Tryckrör styrservo 9-3 -99

Forum Modellspecifika forum NG900/OG9-3 Tryckrör styrservo 9-3 -99

Detta ämne innehåller 3 svar, har 3 deltagare, och uppdaterades senast av 2018-06-13 22:41.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #445312

  SAABräven
  Deltagare

  Hej!
  Har upptäckt att tryckröret som går från servopumpen till behållaren undertill via kylarbalken har rötat sönder vid clipsen som fäster vid balken. Är det jävligt att byta? Måste jag riva bort mycket för att komma åt? Känns som att fronten och möjligtvis intercoolern måste väck. Röret fanns inte på Orio så har beställt från speedparts.

  #445319

  991aero
  Deltagare

  Lite bökigt att byta är det allt. Som du säger så måste fronten (grill, strålkast, blink, strålkastartork, stötf)och intercoolern bort. Fronten är inte så svår. Slangklämmorna till intercoolern kan vara lite dumma att lossa på om dom har rostat och man inte har bra verktyg. Var försiktig när du ska få det nya röret att ta gänga i servopumpen och röret i andra änden. Ibland är servoröret inte perfekt böjt, speciellt piratrör, och då är det lätt att sabba gängan. En del piratrör är målade i gängan också vilket inte underlättar. Lagom kul att behöva demontera röret igen för att rensa gängan. Men vem sa att Orio inte hade rör? Jag kollade nu art nr 5061833 och det finns 12 st på huvudlagret i Nyköping. Dessutom 120 kr billigare än Speedparts.

  #445320

  991aero
  Deltagare

  Kom på att det bara följer med en oring på det nya röret. Helst kanske man ska byta o-ringen i andra änden också.

  #445343

  Stefan
  Deltagare

  Jag bytte det röret i våras på vår 9-3:a. Inte så farligt bökigt. Tog inte bort intercoolern. Det sitter några skruvar i hjulhusens framkant som håller stötfångarhöjet. Avtäckningen under måste bort för att komma åt änden på behållarens sida. Innan lamporna tas bort kan det vara bra att markera ljudbilden på en vägg framförallt du kan ställa in det rätt igen. Se till att ha koll på de plastbitar som sitter i fronten innanför stötfångaren så du sätter dem för och inte glömmer en som jag gjorde 😊 O-ring köpte jag lokalt på en butik med bra sortiment för hela 16 istället för närmare 100 kr som det hade kostat med original. Lycka till!

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.