmor kan använda för att bryta rätt kulör från tidigare färgkoder. Jag har kontaktat tre olika svenska aktörer på internet för att köpa bl.a. lackstift men inga av dem kan ta fram rätt kulör baserat på de gamla koderna till min SAAB Sonett II -68 som är lackad i ”Monaco Red”. Enligt dokumentation här på forumet så är färgkoderna:
  Sikkens = SA395
  Glasurit = SAA11116
  DuPont = BS283
  Är det någon på forumet som vet vilken/vilka koder dessa motsvarar i dagens moderna färgkodssystem? Jag tycker det är märkligt att de skall vara så svårt att få fram, men uppenbarligen har tre olika företag redan misslyckats. Med förhoppning om att någon kan bringa klarhet i denna fråga. Tack på förhand!
  // Jesper

  #475748
  Mats Jedmo
  Webbmaster

  Järbo Färg & lack / Alfta Bilfärg har ju recept på de gamla SAAB-färgerna samt att vi där har 10% rabatt genom klubben.
  Värt att kolla med dem.

  SAABoholic

  96 GL Super -79 Alabastergul
  96 GL Super -79 Alabastergul
  99 GLs Automat 4-dörrars -80 Marmorvit
  9000 Cse 2,3t/170 A50 -97
  9-3 SE 5D 2.0T -00
  9-5 Linearsport Sp -03

  #475751

  Just lackstift är nog väldigt svårt. Bryta kulör på spray borde väl gå tycker man. Blir ju betydligt blaskigare att bättra med pensel.

  #475833

  Jag har de senaste åren köpt färg hos EKG Bildelar på Söder Stockholm och alltid fått rätt nyanser både på penselfärg och sprayburk. Var dom tar färgen från vet inte jag men de färgkoder burkarna haft har varit Sikkens.
  Vid den senaste beställningen var jag lite osäker på vit W1 men firman frågade då om det skulle vara Hellasvit eller Polarvit så dom verkar ha bra koll.
  Lackstift har jag aldrig köpt, så små lackskador har mina bilar aldrig haft……

  Jag har även handlat hos Järbo men där var det färgskillnad på det jag fick.

  Historisk har mina bilar lackats med Sikkens och jag har aldrig haft något att klaga på gällande nyansen. Visst kan det bli nyansskillnader på bilen men ofta beror det på att orginalfärgen bleknat jämfört med den nya färgen. Lackfirmor har ”färgmätare” så dom kan mäta av bilens färg och blanda till kulören så den bättre matchar den blekta färgen.

  #476560
  orso
  Deltagare

  Enligt det här inlägget (https://saabklubben.se/forum/amne/farg-hjalp-pa-sonett/) så är ”Monaco red”exakt lika den betydligt senare ”Talladega röd”.

  #476770
  hesjes
  Deltagare

  Tusen tack för alla tips, det underlättera verkligen. Då var det beställt. Nu har lackstiftet kommit och jag kan bekräfta att Talladega röd är exakt motsvarighet till Monaco röd. Det är fantastiskt med ett så kompetent forum att söka hjälp i.
  // Jesper

  • Det här svaret redigerades för 3 dagar, 1 timme sedan av .
  • Det här svaret redigerades för 2 timmar, 54 minuter sedan av .
Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng