t16 dör under körning

Forum Modellspecifika forum OG900 t16 dör under körning

  • Detta ämne har 5 svar, 4 deltagare, och uppdaterades senast 2011-09-05 09:34 av .
Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #25526
    juvakka
    Deltagare

    Min t16 har bettet sig lite konstigt det senaste. När man släpper gasen både vid körning och stillastående så sjunker varvet ner till nästan noll för att sedan hämta upp sig igen och lägga sig normalt. I vissa fall har den dock inte orkat gå upp i varv igenom men det har endast skett under körning. Någon som vet vad det kan vara?

    Kom även på att den har ryckig gång vid gaspådrag/gassläpp på låga varv om det kan ha med varannat att göra.

    Edit: motorn är från -91.

    #187471
    M.Broberg
    Deltagare

    kollat efter luftläckor?

    #187473
    henrikg
    Deltagare

    Du ska nog kolla efter luftläckage som nämnt ovan.

    Har du graderad tryckmätare? Du ska ha runt -0.6 bar vid tomgång och runt -0.8 bar vid motorbroms.

    Har du Lucas insprut? Tomgångsventilen har ju en egenhet att krångla annars…

    //Henrik

    #187490
    juvakka
    Deltagare

    @M.broberg wrote:

    kollat efter luftläckor?

    Det har jag gjort och kan inte hitta några.

    @henrikg wrote:

    Du ska nog kolla efter luftläckage som nämnt ovan.

    Har du graderad tryckmätare? Du ska ha runt -0.6 bar vid tomgång och runt -0.8 bar vid motorbroms.

    Har du Lucas insprut? Tomgångsventilen har ju en egenhet att krångla annars…

    //Henrik

    Har graderad mätare ja, den ligger i den häraden men inte säker på exakta värden. Men det kan jag kolla upp.

    Jo, det är nog lucas. Vad fyller den egentligen för funktion? Släpper den lagom luft för tomgång förbi spjällhuset?

    #187491
    plankan
    Deltagare

    Leta upp vacumslangen som går ner till ”dumpen” –
    testa blås/sug i den.
    Kan du göra det är den ”kaputt” och kan då vara orsaken till ditt problem.

    #187511
    juvakka
    Deltagare

    Tack för hjälpen, dumpen var trasig. Efter byte blev det mycket bättre, men nu ligger den aningen lågt i varv på tomgång. Ligger runt 600, när jag skulle starta den direkt efter bytet så dog den för mig dem två första startförsöken och sedan gick den igång.

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng