Tvåtakts Karavan till IntSaabträffen 2008

Forum Klubbinformation Träffar & andra aktiviteter Tvåtakts Karavan till IntSaabträffen 2008

 • Detta ämne har 19 svar, 11 deltagare, och uppdaterades senast 2008-07-25 21:05 av .
Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 20 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #17149
  lars2t
  Deltagare

  Hej, härmed kallas alla sanna Saabentusiaster att sätta fart på sina tvåtaktare!

  Vi är ett gäng som skall åka till Internationella Saab träffen i Lettland augusti 2008.
  Det är dags att börja planera resan som lämnar Frihamnen i Stockholm Torsdagen 7/8 2008 klockan 17.00 med Tallink. Återresan på söndagen 10/8 klockan 17.30 från Riga. Vi räknar med att vi kan få fram en grupprabatt för hela Saabklubben då vi borde bli ett stort antal bilar som skall över, inte enbart tvåtaktare.

  Vi hoppas få med er som kör upp från Danmark och Norge med i denna Karavan!

  Upplägget är:

  -Du bokar färja, (först efter nyår). Boka för bil och dela hytt med någon. (http://www.tallink.se)
  -Du bokar in dig hos Lettiska Saabklubben, deltagande och boende.
  (Länk finns under träffar.)
  -Resan till Frihamnen kommer att ske via uppsamlingsplaster ute i landet, för samåkning. (Dessa platser kommer att utkristallisera sig när folk inkommer med anmälan.)

  Vi kommer att medföra reservdelar och verktyg så vi klarar alla upptänkliga fel hos våra fordon.
  Så sätt fart på din renovering så vi blir ännu fler som styr kosan mot det vackra Riga!
  (Du som inte hinner bli klar med bilen kan nog medåka i någon av bilarna, höra av dig så löser vi det)

  Hör av dig via PM eller mejl!

  OBS! Detta upprop gäller tvåtaktsåkare! Vänligen respektera detta.

  Mvh Lars

  #115700
  j_jaderstrom
  Deltagare

  Kommer med en enkel fråga, varför enbart tvåtaktsåkare?

  /Sann saabentusiast trots att man kör v4

  #115740
  ake g
  Deltagare

  Då jag och Lars M. drog igång detta var målet enkelt, få så många tvåtaktare som möjligt att köra till träffen 2008, dvs ej på trailer!,och ville även försöka få med oss många som normalt inte skulle komma på tanken att köra tvåtaktare till festivalen,även dom TT-ägare som inte brukar synas & höras.
  Responsen har varit mkt positiv, flera tycker att det kommer att bli grymt roligt med bara tvåtaktare, vi kanske kan bli nog många ”blårökare” för att starta brandlarmet på färjan?
  Det är väl så enkelt att åker man 92:a med 3vxl, så är det kanske inte så kul att ha en 99 Turbo med dumpventil som åker och pyser bakom…..
  Så det handlar inte om någon diskriminering av andra Saabar, bara ett val vi gjorde, bara tvåtaktare…

  #115770
  j_jaderstrom
  Deltagare

  Det är ju jättebra att anordna en samåkning till internationella saabträffen, lite synd att inte självaste klubben har tagit tag i det och ordna nåt. Men jag tycker det även e synd att det bara e tvåtaktare som det ordnas för, jag kommer ändå åka dit men hade hellre gjort det i karavan och representerat sverige och svenska saabklubben och inte bara representera en saabmodell.

  /Syns på vägen

  #115775
  Dicst
  Deltagare

  Jag tycker det låter som en jättekul ide! Hoppas jag får klart min 95:a tills dess så jag kan vara med.

  Att köra TT i grupp är nog kanske lämpligt med tanke på att marschfarten, serviceintervallerna och prestandan skiljer sig en hel del från fyrtaktarna. Jag förstår iden. Det förhindrar ju inte att andra konstallationer med andra bilar uppstår och samordnas på det sätt som fungerar bäst för dem. Till Saabfestivalen brukar det ju alltid bli olika typer av karavaner med olika reseinriktningar och syften baserat på geografin.

  En sån här sak är lite svår för klubben att hålla samman, eftersom det finns massor av olika ideer och inriktningar på när och hur resan ska genomföras. Vissa ska med bergsäkert, men väljer att hoppa av i sista stund och andra kanske vill förändra fordonsekipaget till att plötsligt gälla med eller utan husvagn osv osv.
  Det är nog lämpligt att vända sig till arrangören för träffen och be dem ordna med ev. rabatter för tex färja, eftersom de har listor på betalande deltagare och vet hur många som ska komma.

  #115781
  j_jaderstrom
  Deltagare

  Anledningen med en klubb är väl just för detta? Sammanhållning och att ta tag i arrangemang. Och bestämma tider och detaljer är väl upp till styrelsen, med hänsyn till ideer och förslag från medlemmar. Klart det inte passar alla, men sånt e ju oundvikligt.

  Jag e lessen men jag förstår inte alls resonemanget om serviceintervaller och prestanda. Så blodigt långt bort ligger inte Riga och dom som vill köra fort tror jag inte överhuvudtaget skulle visat intresse av sammåkning. Men det är min uppfattning.

  #115783
  fredrik
  Deltagare

  Johan! Starta en icke 2-takts caravan då????

  På tal om marschfarten så har den nog ingen större skillnad. Med en 92 så det nog så men med 93-96 2-takt marschar man lätt 80-110kmh om man har ordning på grejerna. Detta gäller standard otrimmade motorer.

  Denna caravan gäller för 2-taktare som annars oftast går på trailers även när det är kortare bitar som skall averkas. Eller hur Lollo…….

  /Fredrik

  #115784
  j.leklem
  Deltagare

  Sugen på att åka 92:a till INT2008, men från Östersund, finns uppställnings plats i STHLM över natten om jag bestämmer mig för att åka?
  Vill nog ha en hel dag ner till STHLM och inte åka direkt till färjan, är ändå 56 mil från Östersund till huvudstaden.

  #115785
  phermansson
  Deltagare

  Klubben är dess medlemmar och blir vad vi gör den till.
  Jag tycker det är bra att det tas sådana här initiativ, och precis som någon skrev tidigare är det ju upp till var och en om de vill starta en egen karavan.
  Samtidigt tycker jag det är tråkigt med splittring, men man kan ju samarbeta? Ha gemensamma stoppställen, boka färja osv?

  #115786
  j_jaderstrom
  Deltagare

  Visst kan jag starta mig en karavan, men det känns lite sådär när det bara e jag som lyft frågan gällande v4… Känns som en tunn karavan. Och återigen gick jag inte med i en klubb för att starta arrangemang utan för att kunna delta, arrangemang och upptåg fyller min vardag så det vore kul att kunna bara haka på när det gäller en hobby man har kär. Men kärleken är ju drivande så jag har inget emot att ta reda på fakta och detaljer för en eventuell karavan, men å andra sidan krävs ju fler än en när det gäller kärlek.

  Och nån splittring är väl å ta i, delade meningar är det som råder.

  #115787
  pelle s
  Deltagare

  Johan Jäderström, nu räcker det!

  Jag vill påminna om regel nr 3 gällande inläggens innehåll:
  ”Håll dig till ämnet i tråden. Om diskussionen i en tråd tenderar att övergå till ett helt annat ämne än vad rubriken anger, starta hellre en ny tråd med ny rubrik. Inlägg som är ”off topic” inuti en tråd kan raderas utan förvarning, motivering eller liknande.”

  Tvåtaktskaravanen är ett privat initiativ, inget klubbarrangemang. Det är fritt för var och en att starta träffar, montecarlorallyn för enbart V4:or, tvåtaktskaravaner eller dylikt.

  V4karavaner, sonett 1-karavaner etc skall avhandlas i en annan tråd.

  Så det så
  Pelle S
  Moderator.

  #115788
  Lollo
  Deltagare
  Fredrik wrote:
  Denna caravan gäller för 2-taktare som annars oftast går på trailers även när det är kortare bitar som skall averkas. Eller hur Lollo…….

  /Fredrik

  Vems trailer har rullat mest iår tror du, inte är det då min:-)

  #115828
  lars2t
  Deltagare

  Uppställningsplats i Stockholm natten till den 7/8 kan förhoppningsvis ordnas, Nordmännen från Bodö vill antagligen göra resan ner dagen innan så det för vi ta och lösa.

  Lars

  #116702
  lars2t
  Deltagare

  Hej igen, lite uppdatering. Jag håller på och tittar på logi i Stockholm natten torsdag till fredag, kanske något centralt som af Chapman, om båten nu är tillbaka, annars så har dom rum på land, där borde det gå att finna uppställning, givetvis för alla, oavsett bilmodell. Återkommer med resultat.
  Vad det gäller färja så skall vi höra med Tallink. Naturligtvis så förhandlar vi för alla Saabklubbsmedlemmar.

  Hur går det med renoveringarna? Klara snart?

  #117056
  lars2t
  Deltagare

  Har nu pratat med Tallink, de kan erbjuda 10% i storgruppsrabatt på priset som du ser i deras prislista. För att vi skall erhålla rabatten behöver vi komma upp i ca 200 personer, vilket borde vara möjligt. Rabatterbjudandet gäller ALLA som skall till Riga med avresa 7/8 2008 med återresa 10/8, ange bara att du reser med Svenska Saabklubben. Så det går bra att du som åker från Danmark eller Norge att ange detta och du skall erhålla rabatten. Om det går att inkludera de som har ansluter sig till varianter på arragemang (Stockholm-Helsingfors-Tallin-Riga tex) får de som arrangerar dessa tripper kontrollera med Tallink själva. Tallink håller förnärvarande på och köper in en ny båt inför sommaren, varför det inte går att boka något innan maj månad.

  Vad det gäller boende har jag pratat med vandrarhemmet af Chapman, som kommer att vara tillbaka vid kaj i sommar, mittemot Stockholm slott. De tar inte emot gruppresor under sommaren, varför du som enskild får boka rum där. Tel +468-4632266. Jag skall prata mer med dom om de kan ordna parkering samlat för bilarna.

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 20 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng