Topasgul påbättringsfärg finns det?

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 Topasgul påbättringsfärg finns det?

 • Detta ämne har 5 svar, 4 deltagare, och uppdaterades senast 2008-11-04 09:00 av .
Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #18916
  jonas e
  Deltagare

  Min topasgula V4 är i bruksskick och det betyder rost, speciellt i nedersidan på dörrarna och skärmkanterna, men även bakre skärmar vid listen mot karossen. Har börjat slipa och måla på med roststopp som är röd, så bilen ser inte direkt vacker ut.

  Undrar därför: Finns det topasgul påbättringsfärg att köpa? Biltema har knappt några färger alls till 70-talssaabar, finns det nån annan liknande gul färg som passar nästan lika bra. Tips önskas.

  #129773
  cch
  Deltagare

  Om du har kvar färgkoden kan du ringa Halmstads Lackdepå (hitta.se el Eniro har nr) så fixar de färgen till dig, antingen sprayburk el liten burk med pensel.

  Mvh

  CCH

  #129774
  kallsund
  Deltagare

  Hejsan.
  Kungsbacka bilcentrum (Saab/Opel) brukar blanda till riktig billack som dom på nåt vis får ner i en sprayburk. Munstycket är lite bättre på denna burk oxå än på ”vanliga” burkar. Lite dyrare men resultatet blir bra tycker jag. Tror min V4 är Topasgul. Har lackat om huven och en skärm med denna lack och det blev helt ok för att vara jag :).
  Kanske kan dom skicka en burk till din lokale saabhandlare. Borde ju finnas ngn. form av samarbete mellan märkesfirmorna.

  mvh
  Kalle

  #129812
  jonas e
  Deltagare

  Står i den här tråden att Saabklubben har orginalfärger på lager.
  50 kr per 250 ml burk. Gäller det fortfarande ?

  http://www.saabklubben.com/ubbthreads/ubbthreads.php?ubb=showflat&Board=1&Number=79387&Searchpage=1&Main=13700&Words=1975&topic=0&Search=true

  kallsund wrote:
  Tror min V4 är Topasgul.

  Din bil ser exakt ut som den jag har, fast min är rostigare. Fanns Topasgul färg bara 1974-1976? Hur mycket betalade du för färgen?

  #129815
  kallsund
  Deltagare

  Hej igen.
  Tror jag betalade 180 kr för en halvliter(?) (Ska kolla på burken hur stor den är).
  Saabklubbens färg vet jag dock inget om tyvärr.

  mvh
  Kalle

  #129816
  stefan
  Deltagare

  det är ju många idag som har mixbar och fyller sprayburkar med riktig färg så ring runt. Tror tom vissa Mekonomen butiker har den servicen, annars har ju de flesta Meca butiker detta så med koden tillgänglig så är det nog bara att ringa och fråga.

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng