V4-kok.

Detta ämne innehåller 7 svar, har 4 deltagare, och uppdaterades senast av 2006-10-12 05:10.

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #14906

  gonzo
  Deltagare

  Efter mycket om och men har jag fått igång motorn med nya toppar.
  Tyvärr funkar inte kylningen, vid körning visar tempmätaren först ingenting eller väldig låg temp för att sedan kvickt gå upp i det röda. Det kokar i expansionskärlet och är vatten och ånga överallt runt kylaren. På tomgång håller den hyfsad temperatur enligt mätaren. Kan inte se att jag har satt någonting fel, vad i .. är det som inte stämmer??

  #98945

  gonzo
  Deltagare

  Kan tillägga att jag inte har lyckats se var vattnet läcker ut någonstans, kanske trycks ut ur kylarens eller expansionskärlets lock?

  #98946

  stefan
  Deltagare

  tycker det låter som en cirkulationsrubbning……..Har du luftat ordentligt? Har du spolat ur kylaren så du vet att den inte är tät?

  #98947

  gonzo
  Deltagare

  Luftat har jag gjort med nippeln på värmepaketet, finns det fler ställen att lufta på?
  Jag har inte spolat kylaren nu men den var ok i våras och sedan dess har den bara suttit där. Men jag ska kolla det en gång till för säkerhets skull.
  Fick en tanke att vattenkanalerna kanske sitter olika på toppar från olika årgångar, isf kanske det är stopp mellan block och topp?! Det vore ju mindre kul..

  #98948

  christian
  Deltagare

  När du monterade topplockspackningarna tog du då hänsyn till att höger och vänster är olika? Detta skulle kanske kunna ställa till det.

  Silvertoppar är nog inte så smart att montera på en svart/blå motor. Det omvända fungerar nog bättre.

  #98949

  andypeak
  Deltagare

  Är nog inne på Christians tanke att du monterat en toppackning eller båda toppackningarna fel. Detta gjorde jag på ena sidan på min motor.

  Vattnet skall gå in i blocket, upp på bortre sidan, genom topplocket, ut genom insuget och sedan ut till kylet. Jag skruvade ihop det så att vattnet gick in i blocket och direkt upp i toppen. Klantigt men sånt kan hända. Detta leder till ovanstående symptom.

  Jag lovar inte att det är svaret men det låter tyvärr mycket likt det jag såg.

  #98950

  gonzo
  Deltagare

  Ja hörrni, ni har nog tyvärr rätt. Försökte mig på att lufta lite till men nu kommer endast ånga ut och bara om jag varvar upp en del.

  Minns att de packningar jag la i var identiska med varandra. Den på höger sida (passagerarsidan av bilen) såg ut som den gamla packningen medan den på vänster (förarsidan) skilde sig på den punkten att de två stora hålen i ena änden satt framtill istället för baktill som på den gamla packningen. Tänkte då att det spelar kanske ingen roll åt vilket håll vattnet går i toppen men det gjorde det ju tydligen..

  Jag vet att jag vred och vände på packningarna åt alla håll för att jag tyckte de borde vara exakt lika som de gamla.
  Det måste helt enkelt ha varit så att jag i min packningssats fick två packningar till den högra toppen, kul… någon som varit med om samma sak? satsen köpte jag på biltema så jag har väl endast migsjälv att skylla/strypa..

  Någon som har en vänster toppackning över? ..och en insugspackning. Eller är det nån som vill ha bilen? Topparna är fabriksnya, resten är 31 år gammalt men fungerar.. Jag är less.

  #98951

  christian
  Deltagare

  På topplockspackningarna brukar det stå vad som skall vara uppåt och framåt. Titta noga, så ser du det. Vänster och höger packning skiljs lättast åt genom att den en har en liten ”flik”. Om du inte har ena verkstadshandbok, skaffa dig en.

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng