V4 ”rally motor”

Forum Övrigt SSR V4 ”rally motor”

 • Detta ämne har 7 svar, 4 deltagare, och uppdaterades senast 2000-09-24 09:40 av .
Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #11291
  Lollo
  Deltagare

  Hej! Skall åka i väg i morrn & titta på en V4 73 som det sitter en ”rally motor” i enligt uppgift skall Per Eklund ha haft den i slutet på 60 & i början på 70 talet. Det skulle ha varit 163 hk i den, tyvärr så har det hänt något med så den startar inte.
  Ägaren tävlade med scorpio när det hände, han trodde det var kammen som gått sönder, isådanna fall vad kan ha gått sönder?
  Slår det sönder topparna?
  Vad kan det vara för saker i motorn för att få ut den effekten? Hoppas att det inte är något större haveri. Hur mycket kan man betala för den, bilen är skattad & bes, hel under, (enligt ägaren) dålig höger dörr & framskärm(bättre med följer) Tacksam för bra och snabba svar.
  Lollo

  #79126
  pal fjeldberg
  Deltagare

  Tja, det kan være alt fra bare kunstfiberdrevet til alle mekaniske deler i motorn som har gått sønder. Uansett er det sikkert mye bra å ta for å bygge en skikkelig motor, hvis det stemmer som nåværende eier sier. Korsinnsug, dubbelblås, alu/stål vipparmsbrygger etc.
  Går motorn rundt uten ulyder, men bare vil ikke starte så bør det ikke være alvorlig. Sitter motoren fast så er det verre. Da bør du ikke betale stort for den. Pris??? Vanskelig å si. Fra 2-3 tusen opp mot 12-15??? Begynn lavt, virker som gubben har mistet interessen for lenge siden. Lykke til!!!!!

  #79127
  Lollo
  Deltagare

  Han begär 700 kronor för hela bilen med reservdelar. Återkommer med mer info.
  Lollo

  #79128

  Du tvekar väl inte!
  Lycka till!
  Sonett #405

  #79129
  pal fjeldberg
  Deltagare

  Køøøøøøøøøøøøøp!!!!!!!!!!!!!!!!! 700 spenn er ikke mer enn hva du må gi for en dålig kaross, tom!!!!!!!!

  #79130
  Lollo
  Deltagare

  Hej igen.
  Nu har jag varit och tittat på bilen, den var ganska hel. Jag har lite funderingar på en del saker.
  Kan man se om det är dubbel blås toppar på utsidan tex genom annat grenrör, dubbla ventilfjädrar?
  Det satt en enkel dubbel portare på den.
  Tyvärr så hade batteriet inte så mycket ström så att jag hann kolla om fördelaren gick runt(motorn gick runt iallafall).
  Funderar på att hämta den i morgon även om detinte är så att motorn är så potent som ägaren säger. Och det var en 75:a
  Lollo

  #79131
  anonymous
  Deltagare

  Dubbelblås ser du på att det just är dubbla utgående rör på varje sida på topparna bultade med 3 bultar. Är det en dubbelportsförgasare är det nog ingen 163 hk motor men kan vara mycket vass ändå. Tex kan det vara Weber 40 DFI (kolla beteckning) och då är det en eftertraktad förgasare ändå.

  Kom ihåg att det finns många som inte vet vad de snackar om när det gäller V4, men till det priset är det inte mycket att fundera på

  Lycka till

  Göran


  #79132
  pal fjeldberg
  Deltagare

  Hmmm….. sjekk at ikke det er en vanlig dobbel Solex som sitter på. I så tilfelle kan det virke som om karen som selger bilen ikke er så godt kjent med hva det er. Sjekk litt grundigere før du kjøper. Gode tegn på vass motor er tex. oljekjøler, ekstra motor-fester (Mexico-fester). De er som ”føtter” festet ved overgangen motor/girkasse. 99-radiator bruker også å finnes, samt 55-ampere generator. Ser den standard ut på utsiden bruker den å være det inni også.

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng